09 Mayıs , 2024, 18:44:18

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Anne Sütü ve Emzirme

Başlatan Emine, 12 Ocak , 2007, 20:51:35

« önceki - sonraki »

< ESLAL >

01 Mayıs , 2010, 22:39:09 #195 Son düzenlenme: 02 Mayıs , 2010, 12:52:56 < ESLAL >
Alıntı yapılan: gülay t. - 01 Mayıs , 2010, 16:05:58
Evet Zelişçim süt de yoğurtta hazır  muhtemelen o yüzden böyle oldu.  Sütaşın baby mix diye bir yoğurdu var bebekler için üretilmiş, ondan vereceğim galiba bu gidişle evde yoğurt yapamayacağım belli. Tadı gayet hoş çok ekşi de değil, kıvamı da benim yoğurdumdan güzel :k06:

benimde aklıma o geldi alsammıki bende tutturabileceğimi sanmıyorum çünkü  ;D

ama deniycem bi hee birde kızlar yoğurdu hangi öğünde veriyorsunuz  ???

ilkcemre

ben bu psiklojik kısmına bütün varlığımla katılıyorum... gerçekten psikolojik. sütün olduğuna inanınca çoğalıo yetmio mu acaba demeye başlayınca tamamen gidiyo... morali yüksek tutmak çok önemli.


bide dikkat ettinizmi bilmem ama süt yapan şeylerin hepsi çok susatan şeyler. mesela pekmez süt yapar derler ... susatır               helcva süt yapar derler .....susatır              soğan süt yapar derler susatırr hepsinden sora su içilir

yani sütü yapan  SUDUR :d

KUZEY

  :nazar: kızlar humana still çay iyi geldi sütüm çoğaldı  :occasion14:


) SaMiRa (

bende humana kullanıyorum gerçekten etkili bitmişti 1-2 gün içmedim hemen farkedildi aldım tekrar içtim sütüm çoğaldı günde 2 fincan içiyorum yemeklerden sonra şiddetle tavsiye ediyorum ihtiyacı olanlara  :)

< ESLAL >

ben milupanın steel-tea içmtim 2 paket bitirdim hiç etkisi olmadı birde hummananınkini deniyim bakalım lokum hızla kilo aldırıyor 1 kaç gündür yemiyorum sütüm azaldı yine ama yedikçede şişiyorum  :honk:

gülay t.

Canım dene bakalım inşallah sen tutturursun. Ben kafama estikçe veriyorum  yoğurdu. Şimdi henüz tam olarak başlamadık ek gıdalara. Ama tam anlamıyla başlayınca ikindi gibi vermeyi düşünüyorum. İçine biraz muz veya elma püresi koyunca daha tatlı oluyor hoşuna gitti kızımın.

< ESLAL >

deniycem canım bizim buraya süt geliyor cuma günleri ondan alıp yapayım diorum biz geçtik ek gıdaya ama kızım pirinç unu ve meyve püresi dışında herşeyi reddediyor  :-\ yoğurdu deniycem bu hafta yarında çorba yapayım diorum ama aşımız var yarın çok nazlı oluruz onuda yemez başka güne erteledim çorbayıda  ;)

gülay t.

Normal sütle büyük ihtimal tutar inşallah severek yer nazlı kızın. Bence de ertele çorbayı biraz daha hem vücudu da biraz daha alışsın. Geçen hafta 3 gün üst üste meyve püresi verdim kızıma bugün 6. gün hala kakasını yapmadı. Çok verdim galiba. Şimdi dört gözle kakasını yapmasını bekliyorum  :) Zormuş bu süreçler iki ileri bir geri  ,biraz zaman alıcak galiba alışmaları. Aşıda çok ağlamaz inşallah kızın ,geçmiş olsun canım.   

çağınım

gülaycım selam canım yoğurt tarifi vereyim sana

ben 1 lt ye mayalıyorum çünkü bende yiyorum  :ehi:

1 lt günlük süt pastörize sütlerle olmuyo 1 kaşık yoğurt sütü kaynat serçe parmağını soğumasına yakın az bişi içine sok sütün ve sıcağına bak parmağın dayanabildiği yerde 7 ye kadar say ve 1 kaşık yoğurdu koy içine yavaşça sonrada sıkıca sar sıcak tutmak gerekli çünkü

ay çok matematiksel oldu  :ehi:

KUZEY

Ezgicim bol bol sıvı tüket komposto ve su işe yarıyor :icon_thumright:


gülay t.

