Yeni Konu Açmadan Önce Mutlaka Okuyun!

Başlatan Emine, 18 Ağustos , 2009, 18:40:10

« önceki - sonraki »

Emine

18 Ağustos , 2009, 18:40:10 Son düzenlenme: 17 Şubat , 2012, 20:47:33 Emine
1-Forum katılımcıları yeni bir konu başlığı açmadan önce o konunun forumda mevcut olup olmadığını kontrol etmelidirler. Bunun için forumun "Arama" özelliğini kullanmalıdırlar. Aynı isimli veya aynı tartışmaları içeren konular açılmamalıdır. Konu açılırsa forum yöneticisi konuyu silebilir ya da benzer konularla birleştirebilir.

2-Konu başlığı açarken

"Yardım edin !"
"İmdat"
"Sizce ne yapmalıyım?"
"Allah aşkına okuyun"
"Kimse yokmu"

Tarzında konu başlıklarının açılmaması gerekmektedir.Konu başlığı içeriğinde ne olduğu hakkında bilgi veren şekilde olmalıdır.Belkide yardım istediğiniz konu hakkında bilgi sahibi olan biri başlığı bu şekilde gördüğünden içeriğine bakmayacak ve yardım edemeyecektir.

3-Konu başlığı

"BEBEĞİM KAKASINI YAPAMIYOR"

şeklinde hepsi büyük harften oluşmamalıdır.

"Bebeğim kakasını yapamıyor" şeklinde olmalıdır.

4-Konu başlığı
"İdrar yolu enfeksiyonu oldum napıcaaaaaam"

şeklinde konuşma diliyle olmamalıdır.

"İdrar yolu enfeksiyonu oldum yardımcı olur musunuz?"

şeklinde Türkçe doğru yazım kurallarına uyulmalıdır.

5-Konu başlığı içeriğiyle uygun olmalıdır.O konuya katılım sağlayacak üyeler başlığa uygun şekilde paylaşımda bulunmalı örneğin bebeğiyle ilgili bir sorunundan bahseden annenin açtığı konu başlığı muhabbete çevrilip orada yemek tarifi verilmemelidir.Konu ile gerçekten ilgilenen bir katılımcı kendisine göre gereksiz yazışmaları okumak durumunda kalmamalıdır.Daha önceden tanışan ve sohbet etmek isteyen üyeler bu tip açtıkları konu başlıkları altında sohbet etmelidir.

6- İmla kurallarına dikkat edilmelidir.Yazacağı bir kelimede tereddütü olanlar
http://www.tdk.gov.tr
buradan doğru yazım şekline bakıp açacağı başlıkta o şekilde kullanmalıdır.

7-Başlıklarda
нαмιℓєℓєя νє нαмιℓє кαℓмαк ιѕтєуєηℓєя ℓιѕтєѕι......♥
şeklinde Türkçe alfabede bulunmayan şekiller kullanılmamalıdır.Bunun nedeni google da bu konu başlığında arama yapan biri hamileler ve hamile kalmak isteyenler şeklinde bir arama yaptığında bizim sitemiz daha fazla ziyaretçi alsa bile farklı karakterler şeklinde başlık açıldığı için sıralamada görünmeyecektir ve sitemize ulaşıma engel olacaktır.

Tüm bu kurallara uymayan başlıklar ve içerikler forum yöneticisi ve moderatörler tarafından olması gerektiği şekilde haber verilmeksizin değiştirilebilir.Kurallara gerekli görüldüğünde yeni madde eklenebilir.