down sendromu (bana yardım edin.)

Başlatan bez bebek, 29 Mart , 2009, 01:36:09

« önceki - sonraki »

bez bebek

  :y25:sevgili arkadaşlarım sizlerle bir konu paylaşmak istiyorum.içimi bu konu çok üzüyor ve korkutuyor ben 3 senelik evliyim ve bebek sahibi olmak için tedavi oluyorum ama daha henüz birsonuç alamadık ama cenabı allahım vakitti ve saatti gelince muhakkak olucak allahım bilir iyişallah sağlıklı ve sıhatli olur.bu gün canımdan çok sevdiğim arkadaşım 3 aylık hamileydi ve mutluydu 38 yaşında hamile kaldı ve tabiki herkes gibi oda mutlu idi 15 gün önce bebeğinde sorun olduğunu öğrenmiş teşhiside down sendromu diye söylemişler tabiki her anne olmak isteyenler gibi bu kötü haber arkadaşımı yıkmış ve tedavi için arkadaşımı dr.çapa hastanesine sevk etmiş orda bütün tetkikler yapılmış sonuç yine aynı ve bu ümidide kalmadı ve dr.bebeğinin yaşayamayacağını söylemiş anneyide öldüre bilir demişler ve arkadaşıma düşük yaptırıp bebeğini aldılar bugün aradım ve yıkılmış bir vaziyetteydi.onun için bir şey yapamıyorum allah ona oğlunu bağışlasın ona ömür versin.arkadaşım bana telefonda 30 yşın üstünde olan hamileliklerde bu riskin olduğunu söylemiş dr.benide korku sardı çünkü bende 35 yaşındayım ve bu korku içimi acıtıyor.tabiiki allahım bilecek en hayırlısını ama çok tedirgin oluyorum.bu hastalık hakkında bilgi toplamaya çalışyorum.ne olur beni bu konuda aydınlatın yardım edin çok üzülüyroum. :y25:

Ada-beste-banu

slm canım. öncelikle hoşgeldin.
Arkadaşının adına çok üzüldüğümü söylemek isterim. Ama Allahın takdiri, arkadaşının başka çocuğu var mı?
Sana şunu söyleyeyim benim tanıdığım bir çok arkadaşım 35 yaş üstü doğum yaptı ve Allahıma çok şükür sağlıklı bebişler dünyaya getirdiler. Hatta hastanede tanıştığım bir teyze vardı, teyze diyorum çünkü 47 yaşındaydı. Bu teyze hamile olduğunu 5 nci ayında fark etmiş. Bu arada röntgen flimleri, haplar, antibiyotikler kullanmış veee sonuç çok şükür 4,5 kilo bir erkek çocuğu dünyaya getirdi ve Allah ona bağışlasın çok sağlıklıydı. Sen bence bu tür örnekleri kafana takma, doktoruna danış. Biz ne dersek diyelim doktor kadar bilgi veremeyiz sana. Ama yüksek  moralin çok önemli bir payı var. Kendini sıkıntıya sokma. Hayırlı ise sağlıklı bebişler dünyaya getiririz. Bunu yüce Rabbimden başkası bilemez. Kendini hiç tedirgin etme ne olur. Moralini yüksek tut. Arkadaşının başına geldi diye senin de başına gelecek değil ya. üzme kendini ve en kısa zamanda bir doktor yardımı al bence.

neslihan

Canım Allah korusun elbetteki iyi örneklerde var.
Geçen gün tv de annenin kemoterapi görmesine ve yaşlı olmasına rağmen demek maşallah sapasağlamdı.

Ama şuda bir gerçekki 35 yaşın üstünde gebelikler risklidir.Özellikle down sendromu için.Bu nedenle sürekli izlenmelisin hamilelik boyunca.

Herşeyde bir hayır vardır.İnşallah bişey olmaz ama yine de önlem almayı unutma

bez bebek

canım arkadaşlarım sağollun kendimi bu konuda rahatlatmaya çalışıyorum sağolun işte yaşlı olunca korku daha fazla oluyor ama iyişallah her şeyin hayırlısı cenabı allahım hayırlısın versin

bilgideposu1982

merhaba canım ben 5 yıl boyunca yapmadıgım tedavi kalmadı dr umudu benden kestikleri zaman cok üzüldüm agladım , neyse  sonra bi köyde yaşlıca bir kadınla tanıştım bana bi ilaç verdi bunu kullan falan dedi bende kullandım ama sırf annem ısrar ettigi için yoksa bu işlerde işim olmaz , bu ilaçları kullandıktan 5 ay sonra şiddetli mide yangınlarıyla dr gittim ve hamile oldugumu ögrendim allaha binlerce şükür bi oglum var 2 aylık . benim ninem 45 yaşında son cocugunu dogurmuş saglıklı görümcem 43 yaşında son cocugunu dogurmuş saglıklı ve kayın validen 47 yaşında eşimi dogurmuş saglıklı tedirgin olma umarım arkadaşınında cocugunda bir yanlışlık vardır ancak allah yardımcısı olsun
BEBİŞİM BENİM HERŞEYİM

sedefsahin

merhaba cnm ben sedef

cnm arkadsın ıcın cok uzuldum ama bu durumlarda doktorlar yanılbılıyor ıns cunkı %100 teshıs konulamıyor .arkadsındada bu yanılma payı vardır ıns.cunkı etrafımda tanıdıgım bırınede dovn sendromu dedıler bebegı alalım dedıler aldırmadı masallh bebegı cok saglıklı dogdu.
cmö oms sanada rabbım saglıklı bır evlat verırı
merhabalar

sevege

canım bu konuda yeni öğrendiğim özel eğitim gerekli çocukların öğretmenliğini yapan ve bunun eğimini alan ve 1 haftalık seminerini aldığımız hocanın dediğini aynen aktarıyorum 18 yaş altı ve 36 yaş üstü hamile kalmak isteyenlerin eşlerinin ve kendilerinin down sendromu sebep olan birleşik kromozomların daha fazla bulunduğu ve bunuda birleşik kromozom tahlillerinde yaptırdıktan sonra eğer fazla birleşik kromozom varsa ayrıştırıcı iğne yaptırarak halledilebiliyormuş.Yinede kadın doğum doktoruna danış derim. 

neslihan

Arkadaşlar bazı konularda geçmişi unutmamız gerekiyor.
Evet anneler halalar çok kolay şartlarda doğum yapmış ve bebekleri sağlıklı doğmuş olabilir.
Bende annem 34 yaşındayken doğdum.
Ama eskiden aldığımız hava ,içtiğimiz su yediğimiz sebze meyve, bugünküler gibi değildi.
Herşeyin kalıtsal yapısıyla oynuyorlar.Buda bizi daha sağlıksız yapıyor.

O yüzden elbetteki birçok sağlıklı örnek var.Ama önlem almakta gerekli.
Sonuçta bir ömür üstünüzde taşınacak sakat bir çocuk vebali.
Ne para ne de kariyer o yavrunun gözünüz önünde çile çekmesinden daha önemli olamaz ve kaybettiklerinizi yerine getiremez.

Allah hepinizi bu durumlardan korusun. :amin: :amin: :amin:

bez bebek

ya arkadaşlar birazda olsa için çok rahatladı evet bu kromozon tahlillerini yaptıracağım ve tabiki umudumu yitirmedim ve kendimi kötü değil iyi şeylerle motive etmeye çalişıyorum v cenabı allahımda dilerim sağlık ve sıhat arakdaşlar herşey teşşekkürler

bilgideposu1982

bak bize karyotip tayini testi yapıldı hem bana hem eşime sende yaptır faydasını görürsün için rahatlar en azından biraz pahallı ama olsun
BEBİŞİM BENİM HERŞEYİM

Ada-beste-banu

canım  artık takma kafana moral çok önemli biliyorsun dimi.

bez bebek

canım uğur böceğim bir kaç günden beri iyiyim biraz olsun rahatladım ama tabiki dr.danışacağım herkese teşşekkürler

Ada-beste-banu

 :icon_thumright: :icon_thumright: :icon_thumright: sevindim canım bu arada ben banu

bez bebek

canım çok sağollun 5 gün önce aşılama yaptırdım umarım tutar bende meleğime kavuşurum ne olur dua edin canım arkadaşlarım şindiden sağollun.