2 nci bebişte ilk çocukların durumu

Başlatan Ada-beste-banu, 09 Mart , 2009, 13:19:47

« önceki - sonraki »

Ada-beste-banu

09 Mart , 2009, 13:19:47 Son düzenlenme: 09 Mart , 2009, 13:23:25 bestebanu
arkadaşlar ben 32 haftalık hamişim. 6 yaşında bir kızım var. şu anda bebeşin gelmesini 4 gözle bekliyor. ama doğduktan sonra ne yapacak bilmiyorum. 2 nci hamileliğini yaşayan varsa beni bilgilendirirse çoook sevinirim.

oozge

canm  azda kalmıs doguma artık. ama gercekten zor bı durum
henuz kucuk cunku. ıstedgı kadar suan mutlu olsun dogdugunda mutlaka bı kıskanclık olucaktır.

tek tavsıyem.
sakın onu uzaklaştırmayın bebekten.
bebegıde kotuleyerek konusmayın." o zaten pis kakalı  kokuoo sen gıtme annecım onun yanına" falan gibi

cunku o sızde ne gorurse onu yapmak ıstıcek kucagında dursun ıstıcek falan oyuncak alındıgında ondan once oynamak ıstıcek belki.
mumkun oldugunca kucagınada alsın,onla konussunda.

inşallah az sıkıntıyla atlatırsınız bu dönemi canım.

oozge

he bırde anneanneler babaanneler paylaşılamaz bu zamanlarda bırazdaha buyusun hele 2.ci ozman bellı olucaktır bu durum.

kızının cok svdklrı cok fazla temas etmesın eger bı kıskanclık durumu olursa.

bu defa evdende uzaklaşmak ıster gelenle gıtmek orda kalmak ıster.

Ada-beste-banu

çok çok çok teşekkür ederim canım. inan kızımın bunalıma girmesinden çok korkuyorum. bebiş gelince mecburen herkes onunla ilgilenecek. ben arkadaşlarımın çocuklarını sevdiğim zaman bile çok kıskanıyor. inan çok tedirginim. 

oozge

sen kötu dusunmemeye calıs sımdıden.ve sakın ona bellı etmeyın bu kıskançlık durumunu.
o senın kardeşin
sen ablasısın
bak sana guluyo işde falan onun gozunu boyucak sekılde sevdırın bebışı.

cok zor bı durum cunku. ve gelenlerıde uyarmaktan baska carenız yok. ayıp degıl bu cnm. kımse aşırı ılgı gostermesin. biri bırını sevıoken dıgerı ötekını sevsın.

"bide sen buyudun artık o daha cocukk" falan gbı yorumlarda yapmayın canım sakın. bu onda olumsuz izler bırakır. buyusede bıgun derki "bn cocuklugumu yasıyamadım senın yuzunden"
bunlar hep olan seyler. oyuzden o bi birey herseyden önce. ve evdekı tek cocukken belkıde tek torunken bıan bı yenısı daha gelıyo ve kıskanması cok anormal degıl

kızmı olucak 2.ci

oozge

ben bu konuyla ılgılı bıkaç bısey eklemışım hatta bakabılırmısın canım oku bi

http://www.bebegimonline.com/forum/index.php/board,16.20.html
bu bölumde  2-3 tane konu var
2.ci sayfasında


Angel

merhaba canim benimde bir kizim var 5 yasinda ve ikinciye hamileyim suan 3.5 ayligim ama ben okadar cok panik yapmiyorum acikcasi sonucta evladina kardes gelicek dunyasi degisecek cok guzel yonlerden tabiyi .kiskanclik bizim elimizde canim eger kiskandirmasak cocuk kiskanmayi bilmiycek.ikisiylede ilgilenicez insallah.ama ben sunu biliyorumki bebegim dogdugunda kizima dahada ilgi gostericem bundan eminim  gunku bana cok ihtiyaci olacak

yardim etmesini sagla  .gerek yikamada gerek alt degistirme, ninni soylemede, uyutmada,  emzirmede ,kucaga almada kizimda olucak herzaman icin yanimda   :icon_thumright:   kafana takmamaya calis canim  bunlari hamileliginin tadini cikart ve her tekme atisinda kizinla paylas  annecigim bak de sana  ablacigim seni cok seviyorum diyor dee kizinaa veya sana el salliyor de iste ben oyle yapiyorum ve cok mutlu oluyor kizim   :opucuk:

Ada-beste-banu

özgecim bilgilerin için çok teşekkür ederim. inan beni rahatlatmayı başardın. dediklerini uygulayacağımdan emin olabilirsin

Ada-beste-banu

angelcim sana da çok teşekkür ederim. bende senin düşünüyorum. kızıma daha yakın olacağım diyorum ama bebiş gelince bunu başarabilecek miyim bilmiyorum. umarım başarabilirim. ama gün geçtikçe daha da stres oluyorum. 30 nisanda diğer bebişim geliyor Allah izin verirse. sana da Allah kolaylık versin. umarım bir nefeste kurtuluruz. senin normal doğum mu? benim ilk kızım sezeryan olmuştu. erken doğum olduğu için. bu da mecburen öyle olacak. spiral mi olsun diye düşünüyorum.

Ada-beste-banu

özgecim evet ikincisi de kız ama ultrasyonda kendini hiç göstermiyor. 4 aylıkkken doktorum kız dedi. arkadaşlar erkek diyor. karnım erkek karnına benziyormuş. ama en iyisini doktoor bilir. kısmet kız erkek hiç farketmez

oozge

rica ederım canım bırazcıkta olsa rahatlata bıldıysem ne mutlu bana
sorucak bıseyın olursa burdayım herzman
şimdıden hayırlı dogumlar  :amin:

Ada-beste-banu


Angel

canim seni cok iyi anliyorum ama aklina getirmemeye calis  hayirlisiyla bebegin dogsunda akisina birak   :opucuk:   evet normal dogum istiyorum insallah bir aksilik cikmazssa .kizimida normal dogurmustum ve cok memnunum  insallah ikinciyide normal dogururum hayirlisiyla

Allahim hepimizin yavrularini korusun canim hayirli dogumlar nasip etsin rabbim hepimizede insallah  :amin:

Ada-beste-banu

normal doğum her kadının hayalidir herhalde dimi ne güzel yaaa. bende doktoruma normal doğum yapabilir miyim dedim ama tehlikeye atmayalım dedi.  :sleepy1: hayırlısı artık.
Umarım herkese Allah hayırlı doğumlar ve sağlıklı bebişler nasip eder canım.

Angel

amin amin canim senin ve bebeginin sagligi  daha onemli dr ne derse onu yap canim   :opucuk: