RAMAZAN-KIŞ HAZIRLIKLARINIZ

Başlatan Tebessüm :), 11 Eylül , 2007, 13:49:11

« önceki - sonraki »

desree (Özlem)

Ayşegül sen bu dediklerini Yağız la nasıl yapacan? valla kızlar harikasınız ben bu sene hiç bi şey atamadım dondurucuya Selim yüüznden fırsat bulamadım artık kışın ne bulursak onu yiyeceğiz, ama önceden taze fasülye, dolmalık biber, kırmızı biber, bamya ve mısır koyardım


Allahım;değiştirebileceklerim için güç,değiştiremeyeceklerim için sabır, her ikisi arasındaki farkı anlamam için akıl ver

seyda

Jbduncum,
ne mutlu sana valla ben tatiramadim bile kocise agzina iplik iplik geliyomus (annesi yaparken tatmismis eskiden) türlü icin patlicani kesioyrum fasülye ve kabak koyuyorum hepsini cigden. yemegi yaparken sadece patatesi ekliyorum. dene güzel oluyo :icon_thumright: malum bizim evde gurme var (annem kocise gurme diyo da) daha dogrusu "valla ben sana yemek memek yapamam senin kocan gurme herseyi beyenmiyo" diyo :toothy10: :ehi:

menemen ben yapmadim ama annem azicik kavurup koyuyo biber ve domatesi :dontknow:

duru boncuk

ya kızlar çok hamaratsınız ha okurken benim başım döniyo ben sadece fasulye menemen ve birazda dolmalık biber koydum ama oymadan doğrumu oldu acaba şu patlıcan işini bira anlatsın bana nasıl koyduğunu ben bayılırım patlıcana :hungry: :hungry:

Tebessüm :)

bizim evde de birisi büyük birisi minink iki gurme yaşıyo :( hadi büyük gurme neyse de miniği çoook fenaaa :(

jbdun ben de koyacaktım menemenlik ama vakit kalmadı. daha fazla hormon vermeye başlamışlar mıdır acep? :icon_scratch: başlamadılar sa ben de birkaç poşet atrım dondurucuya.. biber ve domates zeytinyağıyla veya yağsın birazcık kavrulup öyle hazırlanıyo..

özlem aaaah ah, gel de bana sor nasıl hazrıladığımı.. gerçi çok bişey yok ama.. kırmızı biber ve patlıcanı pide fırınına verdik közlediler, gece yağız uyurken kabuklarını soyup öyle poşetledik. domatesi fasulyeyi filan da babası evdeyken yağıza baktı da öyle hazırlayabildim.. bamyayı da yine yağız uyuken ayıklayıp hallettik..

şeyda türlü de iyi fikir, seneye birkaç poşet yaparım ondan da inşaAllah.. :)

Tebessüm :)

özgül ben patlıcanın yukarda anlattığım gibi yaptım.. dolmalık biber koyamadım ama koysaydım içini oyup,biberler içiçe dizip öyle koyacaktım..içini oymadan nasıl olur bilmiyorum. :dontknow:

duru boncuk

bende bilmiyorum ayşagül aslında oyacaktım ama  kız ağlayınca attım poşetleyip :ehi:zaten 6 gün sürdü bibere sıra gelmesi :k06:azkalsın çürüyolardı patlıcan fırında olurmu acaba  ???bide kışın nede kullanıyosun onu bi kadına sordum pazarda kızartıp koyuyorum dedi kafam karıştı valla :honk: :honk:ay yine çenem düştü ama anlamaya çalışıyorum bu işleri  :opucuk:

jbdun

özgül ben de içini oyup , yıkayıp kuruduktan sonra kaldırdım

ayşegül burda yayla domatesler var hala ben yapıyım, güzel d ebiber almıştım, hormonsuz belli, o zaman zeytinyağında biraz kavuruyum da koyıyım bari, tşkler :opucuk:
ne güzel valla eşin sana o konularda yardımcı oluyor  :nazar:

şeyda iplik iplik nasıl oluyomuş yaw :icon_scratch: ;D  e peki annen hakkaten de yemek yapmıyo mu :k06:
türlü için yani yemeklik doğruyosun dimi patlıcanı, kabağı, fasulyeyi  :icon_scratch: doğruyorsun ve çiğden koyuyorsun,
ayrıca sana da tşkler canım menemen cevabı için  :opucuk:

duru boncuk


ARMAĞAN

ÖZGÜLCÜM KEŞKE DOLMALIK BİBERLERİN İÇİNİ AYIKLAYARAK KOYSAYDIN CANIM. BEN GEÇEN SENE PATLICAN KOYDUM DONDURUCUYA. KENDİ FIRINIMDA KÖZLEDİM. KABUKLARINI SOYDUM, DOĞRADIM KOYDUM POŞETE ATTIM DONDURUCUYA. KIŞIN DA ERKENDEN ÇIKARTIP DONUNU AÇIYODUM SONRA YAĞDA BİR İKİ ÇEVİR ÜZERİNE SARMISAKLI YOĞURT ZEYTİNYAĞI. ALLAAAAAAHHHH :hungry: KIZ ORUÇUMDA YA. YAZIK BANA YAZIK.

ARMAĞAN

CANIM BÜBERLERİN İÇİN Bİ ÇÖZÜM VEREYİM SANA. ÖYLE KOYMUŞSUN YA DOLABA. KIŞIN YAPACAĞIN ZAMAN ÇIKART BİRAZ BEKLET ÇÖZÜLSÜN SAPLARINDAN DEĞİLDE ÜSTÜNDEN KISMEN KES ORDAN DOLDUR İÇİNİ YANİ BÜTÜN BİR BİBERMİŞ GİBİ GÖRÜNSÜN. YOKSA ZOR OLUR AYIKLAMAN.

duru boncuk

sağol canım bilgi için umarım kötü olmaz  :k06:

jbdun

başka neler koyabiliriz kızlar ???

Tebessüm :)

kızlar bugün dondurucuya attığım bamyadan pişirdim, sonuç süper, tazesinden hiç farkı yok. :icon_thumright: :basardim:
kırmızı biberler de haaarika olmuş, tavsiye ederim seneye siz de atın :icon_thumright:

Tebessüm :)

Sayfamızı güncelleyelim, faydalanacak kişiler olabilir. :)
Kızlar bi sorum olacak, dolmalık biber dondurucuda nasıl oluyo? Pişirildiğinde tadı farklı oluyomu?

sevda

BAK CANIM BU KONUNUN UZMANI BUSEMMM ÇÜNKÜ O BU SENE BAYAĞI BİR HAZIRLIK YAPTII  O GELSİN VE AKŞAM BİR BAKSIN BAKALIM SAYFANA NELER DİYEBİLİR BU KONUDA... ;)