28 Mart , 2024, 16:07:08

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


RAMAZAN-KIŞ HAZIRLIKLARINIZ

Başlatan Tebessüm :), 11 Eylül , 2007, 13:49:11

« önceki - sonraki »

Tebessüm :)

Jbduncum bir tanıdığımız k. biberi kızartıp o şekilde atıyodu dondurucuya, ben de bunun ağır olacağını düşünerekten közleyip de atayım diyorum dolmalık için ;) Dün karışık dolma yaptım k. biber de vardı tabi, çiğdendi ama çok leziz olmuştu, acaba aynı lezzeti dond. çıkan biberde de yakalayabilir miyiz? bir de çok yer kaplamasından çekiniyorum, benim dond. kısmı da pek büyük diil.Konserve domates tarifi için teşekkürler, aklımda bulunsun belki dond. koyduğumdan hariç konserve de yaparım.

Armağancım saol iyiyim canım, siz de iyisiniz inşaAllah :opucuk: Eşime de bir sorayım bakayım o da yediyse ve beğendiyse kuru bamya ben de deneyeyim o zaman. Çok saol canım :opucuk:

Busecim canım burda kışın var biber vs ama ben almıyorum zaten kışın, yazlık hiçbir sebze meyve, durum farklı diil yani ;) Ama senden feyz alarak boş dolmalık biberler atacağım dond.ya.Sarımsaklar da çok iyi fikir, bir türlü denemek nasip olmadı bana ama. Kanımca sarımsaklar ikiye bölünüp hazırlansa aroması daha fazla çıkar yağa ;) Ayrıca dün sizin sayfaya yazdım yazdım ve pc reset attı :cildir: O poğaçanın tarifini ben de istiyorum, nütfeeen :D O Ayberki de su parkında oynarken yirim beeeen :nazar:

Sevdacım, büyük küçük deme canım, sen de Jbdunun dediği gibi her bişeyden birkaç parça hazırla, kışın değişiklik olur yersiniz mis gibi, hadi görelim seni de becerikli hatun ;)

sevda

TAMAM KIZLARR BENDE YAPICAMMM HEMENNN.... ;)

BU ARADA BUSEM ÇOK LEZİZ OLACAĞI KESİN BU SOSUNNN... :hungry:

jbdun

Alıntı yapılan: Tebessüm :) - 29 Ağustos , 2008, 15:44:53
Jbduncum bir tanıdığımız k. biberi kızartıp o şekilde atıyodu dondurucuya, ben de bunun ağır olacağını düşünerekten közleyip de atayım diyorum dolmalık için ;) Dün karışık dolma yaptım k. biber de vardı tabi, çiğdendi ama çok leziz olmuştu, acaba aynı lezzeti dond. çıkan biberde de yakalayabilir miyiz? bir de çok yer kaplamasından çekiniyorum, benim dond. kısmı da pek büyük diil.Konserve domates tarifi için teşekkürler, aklımda bulunsun belki dond. koyduğumdan hariç konserve de yaparım.

e peki közleyip de atınca içini doldurması zor olmayacak mı? ben geçen sene de çiğden dolmalık kırmızı biber koymuştum ve tadı tazesi gibiydi. Haklısın yer kaplaması konusunda, bazıları içiçe koyupkaldırıyor ama nasıl içiçe geçiriyorlar? Ben bi tek sap kısımlarını içeri bastırıp çekiyorum ve öyle temizliyorum. Acaba içiçe koyanlar kafa kısmını küt kesip öyle mi içiçe geçiriyorlar :dontknow: anlatabildim mi bilmem?

jbdun

kızlar kaç poşet koydunuz domates yemeklik?
ben 15 poşet koydum, 15yemeklik yani. Az galiba dimi? Biraz daha mı yapsam?  :icon_scratch: :dontknow:

jbdun


Tebessüm :)

Jbdun evet biraz narin davranmak gerekir közlenmiş biberi doldururken.İç içe geçme konusunda sanırım farklı boylarda biberler almak lazımki bazıları iç içe geçebilsin ve az yer kaplasın.Ben hiç denemedim dolmalık biber ve kırmızı biber, onun için çok net bilmiyorum.Sen patlıcanları neden içi oyuk kısmı aşağı dönük şekilde astın? Toz toprak girmesin diye mi? Az önce bamya için araştırma yaparken baktım da d. biberlerin ve d. patlıcanları oyuk kısmı yukarı bakıcakmış ??? Bir de bamyaları yıkayıp da mı dizdin ipe? Bazı yerlerde yıkanmadan sadece sap kısmı ayıklanıp dizilecek diyo, bazı yerde yıkayın diyo. Bir de şöyle bir site buldum, birçok meyve sebzenin kurutma teknikleriyle ilgili bilgiler var  http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=7980 Ben henüz erken olduğunu düşünüyorum domates stoğu yapmak için, daha yapmadım yani.Ama sen konserve de yaptığın için yeterli gelebilir belki 15 poşet domates ;) Ben kavanozlarıma bir bakayım kayde değer sayıda varsa ben de deniycem senin verdiğin tarfile konserve domates ;)

jbdun

burda yapan o kadar çok ki akrabalar da yapıyo, onlara sordum, bi de balkonlara hep baktım, patlıcan ve dolmalık yeşil biberler başaşağı . Yukarı bakanhiç görmedim burda :dontknow:
bamyaların baş kısımlarını aldım, yıkamadan dizdim, onları başaşağı yapmadım
kırmızı dolmalık biberler de düz dizilio, başaşağı değil

o ağaçlar neti ben de okudum araştırırken.
domates biraz daha stoklıyım ben en iyisi, rahat etmiycem bişey yapmadan :k06:

Tebessüm :)

Bence de daha mantıklı baş aşağı dizmek, temizlik açısından ;) Sen işin çoğunu yaptın zaten, acele etme bir ay daha stoklarsın domates :k06: Ben bugün biraz patlıcan ve biraz bamya aldım, ama onlar bana bakiii ben onlara bakiiiim, bakışıyoruz şimdilik bakalım ::) :laughing7:

jbdun

 evet temizlik açısından da düşünürsen doğru ;)
ben o ara iyi gaza gelmiştim alır almaz yapıyodum :k06: sana da kolay gelsin, yakın olsaydık yardıma gelirdim ;)

guguş

hamarat hatunlar kolay gelsin
Allah bana feyiz versinde bende bişiler hazırlayayım  :amin:

sibel28

merhaba arkadaşlar domatesleri kuratabilirsiniz çok güzel oluyormuş ..arkadaşlarım yapıyor ve çok pratik oldugunu söylüyorlar.

naz_pinar

merhaba arkadaslar bende patlıcan.dolma bıber.sıvrı bıber ve domates kuruttum.hepsıde cok guzel oldular .patlıcanları hep kup kup dograyıp bıraz golgede kurttum bırazınında ıcını orayarak ıpe dızıp kuruttum dolmalık;)biberi ve dolma bıberınıde ıpe dızdım.
ancak domateslerı kuruturken bıraz dıkkat etmek gerekıyo gecen sene kurtlandırdım ama bu sene tecrubelı oldum gayet guzel oldu.domateslerı ıkıye boluyoruz ve bır tepsının uzerıne ben once bı kat pamuk serdım daha sonra kullanmadıgım eskı bı ortu ve gazete serdım cunku domatesler kurudukca sulanıyor ve suyunu ıyı cekmezse kurtlanma yapıyyor.daha sonra domateslerı dızdım ve uzerlerıne bıraz tuz attım (bı taneye hemen hemen 1 cay kasıgına yakın)ve 10 gun balkonda gunese bıraktım ve cok guel oldular .
<a href="http://lilypie.com/"><img src="http://lmtm.lilypie.com/8WtFp3.png"; width="200" height="80" border="0" alt="Lilypie Maternity tickers" /></a>

jbdun

ayşegül nasıl halledebildin mi hazırlıklarını?

aysun ve naz-pınar ben domatesi kurutmadım, aslına bakarsanız domatesin bi tek o çeşidini yapmadım. Domatesin kurusuyla ne yapılıyor? Dolma mı?

Tebessüm :)

Naz_pınar ellerine sağlık, sen de bayağı hazırlık yapmışsın, afiyetle yersiniz umarım ;)

Jbdun yardıma gelsen süppper olurdu, zira bamya ayıklamak ve ütü deyince aklıma ilk gelen sen oluyorsun :toothy10: Saol nezaketin için :opucuk: Patlıcanları bugün dizdik lakin bamyalarla hala bakışıyoruz, bakalım Allah kerim yarın hallederim belkim :dontknow: Bugün Mehmet Yaşinin programında sizin pazarı gösterdi :laughing7: ahanda dedim Jbdunların pazarı, cuma günüydü dimi yanlış hatırlamıyorum? Domatesin kurusu yemeklere katılıyor bildiğim kadarıyla, dolma olmuyor. ;)

sevda

domateslerden ne olur bilmiyorum kurusundan ama tüm koymak daha güzel bir fikir gibi geldii..

ayşegülcüm demek patlıcanla bamyalar sana bakiyyy

canımsın sen yaaa ben yardıma gelim diycem ama benim daha çok işim varrr henüz yeni başlamay karar vermiş birisi olarak... :k06: :k06: