orta kulak iltahabı!!!

Başlatan popart, 02 Haziran , 2007, 20:57:24

« önceki - sonraki »

popart

02 Haziran , 2007, 20:57:24 Son düzenlenme: 02 Haziran , 2007, 21:10:34 popart
Herkese merhaba,  :icon_flower:
benim kızım merve selen tam 8 aylık. 4 gün önce orta kulak iltahabı olduğunu öğrendik doktordan. Doktor AUGMENTIN-BID diye 1 antibiyotik verdi günde 3 kaşık 3ml kullanın dedi. merve her seferinde antibiyotiğin ilk yudumunu kustu sonrasını da 20-25 dakika sonra kustu ilaç 2.gün bitti bizde muadili başkabir antibiyotik croxilex-BID aldık sadece aroması değişik. Sanırım doz yüksek geldi ilacın ilk kaşığını dün akşam verdim kusmadı ama gece huysuzlandı sabah kalktığımızda yüzünde kırmızı lekelerin çıktığını gördük bu yüzden ilacı kestik, akşama doru lekeler azalacağına arttı alerji yaptı galiba ne yapacağımızı bilmiyoruz ara ara su veriyorum onuda zorla içiyor bol bolda emziriyorum bu konuda tecrübesi olan varmı acaba ?
Bu arada orta kulak iltahabının sebebi ise bebek beslenmesinde biberon kullanmakmış. Çocuk doktorları bunu bildikleri için bebeklerini beslerken biberon kullanmıyorlarmış bilginiz olsun :wav:

[eklenti yönetici tarafından silindi]

Tebessüm :)

bebeğini Allah bağışlasın, çok tatlı maşallah :nazar: benim konuyla ilgili bir bilgim yok ama antibiyotik alerjik resksiyon göstermiş, bunu dr unuza danışın derim. her bünye her antibiyotiği kabul etmez, dr unuz ona göre başka bir ant.verir. çok geçmiş olsun Allah şifa versin canım.

zeytince

 canim kulak iltahabinin sebebi biberonla beslerken cocugun yatar pozosyonda olmasi.. yani yatirarak degil de kolunda beslemen (basinin yukarida olmasi lazim) daha mantikli... bizim dr. beni bu konuda ozellikle uyardi...

ilac konusunda da dedigin gibi muadil de olsa yan etkisi olmus olabilir... bence dr. danismakta fayda var...


Emine

Biz hiç biberon kullanmadık bilgim yok ama çok geçmiş olsun  :sad1:

seyda

evet bebegin yatarken beslenmemesi gerekiyor da, hic biberonla beslememek meme emmeyen bebekler icin nasil olacakmis acaba? kizina cok gecmis olsun.