16 Nisan , 2024, 13:39:30

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


kabak aşı

Başlatan мiŁenα., 08 Nisan , 2009, 23:10:27

« önceki - sonraki »

мiŁenα.



5–6 kabak
2 adet orta boy kuru soğan
2 domates
1 çay bardağı zeytinyağı
Dereotu, maydanoz, taze ya da kuru nane,
Yarım kahve fincanı pirinç
2 adet küp şeker
1–1,5 su bardağı sıcak su
tuz

Yapılışı:

Soğanlar ve domateslerin kabukları soyularak yemeklik doğranır.  Kabaklar soyulur ve önce enine dilimlenir sonrada her dilim ortadan 2'ye bölünür.
Soğanlar tencereye alınır, sıvıyağ, tuz ve şekeri eklenerek pembeleşene kadar kavrulur ve domatesler eklenir.  Kabaklar eklenir ve karıştırılır.
Pirinçlerde eklenerek 2-3 kez daha karıştırılır.  Yemeğe sıcak su eklenir kısık ateşte 20-25 dk. pişirilir. Taze dereotu, maydanoz, taze ya da kuru nane eklenerek servis yapılır


:love9: :love7: :love9:


DER!N

Kabakları teflon tavada biraz kızartınca daha lezzetli olur. ;)





βαlκιz

çok güzel oluyo
eşimin anneannesi yapar
ama içine patates de koyuyo ve bilmedim birsürü ot  :ehi:
ama çocuklar bayılıyoo  :hungry: :hungry:
:love3: güηвє güη вüуü∂üηüz ιçιм∂є,güηвє güη вüуüуσяѕυηυz şιм∂ι gözüмüη öηüη∂є  :love3: