RAMAZAN-KIŞ HAZIRLIKLARINIZ

Başlatan Tebessüm :), 11 Eylül , 2007, 13:49:11

« önceki - sonraki »

Tebessüm :)

iyi düşündün sevdacım, bakalım bizim uzman hatun  ne diyecek bu konuda  :k06: :opucuk:

sevda

BUSEMM ACELE YANIT BEKLENİYORR... ;) :opucuk: :opucuk:

-Butterfly-

Alıntı yapılan: Tebessüm :) - 27 Ağustos , 2008, 15:45:54
Sayfamızı güncelleyelim, faydalanacak kişiler olabilir. :)
Kızlar bi sorum olacak, dolmalık biber dondurucuda nasıl oluyo? Pişirildiğinde tadı farklı oluyomu?

Aysegulumm, canim ben hep atarim ve tadinda da hic bir farklilik olmaz  ;) Hatta  pismesi daha kolay oluyor ve  biberler daha lezzetli geliyor bana  :icon_thumright: Hatta su anda bile var dolapta hazir pismeyi bekleyen  biber dolmalarim.. Ha bir de ben  biber dolmarinin icini temizler, ici ice gecirip  zipli saklama posetlerinde  atarim buzluga oylede olyor .. Onun icin kis'a hazilik 150 tane biber dolmasini  koydum buzluga  ;)

Bak fikir olsun diye yazayim, benim yaptiklarim...

Biberli domates..
kabugu soyulmus ve minik minik dogranmis domates (yemeklik)
Barbunya
Taze fasulye
Biber dolmasi
kozlenmis kirmizi biber
bezelye
Bunlar kis icin..

Bir de  normal  yemeklik hazir beklettiklerim var mesela..

Haslanmis brokoli
Haslanmis karnibahar
Kavrulmus kiyma
Biber dolmalarim (ici dolu )
Ayberke  acil durum corbalari
dere otu ( dere otunu yikayip  bir posetin icinde buzluga koyarsaniz  buz tutunca avucunuzun icinde bir  sikarsaniz  dagilir ve yemeklere istediginiz zaman istediginiz kadar kullanirsiniz , hem de bozulmaz  :icon_thumright: )
Ayni sekil de  maydonoz  ;)
Sigara boreklerim.. ( yanliz bunu ben sarmadim hazir aldim )
sosisli  boreklerim (bunu ben yaptim  :toothy10: )

Gerisi et , tavuk vs..  Hepsi bukadar  :D :D :D





jbdun

Alıntı yapılan: Tebessüm :) - 27 Ağustos , 2008, 15:45:54
Sayfamızı güncelleyelim, faydalanacak kişiler olabilir. :)
Kızlar bi sorum olacak, dolmalık biber dondurucuda nasıl oluyo? Pişirildiğinde tadı farklı oluyomu?

ayşegül ben her sene koyarım, tadında hiç bi farklılık olmuyor :icon_thumright:

jbdun

ben bu sene kurutma işlemine giriştim, biraz abarttım galiba :k06:








1.resim yeni kurutmaya başladığım dolmalık kırmızı biberlerim
2.resim yeni kurutmaya başladığım patlıcan ve bamyalarım
3.resim kurumuş patlıcan ve yeşil dolmalık biberlerim
4.resim yine bamyalarım
5.resim yeni dizdiğim patlıcan ve yeşil dolmalık biberlerim

jbdun

27 Ağustos , 2008, 23:20:14 #50 Son düzenlenme: 27 Ağustos , 2008, 23:41:06 jbdun
deep freeze de ise;

barbunya
taze fasulye
bamya
kırmızı biber (közlenmiş ve dolmalık)
dolmalık yeşil biber
yemeklik doğranmış yeşil biber
bezelye koyamadım bu sene...
domates (yemeklik doğranmış) - daha da koyacağım
kavanozlara da domates rende koydum vakumlayıp
ve bir de tabi domates salçasıııı :hungry:

yarın da menemenlik hazırlıycam kavanozlara :icon_thumright:


sevda


Tebessüm :)

sevda buse jbdun saolun kızlar yanıtlarınız için :opucuk: ben de bu sene atayım dondurucuya dolmalık biber :icon_thumright:

busecim biberlerin içini doldurup atmak da iyi fikir ama ben bir pişirimlik ancak yapabiliyorum, vakit olmuyo.yaptıklarının hepsini ağız tadıyla yemeyi nasip etsin Allah. :opucuk: dere otunu maydonozu vs babaannem  de koyardı dondurucuya,aklıma getirdiğin iyi oldu ben de yapayım.

jbdun abartmamışsın canım çok iyi olmuş kurutma olayına girmen ;) ben de cumartesi günü patlıcan alıp dolmalık kurutmayı düşünüyorum. belki kırmızı biber közleyip onu da dolmalık atarım dondurucuya.sen taze fasulyeyi nasıl yaptın? ben çiğden de koydum hafif pişirip de koydum, ikisi de pek hoş gelmedi bana :dontknow: bu sene yapmıycam sanırım fasulye.bi de kavanoza koyduğun domatesleri nasıl yapıyosun, ayrıntı lütfenn ;) bi de ben kuru bamya yemedim sanırım, tadı nasıl oluyo?ben dondurucuya koymayı düşünüyorum ama iyi oluyosa kurutsam mı acaba :icon_scratch:

