12 Mayıs , 2024, 03:24:59

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Doğumdan önce su gelmesi

Başlatan neslihan, 07 Nisan , 2009, 19:58:09

« önceki - sonraki »

neslihan

Kızlar bugün sabah kalktım,kahvaltı hazırladım.Çamaşırlarım vardı makinede onları serecektim.Balkonun kapısını açmaya gittim.Orada ayaktayken içimden bir su geldi.Baktım bakarken ayaklarımdan da aktı.Tabi çıldırdım ağlamaya başladım.Çünkü daha 28. haftadayım.Kocamı kaldırdım.Yollara düştük,doktor kontrol etti bişey yok dedi.Bebeğimin kalp atışları ve gelişimi normal.Akciğerlerinin gelişimi için bana iğne yaptılar.
Doktor akıntı birikmiştir dedi.
Ben sabah ağlayarak doktoru da paniklettirmişim.Adam hemen küvezi ameliyathaneyi hazırlatmış.
Ya nasıl bir korktum anlatamam.Ama çok şükür atlattık. :amin: :nazar:
Etrafınızda böyle birşey yaşayan var mı duydunuz mu arkadaşlar?

oozge

aaaaaaaaaaaaaaa :-ooo :-ooo

canım cok gecmış olsun yaa :-ooo ne oldukı boyle bıandaaa :(

doktorda paanık yapmıs eee normal ama suyun gelmişş dogum basladı sanmıstır oda. şükür bısı olmamıs
detaylı sekılde ogrendın demı için rahat yani

oozge

canımm
Adı EMR miş bu durumun.
suyun erken gelmesının tehlıkelerı???
Amnios kesesinin bütünlüğü bozulduğu andan itibaren iki önemli olay başlar: Vajina ve serviksteki mikroorganizmalar hızla açılan bölgeden içeri girerler. Amnios sıvısı içerik olarak mikroorganizmaların üremesi için çok uygun bir ortam oluşturur. Bu yüzden mikroorganizmalar amnios sıvısı içinde hızla çoğalmaya başlarlar.

İkinci önemli olay ise kesenin bütünlüğünün bozulmasının uterus kasılmalarını başlatıcı etkisidir. Kasılmaların hangi mekanizmayla başladığı tam olarak bilinmemesine karşın muhtemelen amnios kesesi açıldığında bol miktarda prostaglandin adlı maddeler açığa çıkmaktadır. Prostaglandinler uterusun kasılması üzerinde güçlü etkileri olan maddelerdir. Mikroorganizmaların çoğalarak başlattıkları enfeksiyon sürecinde ortaya çıkan bol miktarda prostaglandin maddesi de doğum eyleminin başlamasına önemli katkılarda bulunur.


EMR'nin nedenleri

EMR'nin nedeni tam olarak aydınlatılamamıştır. Ancak kesenin yırtılmasında iki önemli etken rol oynar. Birinci ve muhtemelen en önemli etken vajina ve servikste var olan enfeksiyonlardır (B grubu streptokok, gonokok, klamidya ve bakteryal vaginozis gibi). Bu enfeksiyonlar zarın belli bir bölgesini adeta eriterek zayıflatır ve zar bu bölgeden kolaylıkla yırtılır. Bu yüzden anne adayında gebelik esnasında ortaya çıkan ya da öncesinden varolan genital kanal enfeksiyonlarının tedavi edilmesi çok önemlidir.

İkinci bir etken ise amnios zarı üzerine taşıyabileceğinden daha fazla yük binmesidir. İkiz gebelik ya da ağır polihidramnios (amnios sıvısının artması) gibi durumlarda zar, barındırması gereken sıvı miktarını taşıyacak güçte değildir ve gerginliğin en fazla olduğu bölgede meydana gelen yırtılma, sıvının dışarı akmasına yolaçar.



fıstık

Canım geçmiş olsun demekki amniyos sıvısı değilmiş eğer öyle olsaydı zaten doktorun gerekeni yapardı canım.

Ya sağ salim doğsalarda kucağımıza hayırlısıyla alsak benimde ağrılarım kasılmalarım çoğaldı her seferinde doğurucam galiba diyorum :k06:

Tekrar geçmiş olsun canım benim :opucuk:

burcum

canım geçmiş olsun gene de buaralar kendini fazla yorma fırsat buldukça ayakların yukarıda kalıcak şekilde uzan dinlen bol bol ne demişler tedbir kuldan takdir ALLAH tan

neslihan

Arkadaşlar hepinize çok teşekkürler.Dilerim bişey olmaz.Ya ne zor bir süreç ya gün yaklaştıkça insan daha bir panikliyor.Heyecanlanıyor.
İnşallah bir daha tekrarlamaz.İnsanın aklından herşey geçiyor.Prematüre olması çok tehlikeli sonuçta.Rabbim hepimizin bebeklerini korusun inşallah :amin:

(gülşen)

çok geçmiş olsun neslihan ilk okuduğumda teleşlandım neyseki bişey yokmuş ama çok tuaf doğrusu yani bacagınakadar akması neyse canım sen yinede çok dikkatet kendine burcunun dediği gibi fazla yorma kendini bebişe ve kendine iyi bak    :opucuk:

oozge

Alıntı yapılan: neslihan - 08 Nisan , 2009, 08:16:58
Arkadaşlar hepinize çok teşekkürler.Dilerim bişey olmaz.Ya ne zor bir süreç ya gün yaklaştıkça insan daha bir panikliyor.Heyecanlanıyor.
İnşallah bir daha tekrarlamaz.İnsanın aklından herşey geçiyor.Prematüre olması çok tehlikeli sonuçta.Rabbim hepimizin bebeklerini korusun inşallah :amin:


NESLİMM CANIMM DUSUNME BUNLARI DHA COK STRES OLUYOSUN BAK HEYCANLANIOSUN DOGUM YAKLAŞTIKCA.
LUTFEN GUZEL SEYLER DUSUN.
BEBISIN GAYET SAGLIKLI VE GUNUNDE DOGUCAKK İNŞ. :amin:

tılsım

Neslihancım geçmiş olsun canım bol bol dinlen mümkün olduğunca inş.. doğuma kadar böyle bişey yaşamazsın canım  :amin:

Thanks to ImageShack for Free Image Hosting

Angel

canim cok gecmis olsun  Allahtna bebegin saglikliymis  cok sukur kendini artik yormamaya calis  bol bol dinlen canim   :opucuk:

neslihan

Saolun güzeller.Kilosu kendi haftasından ilerde maşallah :nazar:.Biraz daha büyüse de haftası öyle gelse inşallah.İŞyerine geldim.Kendimi çok yormuyorum.Demiştim ya bende muhasebeciyim.Oturuyorum hep.Ayaklarım şiş demiştim.Onun içinde 40 numara bir spor ayakkabı aldım keten rahat rahat giyiyorum.Zaten artık nasıl göründüğüm kaç kilo olduğum felan hiç önemli değil.Sadece kuzum sağlıkla gelsin onu istiyorum.
Ben bebeğime ağlıyorum.Annem bana ağlıyor.Ona bişey olacaksa bana da olsun diyorum.Çok zordu.Kocam da ruh gibi olmuştu zaten.Allah a binlerce şükür bunu da atlattık.Sanırım ilk çocuk tecrübesizliği.

Eve geldim uzandım.Alt yazı geçiyor tv de seren serengil erken doğum yaptı çocuğunu kaybetti diye.Hadi ona da bir sürü üzüldüm.Böyle böyle işte.Neyse şimdi iyiyim.Allah ın izniyle herşey güzel olur umarım.

Angel

canim iyi olmana cok sevindim cok sukur   :opucuk: ilk cocuk oldugu icin insan cok tedirgin ve panik oluyor merak etme Allahima emanet butun yavrularimiz onlar simdi en guvenli yerde insallah

oozge

aaaaaa seren serengılın ynemı olmamıs bebegı
cok kot ubı durum ya uzuldum walal sevmem o kadını ama uzuldum  :y25:

Angel

bende cok uzuldum be ozgem Allah yardimcisi olsun   :'(