Canım benim çok teşekkürler. Sanırım tüm suç bu pastorize sütte :k06:. Denemeye çalışacağım günlük sütle yapmayı inşallah tutar.

elif eflal

benim sütüm de strese bağlı olarak azaldı. (sarılığı 45 gun surdu,10 gun kuveze girdi falan,ben hastanede doğrudüzgun beslenemdim falan) ama cok şükür sütüm hala geliyo.

bebeğim haftaya 3 aylık olacak.biz 2 aydır biberonla mama veriyoruz.doktor bana alısılmısın dısında birsey soyledi.önce mamayı ver sonra da sütünü dedi.cok sükür 2 aydır anne memesini untmadı.

önce mamayı vermek daha mantıklı.cunku benim bebiş sadece sütümle doymuyo.önce emzirsem mamayı hazırlayana kadar cok bağırıyo,mamayı önceden hazırlayınca da soğuyo .ben bu yontemden cok memnunum.kilosonu düzene girdi elhamdulillah.

ah bir de uyusa.gundüz hiç uyumuyo benim oğlan.kocaman cocuk gibi.sadece geceleri uyuyo bölıkpörcük toplam 8 saat uyuyo ve bu beni cok yoruyo:(
<a href="http://lilypie.com/"><img src="http://lb1f.lilypie.com/RxTnp3.png"; width="400" height="80" border="0" alt="Lilypie First Birthday tickers" /></a>

< ESLAL >

Alıntı yapılan: gülay t. - 03 Mayıs , 2010, 13:03:41
Normal sütle büyük ihtimal tutar inşallah severek yer nazlı kızın. Bence de ertele çorbayı biraz daha hem vücudu da biraz daha alışsın. Geçen hafta 3 gün üst üste meyve püresi verdim kızıma bugün 6. gün hala kakasını yapmadı. Çok verdim galiba. Şimdi dört gözle kakasını yapmasını bekliyorum  :) Zormuş bu süreçler iki ileri bir geri  ,biraz zaman alıcak galiba alışmaları. Aşıda çok ağlamaz inşallah kızın ,geçmiş olsun canım.   


canım yeni gördüm cevabını henüz yapmadım yoğurt cumayı bekliyorum süt alıcam  ;) canım ben uzunca bi süredir püre ve muhallebi veriyorum üstelik direk başladım tadımlık değil yane doyumluk  :k06: ve çok şükür kabız dahil hiç bi sıkıntı yaşamadık  :amin: :nazar: ve dişimizde çıktı benim kız çok hızlı çokk  :nazar: :k06:

gülay t.

Elifcim canım Allah yardımcın olsun uyumayan bebek zordur eminim benim kızım gece uyuduğu halde ben yine de gündüzleri çok yoruluyorum. Aslında bebekten ziyade ev işleri falan yoruyor beni mecburen yapmak zorundayım bazı şeyleri. İnşallah sizin de uykularınız düzene girer. 3. aydan sonra düzen tutturmak çok daha kolay. İlk 3 ay bizim de pek düzenimiz yoktu çok şükür şimdi herşey daha iyi. Bir şekilde karınları doysun da süt veya mama farketmez. Ama anne yüreği işte istiyoruz ki sütümüz çok olsun ilk 6 ay en azından bol bol emsinler.

gülay t.

Ezgicim maşallah kızına, ben 3 gün üst üste birer öğün elma veya muz püresi verdim 1 haftadır kaka yapmadı en son dün mecburen uyardım poposunu yaptı kızım. Ama işin ilginç yanı kabız gibi değil hiç zorlanmadı bu süre içinde ben de hep bekledim kendisi yapsın. 1 hafta yapmayınca baktım süreç bayağı uzun müdahale ettim :-*  Benim kızımın bağırsakları bayağı hassas anlaşılan.

Sen erkenden başlayınca ek gıdalara kuzucuğunda erkenden gelişmeye başladı galiba maşallah herşeyi önde gidiyor, erkenden büyüyüp hayata atılacak galiba.