ARMAĞAN

MERHABA AYŞEGÜLCÜM. NASILSIN?
YAA BENDE KURU BAMYA YEMEDİM. YİYENLER ÇOK METHEDİYOR DİYE BENDE DÜN 2 KG ALIP İPE DİZDİM. GÖLGE YERDE KURUTULMASI GEREKİYORMUŞ, GÜNEŞ RENGİNİ AĞARTIYORMUŞ, GÖLGEDE KURUYUNCA RENGİ YEŞİL KALIYORMUŞ. BAKALIM GÖRÜCEZ İNŞALLAH. ALLAH AĞIZ TADIYLA YEDİRMEK NASİP ETSİN.

jbdun

ayyy 2 kere teşebbüs ettim şuraya yazmaya ama her seferinde bi komşum geldi :cildir: :toothy10:
neyse şimdi işlerimi bitirdim ve geldim.

ayşegül kırmızı biberi dolmalık için közlüyor musun? yoksa ben mi yanlış anladım mesajından? ben çiğden koyuyorum sapları ve çekirdekleri çıkartarak.
taze fasulyeyi senelerdir 5-10dk haşlayıp soğuduktan sonra koyarım, tadında hiç bi değişikli olmadı ama annem aynı şekilde yaptığında beğenmediğini söyledi, burda benimkini yediğinde güzel olduğunu söyledi. Gaiba dolaptan dolaba da fark var.
kavanozluk domatesleri de, önce yıklayıp rendeledim ve zeytinyağı tuz ilavesiyle kaynattım suyunu biraz çekene kadar. SOnra tencerenin altı yanar halde kavanozlara doldurdum ve kapağını sıkıca kapattım. Ters çevirip 24saat beklettim. Sızıntı falan olmadıysa olmuş demektir. Bu kadar.
kuru bamyanın çok güzel olduğunu duydum ve hazır gaza gelmişken onu da kurutuyum dedim. Normal güneş gören balkonumda onlar da. İnşallah bu kıştadına bakmak nasip olacak :amin: ayrıca tabi yine çiğden deep freeze e de koydum

jbdun

kızlar bi de belki biliyosunuzdur ama söyliyim yine, bu akşam onunla uğraştım da...
sarmısakları bi kavanoza güzelce soyup koyuyorsunuz ve üstüne de geçecek tabi zeytinyağı koyuyorsunuz, buzdolabına.
Acil durumlarda zeytinyağından 1 kaşık tamamdır, sarmısak sosu :icon_thumright:

sevda

YAA KISLAR VALLA SİZİN YÜZÜNÜZDEN BİŞEYLER YAPASIM GELDİİ AMA DOLABIMIN SOĞUTUCU KISMI KÜÇÜKKK... :-[ :-[ :-[

-Butterfly-

29 Ağustos , 2008, 08:21:12 #57 Son düzenlenme: 29 Ağustos , 2008, 08:23:04 -Butterfly-
Aysegulum, Valla benim de vaktim olmuyor sekercigim, ama gel gorki burasi amerika , ancak  yazin bula biliyoruz adam gibi seyleri.. O yuzden  gecelerimi feda edip, ayberk  bey den sonra  yapmaya calistim ve 2 haftada tamamladim dusun  :k06: :k06: Sana kolay gelsin tatlim  ;)

Jbdun , canim masaallah  sanada, ellerine saglik.. menemeni ayni sekilde yapiyoruz, ben de bazilarini bibersiz sadece domatesle yaptim, bazilarinin icine biberini kattim , oyle de deneye bilirsin cok lezetli oluyor. Hatta dun aksam 4 kavanoz daha menemen yapmistim, bir kac kavanoz daha yapmayi planliyorum fakat  kavonoz skintisi yasiyorum.. TR deki gibi kavanozlar bulmak imkansiz burada , ancak daha onceden kullandigim kavanozlari degerlendire biliyorum  :sad1: Ve dun bir tane menemenim akitti ,sanirim kapaginda sorun vardi.. Sarmisak demisken , 4 gece once  ben de senin gibi tum gecemi sarimsaklara adadim ve  koca bir kavonoz sarmisak soydum ve  zeytin yagina  bastim.. Yagi gercekten enfes  lezetli oluyor.. hatta okuyunca hazir elimin altindaydi makina hemen resmini de cektim  ;) Bu arada sen boldunmu sarmisaklari? acaba bolsem dahami iyi olurdu  :icon_scratch: :dontknow:






-Butterfly-

Sevdamm, canim  sen de ufak tefek seyler yapa bilirsin.. Dedigim gibi  benim de buzdolabik kocaman degil,  arap sacina donuyor biraz  ust uste  istif yaptim ben  :laughing7:



jbdun

sevdacım busenin de dediği gibi sen de bişeyler yapabilirsin, adet olarak fazla olmaz her çeşitten 1-2tane yaparsın, sığmaz mı yine? çünkü benimki de kocaman değil.
sağol busecim ,  ben domatesleri rende yapıp ayrıca sos olarak koydum kavanozlara zaten (ondan mı bahsediyorsun?)
ben de kullanılmışkavanozları kullanıyorum canım, hep saklarım, hatta domates soslarına gitti hepsi, arkadaşımdan aldım kavanozları menemenlik için 10 tane :k06:
sarmısakları bölüp koymak hiç aklıma gelmemişti, öyle yapsak daha iyi olurdu galiba :suclu: seninkiler de çok güzel görünüyor canım :icon_thumright:

az sonra yine pazara çıkıcam, son hazırlıkları da yapıyım tamam ondan sonra da fırsatım falan olmaz malum ptesi okullar açılıyo :-\