BEBEKLERİNİZE KAHVALTI NASIL HAZIRLIYORSUNUZ?

Başlatan nagihan, 04 Ekim , 2007, 17:22:14

« önceki - sonraki »

-Butterfly-

Merhaba susi,

Hayatim cok erken bence kahvalti icin, bekle derim ben. Biz kahvaltiya 7. ayin ortasinda basladik !

Ayrica yumurta icin ise tamamiyla erken, siyah zeytin dersen  ben hic vermedim, yasini bekliyorum. Siyah zeytin cok tuzlu oluyor, yani cok iyi yikasanda o tuzu aritmak biraz guc gibi gorunuyor. Neden sen bukadar erken basladin ki kahvaltiya ? Dr. mu onerdi ?  6. ayinda  sabahari , yulafli karisimlar var, onu devam sutuyle karistirarak , 1 ay boyunca vere bilirsin. Tabki istersen (ki bana yine bile erken geliyor ) 6. ayinda yavastan kahvalti yaptirirsin. 

1-2 sayfa arkalarda  detayli olarak, kahvalti cesitleri verdim ben. O kahvaltilar 7. ayda rahatlikla vere bilecegin kahvalti cesitleri.. Istersen bir goz at...  :icon_thumright:



nihalim

 susıcım canım benım kızım 5.5 aylık cuma gunu doktora gıttık yogurt ve kahvaltıya 7.ayda baslıcaz dedı sımdı 6. aya kadar meyve suyu ve puresı ver dedı 6.ayda sebzeye basla dedı yanı kahvaltı ıcın cok erken hele de yumurtanın yarısı ıcın cok cok erken bence cunku ılk once yumurta sarısının 8de 1 ı verılıyormus canım yınede sen annelık hıssınle devam et ben kendı bıldıklerımı soyledım bu ek gıda konusu cok karısık canım bende kac haftadır arkadasların kafasının etını yıyorum :k06: soylemı olur boylemı olur neverım ne vermım  :suclu: ama bızde ogrenıcez bu ısı bır gun opuyorum senı canım... :wave:

susi

slm kızlar çok saolun bnde hiç cvp gelmicek sanıyodum. Kızlar bnm bebeğim piramatüre doğdu ağustosun 11 de yani şu anda7 aylık  ama bn doğması gereken tarihi yaz dım sze yani 5 aylık yazdım o nedenle dr kahvaltıya baş lamamızı  söylemiş ti .başla dedigi tariten itibaren 2 haftadan faz la oldu  yumurtanın sarısını tüm katıyom labne peynir biraz  1tane zeytin (katmasam yumurtayı yemiyo)bnde haftada 3 defa ceviz katıyom  bunların yanında pekmeze bisküviye veya ekmeğe  başlayımmı?nedersiniz ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ???
YAŞAMA SEBEBİM HAYDAR EGE

Esen

 :flowers:  Selam SUSI

  Bebeginin prematüre dogmasina üzüldüm ne cok sorunlar yasamissindir kimbilir... :sad1:
Eee bu durumda sen ona 7aylik muamelesi yapcaksin ama yinede azar azar basla herseye yumurtanin sarisinin yarisini koy önce sevmesini alismasini bekle sonra artirirsin zeytin verme istersen cok tuzlu daha cok erken  MILUPA NIN kahvaltiliklari var onlari dene sever belki icine yumurta sarisi biraz pekmez ve biraz az yagli peynir kat böyle bi kac gün dene bakalim, bu arada bisküviye ekmege  de azar azar basla  tabii...

       :nazar:        :nazar:            :nazar:             :nazar:            :nazar:          :nazar:           :nazar:

Ben deneyimlerime dayanarak söylüyörum 2 kizim var benim herseylerine azar azar sevdirerek basladim ve simdi pek sevmedikleri bi sey yok gibi..
Bu arada adi ne bebeginin????
Sana kolayliklar diliyorumm

-Butterfly-

Susi'cim,

Canim oyle desene  :k06:  Sen dogdugu aya bakacaksin hayatim, Simdi tam 7 aylik olmus ozaman senin kuzucuk  ;)  Hayatim 6. sayfada  detayli kahvalti tarifleri verdim bir bak istersen.. Birde yumurtanin tumu cok yarisindan biraz daha az ver bence. Biz 9.5 ayligiz yeni yeni tam sarisini yemeye basladik  :icon_thumright:  zeytin icinse verme dicem tekrar  ;) tabiki sen bilrisin  :laughing7:  Bebe bikuvisi  1 tane ekliyordum ben, ama eklemen gerekmiyor. Yani dr. lar  onermiyorlar ama ben yinede tat katsin diye ekliyordum. Birde bebek ekmekleri var "ETIMEK" gibi onlardan veriyorum eline zaman zaman  :k06: Birde yumurta verdigin zaman vucudunda -yuzunde kizarma oluyormu diye dikkat et. Cunku yumurtanin alerjik etkisi vardir. Eger kizarma gibi , yada yumurtadan sonra isilik gibi seyler olusuyorsa verme .. Yumurta yemiyorsada zorlama ,yumurtadan alacagi poretigini et'tende ala bilir.. Her cocuk yumurta yiyecek diye bir sey yok, sen gonlunu rahat tut  :k06:



susi

teşekürler kızlar esencim bebeğimin adı HAYDAR EGE   evet çok zor oluyoo büyütmek normaal bebekten daha çok özen istiyo,olsun canı sağ olsunda 10 yıl sonra geldi özeni hakediyo.kız<lar peki pekmeze başlamalı mıyım nedersiniz
YAŞAMA SEBEBİM HAYDAR EGE

Esen

 :nazar: Allah saglikli uzun  ömürler ves HAYDAR EGE ye,anali babali büyüsün..
   

  :k06:   Amanda ne nazlidir simdi ooo 10 yildan sonra da gelmiss PASA o PASA benim iki kizim var haaa ona  göreeee

      Susi  pasamizin herseyi özenlidir artik kahvaltisinada özen gösterrr yaniii PEKMEZ de katki gclü olsunnn ogluss


                  :nazar:             :nazar:             :nazar:            :nazar:

      Sana kolay gelsinn.görüsmek üzereeee

susi

                  ÇOK TEŞEKÜRLER HAYATIM ALLAHSEWNİNDE YAVRULARINI BAĞIŞLASIN CNM   KIZ LARIN KAC AYLIK   
       :flowers:               :flowers:             :flowers:            :flowers               :flowers:
YAŞAMA SEBEBİM HAYDAR EGE

Esen

 :flowers: Amin canim cümlemizinkini,benim büyük kizim 2.5 olacak 1.5 ay sonra kücügü 11 aylik pespese oldular aralari 17 ay cok zorluk cektim hala cekiyorum ama bebekliklerine göre daha rahatiz simdi...



   Görüsmek üzere iyi aksamlarrr :wave:      :nazar: :nazar: :nazar:

guguş

kıslarrrrrrrrr
benim oğluş bir haftadır kahvaltı etmek istemiyor
normal öğünlerini hiç sorunsuz yiyo ama kahvaltıya gelince savaş resmen hemen ağzından atıyo
ne yapacağımı şaşırdım  :dontknow:

duru boncuk

sevoşum o ağzından atmasının pek çözümü yok canım malesef yaa ama kahvaltıda ne veriyosun mesela sevdiği şeyler varsa bir süre onlardan hazırlasan nasıl olur acaba  :dontknow:
mesela omlet yap krep yap ne bilim neyi seviyosa işte :icon_thumright:

guguş


duru boncuk

 :-ooo :-ooo :-oooneeeeee sen ahmetime çokokremmi veriyosunnn sevoşşşşşş :caca: :caca:

guguş

yaa 1-2 lokm ancak ekmeğe sürüp veriyordum
ancak onu kabul ediyo kahvaltıda yokda ağzına almıyo hiç bişi  ???

duru boncuk

peki daha önceleri ne veriyodun kahvaltıda mesela belki sıkılmıştır yapmadığın değişik şeyler dene belki hoşuna gider canım  :dontknow:
ayy çok zor gerçekten bu iş yaaaaaa bizimkide yumurtayı yememek için debeleniyo ama elimdende kurtulamıyo bide ben daha önce yumurtayı yutamadığı için peynirine katıp veriyodum ama şimdi alışsın diye küp küp doğrayıp yediriyorum pek sinirleniyo hiç zorada gelemezya yutamıyodu felan ama alıştırdım sonunda  :basardim: :basardim: :basardim: :basardim:zaten küçücük yumurta onuda yesin artık dedim valla zoreladım bende :laughing7: :laughing7: