28 Mart , 2024, 13:58:50

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Tüp Bebek Hakkında Bildiklerimizi Paylaşalım

Başlatan sude, 01 Ağustos , 2007, 17:10:08

« önceki - sonraki »

sude

SLM KIZLAR.boyle bır konuyu acmak ıstedım cunku ogrenmem gerekıyor ne nasıl oluyor.doktorum tüp bebek yapalım dedı 2aşılama olmussun zaten boşuna yapmayalım dedı dırek pat dıye tüp bebek yapalım deyınce şaşırdım.ve uzuldum napıcamı bılmıyorum.
mutlaka etrafınızda tüp bebek yaptıran vardır yada bılen yaşayan vardır aranızda oyle degılmı.bıldıklerımızı paylasalım nelerle baslanıyor ne yapılacak neler yapmam gerekıyor.lutfen yardımcı olun.zor bır durumdayım zor bır ıslem oldugunu duydum ve acıkcası cok korkuyorum tedırgınım yanı.
mesela tup bebek tedavısının masraflarını devlet nekadarını karsılıyor?neler yapmam gerekıyor off cok zor bır durum cok canım sıkılıyor.allahım yardım et nolur. :amin:
PRENSESİM GUZEL KIZIM CEYLİNİM
PRENSİM CANIM OĞLUM KERİMİM
AŞKIM CANIM KOCAM İYİKİ VARSINIZ

frisbee

Canım merhaba

benim açtığım başlığın altına bildiklerimi yazdım ama yeni başlık açman daha iyi olmuş bundan sonra ne öğrenirsek hemen burdan paylaşırız..

Sevgiler, Allah(C.C.) yar ve yardımcımız olsun inşallah... :amin:

sude

tşk ederım canım ılgıne.ıkı arkadasım tup bebek yaptırdı onlarla konusucam sımdı sonra onlardan ogrendıkelrımı buraya yazarım tamammı canım.cok zor bı olaya baslıyoruz bı sınavdayız.allahım yardımcımız olsun yanımızda olsun.
PRENSESİM GUZEL KIZIM CEYLİNİM
PRENSİM CANIM OĞLUM KERİMİM
AŞKIM CANIM KOCAM İYİKİ VARSINIZ

sude

PRENSESİM GUZEL KIZIM CEYLİNİM
PRENSİM CANIM OĞLUM KERİMİM
AŞKIM CANIM KOCAM İYİKİ VARSINIZ

sude

kımse bısey yazmamıs bır tesellı bıle verebılırdı ama gerek yok galıba dedınız.42kısı okumus ama oylesıne okumus ve gecmıs.ınsanın basına gelınce oyle anlar baskasının derdını basına gelmeden kımse kımsenın halını bılmez anlamaz.ama allahım kımseye vermesın kımse yasamasın benım yasadıklarımı.allahım herkesın duasını kabul etsın kımseyı evlatsız bırakmasın rabbım.
ben yasadıkca ogrenıyorum tup bebek tedavıme basladık 1hafta oldu baslayalı.
yazmayanlarada okuyanlarada tşk ederım genede. :icon_scratch:
PRENSESİM GUZEL KIZIM CEYLİNİM
PRENSİM CANIM OĞLUM KERİMİM
AŞKIM CANIM KOCAM İYİKİ VARSINIZ

TURKUAZ

 Mrb sudecim,ben de 3 kez aşılama yaptırmış ,tüp bebeğin eşiğine gelmiş biri olarak doktorumdan öğrendiklerimi ve yaptığım araştırmalardan öğrendiklerimi anlatayım:
Tedavi de öğrendiğim kadarıyla ilk önce doğum kontrol hapı ile adet tarihi kontrol altına alınıyor,adetle beraber yumurtlamayı sağlayan iğneler(aşılamadaki gibi,ama daha fazla çünkü çok yumurta elde etmek için)vurulmaya başlanıyor,yumurtalar takibe alınıyor ve uygun zamanda yumurtalar toplanıyor.Spermlerde ayrıştırılıp lab.ortamında embriyo oluşturuluyo.Sonra oluşan embriyo aynı aşılamadaki yöntem gibi rahme bırakılıyor.Bu aşamadan sonra doktorum bana 5-10 gün sonucu alana kadar dinleneceksin demişti(işe gitmiyeceksin demişti yani)sonra da rahme tutunması beklenecek.7-10 gün sonra kan testi yapılarak sonuca bıkılacak demişti.
   Tüp bebeği anlaşmalı özel hastanelerde de yaptırabilirsin ,devlet hastanelerinde de.Tabiki aralarında fiyat farkı var.Yalnız her durumda devletin tüp bebek için yaptığı ödeme 1 milyar ve ilaçlarda %80 ödeme.Geri kalan masraflar bize ait.Mesela özel bir tüp bebek merkezi bize 2000 euro demişti,üniversite hastanesi ise doktor ücreti dahil 2-2,5 milyar demişti bunlardan devletin sonra vereceği 1 milyarı düşeceksin.
  Unutmadan üniversite Hastanesi bize doktorunuzdan aşılama yaptığına dair  belge getirin demişti rapor için sanırım.Benim bildiklerim bu kadar sudecim umarım yardımcı olmuşumdur.


frisbee

sudecim mrb

özel msjını aldım ama şehir dışına çıktığım için cevap yazamadım kusura bakma. evet ben istanbulda yaşıyorum. Seninle aynı zamanda tüp bebek tedavisine başladık bende salı gününden beri iğnelere başladım. sanırım 24-25 ağustos gibi yumurta toplayacaklar. ilk sorduğum şey yumurta toplamada genel anestezi olup olmadığıydı çünkü hakikaten ben aşılamada bile çok ağrı yaşamıştım baya korkuyorum bu yüzden. bu arada turkuazın yazdıkları gibi aynen doktorumda üniveriste hastanelerinden rapor çıkarılabildiğini ama bu tüp bebeğe yetişmeyeceğini söyledi ama ben yinede bi şansımı deniym dedim.

Geçtiğimiz perşembe Çapa tıp fakültesine gittim. bana bi kağıt verdiler istenmen belgelerle ilgili aynen yazıyorum.

1-hastanın eşine ait üroloji durum değerlendirme yazısı
2-hastanın eşinin spermiogram yazısı
3-hastanın HSG (rahim film) raporu veya filmi
4-Hastanın adetinin 3. günü hormon tahlili
5-Hastanın Nüfus C. fotokopisi
6-Hastanın sevkinden bir nüsha
7-2 adet vesikalık resim
8-3 kez aşılama yapıldığına dair yazı

(bunların tümü o hastaneden olacak yani üniversite hastnesi bünyesindeki baranşlardan)

Bunların tümü bende mevcut aslında ama dışardan hiçbişey kabul etmiyorlar, orda görevli bayan ne kadar sürer raporun çıkması dediğimde ise 1,5 ayı bulur deyince vazgeçtim tabii ki...

Allahım nasip eder hamile kalırsam gerek kalmayacak yok eğer olmazsa 3 aylık bi bekleme süreci oluyomus bi sonraki tüp denemesi için o arada çıkarmaya çalışıcam artık....


umarım bilmeyenlere bi faydam dokunur, sevgiler arkadaşlar dualarımızı birbirimizden eksik etmeyelim...



sude

turkuaz ve frısbee ınanın yazdıklarınızı okutyunca cok sevındım yalnız olmadıgımı gordum kımse yazmayınca cok uzulmustum.sız anlayabılırsınız benı ancak bılmeyen anlayamaz bende sızı anlayabılırım ınanın cok zor bır doneme gırdık ınsallah bu donemı basarıyla bıtırırız.ve evlatlarımızı alırız kucagımıza.canım bende salı gunu basladım ılacları kullanmaya benım doktorum daha yenı basladık tedavı nekadar surer yumurtaları nezaman toplarız bılemem dedı zamana baglı dedı acele etmeyın dedı.zaten bende cok rahatım sımdı ıyı bır doktorumu buldum ınsallah ona cok guvenıorum once allahın ızınyle basarıcaz ınsallah.
frısbee senın kullandıgın ılacların ısmı ne ben yazayım sana ne kullanıyorum sımdı
decapeptyl salıdan berı dune kadar tam kullandım bugun yarıma basladım yarım vurunuyorum
puregon 225mg gunde ıkısını kullanıyorum ıgnelerın
tefor ısımlı ılac
ve folıc plus kullanıyorum
sen ne kullanıyorsun ve doktorun sana neler yapman gerektıgını soyledımı ılk once stresten kesınlıkle uzak durucaksın uzulmıcen aglamıcan.bana sadece bunu soyledı sımdılık baska bırsey demedı yemem gereken yada yememem gereken bısey soylemedı.allahım yardımcımız olsun ınsallah
evet arkadaslar ınanın yardımcı oldunuz cok tşk ederım turkuaz sen napıcaksın yaptıracakmısın tüp kac yılllık evlısınız olmaması ıcın bır sebep soyledımı doktor.bızım bı sorun yok nedensız ınfertılıte dıyor.off allahım yardımcımız olsun ınsallah hepımızın
PRENSESİM GUZEL KIZIM CEYLİNİM
PRENSİM CANIM OĞLUM KERİMİM
AŞKIM CANIM KOCAM İYİKİ VARSINIZ

frisbee

sudecim merhaba

benim doktorum salıdan bugüne sabahları lucrin 5ml akşamüstü 5 gibide gonal f verdi 300 ml bide folic plus dışındada bişey kullanmıyorum.bugün doktora kontrole gittim sağda 4 solda 3 yumurtam oluşmuş gonal f in dozunu azaltacaktı aslında ama aynen devam kararı verdi 300 ml olarak sanki az gibi dedi yumurta sayısı belkide bana oyle geldi. çarşamba günü tekrar gidicem. Bende fazla stres yok çok şükür ama neler olacak diye düşünmekten kendimi alamıyorum bende senin gibi. bide şu yumurta toplama meselesi canımı sıkıyor. konuşmamıza göre genel anestezi olcak ama o bile korkutuyor beni biraz...Neyse doktoruma güveniyorum ama cok tatlı bi kadın. İnşallah.

Embriyo konusunuda biraz kafaya taktım doktor 3 tane transfer ediyoruz demişti ilk görüşmede ben bazı siteleri inceledim 2 tane istiyorum . Bugün soyledim spermler belkide bir taneyi kaliteli dölleyecek onu bilemeyiz elimizde 3-4 tane kaliteli blatosist olursa o zaman karşılıklı konuşur karar veririz dedi...


Allahım inşallah döllenmede bi sorun olmaz
Sonrada tutunmada bi sorun olmazda bebişlerimizi alırız kucağımıza...amin.

frisbee

bide sude kaldır şu yan taraftaki üzgün ruh halini, koy şöyle neşeli bişeyler bende bugün değitişriyom karar aldım bizden mutlusu olabilirmi. Eşlerimiz tedaviyi kabul etmiş, paramız var doktora gidebiliyoruz ilaç alabiliyoruz, eşlerimizde sperm var, bizde yumurta var.Rabbimizin izniyle daha ne olsun...

Ben neler okuyorum forumlarda ameliyatlarla 1 tanecik sperm bulmak için neler çekiyo arkadaşlarımız...Allah hepsisnin yardımcısı olsun inşallah.

Hadi bugünden başlayarak güle oynaya gidelim doktora inşallah...

sude

cok haklısın arkadasım dogru soyluyorsun bız cok sanslıyız aslındfa dedıklerının hepsı var bızde cok sukur rabbıme.ınsallah kazanıcaz bu sınavı bu zorluklardan gecıcez ınsallah.degıstırdım canım mutluyum bak. :laughing7: ;D
:flowers:bu cıcekler sana kız moral verdıgın ıcın cok tşk ederım.evet neler var bende dıger forumlarda okuyorumda halıme bakıyorum cok sukur dıyorum ınsallah bızde hamiş kalıcaz busefer.bu mubarek gunlerde ınsallah.
bende carsamba gıdıcem doktor bakıcak yımırtalara bakalım nasıllar ınsallah ıstenılen boya mıktara gelır rabbım.sen ıkız ucuz ıstemıyormusun anlamadım.valla saglıklı hayırlı olsunda ben dorduze bıle razıyım bılıyormusun yeterkı olsun allahım ınsallah o mutlulugu bende yasayayım.gece gunduz uyumam salak salak dolasırım ama genede buyuturum ınsallah allahımın ıznıyle.
guzelım yumurta toplama olayını fazla dusunme zaten senın ıstegıne baglı uyuyup uyumamak tamamen uyu hıc bısey hıssetmezsın sadece uyandıktan sonra bıraz agrın oluyormus ama sonra agrı kesıcı ıgne yapılıyıormus ve agrı kesıcı bazı ılaclar verıyorlarmıs hemsıreler ınan bana bu yasadıklarımız o acıları cokdan unutturacak yanı bız zaten yıllardır bırsuru sorun yasadık acılar gorduk o agrılarada acılarada katlanıcaz artık allahım sabır verır merak etme.
hıcbısey dusunme sende ben ınan dusunmuyorum artık kac yumurta olucak nezman olucak transfer ısı herseyı oluruna bıraktım.allahım bılır enıyısını.ınsallah canım herzaman ıyı seyler dusun ıyı seyler olsun kotu sey aklna bıle getırme.
ya bısey sorucam ılacların sana bı etkısı varmı ruh halınde degısıklık sınır mesela yada herseye aglama yorgunluk falan.ya ben cok sınırlı oldum asırı hemde ama hemen gecıyor sınırım ve aklıma bısey gelıyor aglamaya baslıyorum hungur hungur.bı arkadasımda tüp yaptırdıgı ıcın o soylemıstı bana olur boyle seyler dıye eşinın sana destek vermesı anlayıs gostermesı lazım dıye demıstı ama ben bukadar olucagını hıc dusunmemıstım.neyse atlatıcaz ınsallah bunlarıda.
allahım yar ve yardımcımız olsun bu mubarek gunlerın hatırına ınsallah busefer alıcaz bebıslerımızı kucaklarımıza.
amiiiiiiiiiinnnnnnnnnnnnnn :amin: :amin: :amin: :nazar: :muzz: :hello2: :muzz: :hello2: :muzz: :hello2: :hello2:boyel oynıcaz bızde ınsallah :occasion14: :occasion14: :occasion14: :occasion14: :occasion14: :occasion5: :occasion5: :occasion5: :occasion5:
PRENSESİM GUZEL KIZIM CEYLİNİM
PRENSİM CANIM OĞLUM KERİMİM
AŞKIM CANIM KOCAM İYİKİ VARSINIZ

TURKUAZ

  kızlar mrb,Allah yardımcınız olsun hayırlısıyla bebeklerinizi kucaklarınıza alırsınız inşallah.Çok şekersiniz valla ,
morelim çok bozuktu yazdıklarınızı okuyunca morelim düzeldi.Biz 4 senelik evliyiz.Reglime 1 hafta var anlıyacağınız var mı yok mu yine kafayı kırma noktasındayım,ne kötü bişey bu duygu kızlarr yaa,Allahım kimseyi aratmasın.Nerde oturuyosunuz kızlar aynı yerdeysek doktor aramayalım bizde.Ben tüp bebeğe karar verirsem farklı bi doktora gitmek istiyorum.Ben izmir deyim.Allah kolaylık versin,dua ederken Allahın  'halık,Bari,Musavvir' isimlerini söyleyin,gün içinde de çokca söyleyin..see you.güzel haberlerinizi bekliyorum.


sude

canım ben konya aksehırdeyım ama tedavıye konyaya gıdıyorum.amin canım ınsallah allahım senınde yardımcın olsun.ınan ogunlerı cok yasadım reglım gelıcekmı belkı kalmısımdır ama buay beklemedım tedavı ıcın tdavıye baslayınca kendılıgınden geldı gene herzamankı gıbı.bılmezmıyım ne kadar zor bır durum oldugunu ben aglardım hungur hungur geldıgınde.sen neyapmayı dusunuyorsun canım  3asılama yaptırmıssın bence gec sende tüpe daha cok sansı var ınsllah kendılıgınden kalırsın ama stres yaparsan kalamzsın bılıyorsun.hakkımızda hayırlısı olsun ınsallah allahım hepımızın yardımcısı olsun.hadı sende profılını degıstır guzel bıseyler  yaz ve mutlu ıfadesını koy sende bak bız mutluyuız allahın ıznıyle dahada mutlu olucaz hadı harekete gec enerjı dolu ol pozıtıf dusun ınsallah hamıle kalıcaz bızde en kısa zamanda
PRENSESİM GUZEL KIZIM CEYLİNİM
PRENSİM CANIM OĞLUM KERİMİM
AŞKIM CANIM KOCAM İYİKİ VARSINIZ

TURKUAZ

 Sağolasın Sudecim,bak hemen değiştirdim.Şükürsüzlük etmemek lazım,Allah affetsin çok çocukça davrandım .Gelişmelerden haberdar et lütfen,takib ediyorum ve dua ediyorum.Ben de olmazsa tüp bebek için başlayacağım tedaviye ama ayrıntısıyla öğrenmek istiyorum,anlatırsan yaşadıklarını sevinirim.Allah yardımcımız olsun hepimizin ,görüşmek üzere.


sude

canım bak sana sımdıden baslayayım yasadıklarımı.neler yapıldıgını.31 temmuzda ılk muayeneye gıttım ılk ınce butun tahlıllerıme baktı bugune kadar yapmıs oldugum yaptırdıgım butun belgelerı gosterdım hepsını ınceledı buarada aılede bı rahatsızlık olan varmı seker guatr tansıyon kalp gıbı dıye soruyor bu hastalıkların hepsı babamda var.ınsallah bende cıkmaz.sonra muayene ettı alttan.ıcerı gırdım dırek tüp yapıcaz dedı haa buarada esımede baktı doktor onuda muayene ettı sasırdık bızde.sonra dırek tüp deyınce sasırdık beklemıyorduk bız gene aşı falan dıcek dıye beklıyorduk.ama tüp dedı hatta dusunun dedı anlattı sansımızı ve daha once ıkı asılama yaptırdıgım ıcın bence paranada zamanınada yazık dddı %65tüpde sansın var dedı ama aşılamada %20gıbı dedı.ayın 13unde tekrar gelın konusalım dedı kakarınızı verın ogune kadar dedı.bız ayın 13unde buayıon artık kararımızı vermıstık cunku baska sansımızmı var mecbur denıcez bunuda.sonra tamam dedık kararımızı verdık sıze guvenıyoruz ınsallah allahında ıznıyle olucak ınsallah dedık.ve ılaclarımızı aldık
decapeptyl salıdan berı cumartesıye kadar tam kullandım cumartesı yarıma basladım yarım vurunuyorum
puregon 225mg gunde ıkısını kullanıyorum ıgnelerın
tefor ısımlı ılac
ve folıc plus kullanıyorum.
decapeptyl ve puregon ıgne bıraz canımı yakıyor koldan yapıyor eşim hergun ama bugune kadar cektıgım acıların ceyregı bıle olmaz napayım katlanıcam katlanırımda bebısım ıcın.ılaclardan dedı arkadaslarım bende asırı sınır yorgunluk ve asırı duygusallık yapıyor herseye aglıyorum cok cabuk sınırlenıyorum bıseye ve cok halsızım.ama bunuda yenıcem ınsallah allahın ıznıyle.sende yenıceksın hepımız yenıcez ınsallah buzor gunlerı asıcaz hepberaber.yarın tekrar gıdıcez yımırtalarıma bakıcaz ne alemde.ınsallah hersey ıyı gıdıyordur allahım.yazarım burdan nasıl oldugumu neler yapıldıgını.allahım hepımızın yardımcısı olsun ınsallah.allaha guven ve ona sıgın arkadasım bolbol ayetel kursı oku bıldıgın her duayı oku dua et hepımıze butun evlat ısteyen herkese dua at. :amin:bız kazanıcaz arkadasım bunu unutma
PRENSESİM GUZEL KIZIM CEYLİNİM
PRENSİM CANIM OĞLUM KERİMİM
AŞKIM CANIM KOCAM İYİKİ VARSINIZ