Sperm Hareketliliği ve Sperm Sayısı Hakkında

Başlatan nil, 26 Kasım , 2008, 16:56:05

« önceki - sonraki »

tuba_hkn

yeni başlık acmak istemedim arkadaslar size 1 sorum var;

esıme 40 gun once  sperm testı yapıldı sonuclar tam sınırda  cıktı. yani ileri dogru hareketlılık %30 cıktı  normalı de >%30 olmalıymıs yenı tam sınır diğerleri de  öykle sınırda. 3 gun once  dr. yineleyelım dedı bu sfer degerleri  dıgerınden  daha düşük cıktı   :crybaby2:  Dr a yarın gösterecegız sonuclarımızı  ama anlamadım yani 40 günde  neden degısır kı degerler?
Bilirsiniz   bu test oncesınde  en ez 3 gun ilişki yasak ya  ılkınde 4 gundu , bu son tahlilde 9 gündü. acaba  aradakı fark bu yuzden mı? ya benim zaten tek tüpüm var tum oklar bendeyken sındı esımde  de  problem cıkması cok canımı sıktı.. :sad1:


Herkezin mutlu olmak için başka bir yolu varmış.Kendi yolumu çizdiğimde anladım....

Dilara Ebrar

canım ya bence çok stres yapma.problem olarak bakma olaya.daha çok gerilirsin. :dontknow:

ay bende mrk ettim şimdi sayısını ve hızını :tongue3:
Allahım! Bana değiştiremeyeceğim şeyleri kabul etme gücü, değiştirebileceğim şeyleri değiştirme cesareti ve bu ikisi arasındaki farkı anlayabilme sağduyusu ver...

sibel28

arkadaşlar perhiz süresi artıkca hareket azalır..doktorlar genelde 5 günden fazla perhiz önermezler..dikkat edin uzun perhizlerde sayı artar  fakat hareket azalır..normal perhiz süresi 3-4 gündür..sperm sayısını her faktör değiştirir bu ay üzüldüğü stres yaptığı bir konu ,soğuk alğınlığındaki ateş vb birçok faktör..sperm sayısı değişkendir..

tuba_hkn

Alıntı yapılan: aysun25 - 15 Haziran , 2010, 15:15:25
arkadaşlar perhiz süresi artıkca hareket azalır..doktorlar genelde 5 günden fazla perhiz önermezler..dikkat edin uzun perhizlerde sayı artar  fakat hareket azalır..normal perhiz süresi 3-4 gündür..sperm sayısını her faktör değiştirir bu ay üzüldüğü stres yaptığı bir konu ,soğuk alğınlığındaki ateş vb birçok faktör..sperm sayısı değişkendir..


evet canımm arastrdım  en az 3 en fazla 5 gunmus perhiz suresı rahatladım yaaahuuuu.. ya ne bılıym zaten dr. daha once esının sonucları sınırda, bıraz yuksek olsa daha ıyı dedıgı  için son testte  de düşünce sonuclar uzuldum.. zaten ben tedavı goruyorm esımde sorun cıkmasın istiyorum


Herkezin mutlu olmak için başka bir yolu varmış.Kendi yolumu çizdiğimde anladım....

sibel28


✿گสЯเ_ќĮż✿


  
Kalem eğri dilli; mürekkep siyah yüzlü; kağıt iki yüzlü!

Şimdi kalkıp arzuhalimi yazmaya kimi mahrem kılayım?

asum

eşimin sperm sayısı düşük ilaç kullanıp sperm saymıı yükselen varmı ben hiç olumlu sonuç  alan duymadım

sibel28

arkadaşlar biz 3 yıldır çocuk sahibi olmaya çalışıyoruz..2 aşılamamız başarısız..spermlerle ilğili sorunumuz var.bir sürü alternetif tıp bitkiler deniyoruz .Farklı farklı sonuçlar çıkıyor spermler bir bakıyoruz çok yükselmiş bir bakıyoruz düşmüş..her yükselişinde seviniyor her düşüşünde üzülüyoruz..özel laboratuvarlarda yaptırdık üniversite hastanelerinde yaptırdık hep farklı farklı sonuçlar.Bu hafta tüp bebek merkezinde yapıldı ve şok olduk sperm sayısı diğer tahlillerin dörtte biri kadar .doğru sonuçta buymuş laboratuvarlarda ve üniversitede yapılan sperm sayımlarında kan hücrelerinide sperm olarak görüyor sayım yapıyorlarmış.spermle ilgili problemi olan arkadaşlara tavsiye ederim 60 tl karşılıgında özel tüp bebek merkezinde yaptırsınlar..Bizim yüksek çıktıkca (kan hücrelerinide sperm diye saydıkları zaman sperm sayımız yüksek çıkıyor )ve aşılamaya karar veriyorlardı.yani yanlış teşhis yanlış tedavi..3 yıl boşu boşuna kürek salladık..şu an tüp bebege karar verildi o kadar aşılama masrafı yanlış tahliller sonucu oldu..

kendimle ilgili diğer konuya yumurtlamaya geçeyim.yumurtam her ay ilaçlarla 1yada 2 tane oluyordu..bu ay tam 18 yumurtam çıktı..evet doktorda şoka girdi..bende yumurtlama problemi vardı..civam perçemi saraçoglunun sitesinden uygulamaya başlamıştım..aslan pençesi ve çakşır suyu içiyordum..çakşır suyu günde bir bardaktı ben faydası olacagına inanmayarak günde 3 bardak içiyordum.sonuç adetin 5.günü 18 yumurta..4 tanesi çatlamaya yakın..eşimde sorun olmasa dörtüzlere hamile kalcam nerdeyse..çakışırın hazır suyu var aktarda bir fincan ondan içmek yeterli..ben hem hazır suyunu içtim hemde kendim küçük kökler aldık aktardan onları kaynattım..her gün 1 litreye yakın içtim gerçekten faydası varmış..ama siz günde bir bardaktan fazla içmeyin..fazla yumurta oluşuyor..kökler büyüdükdü keser çekiçle parçaladım evde :)...ama ugraşmamak için aktardan küçügünü alın..yada aktarların makinları var kökleri toz haline getiriyor bize getirmişlerdi balla karıştırıp yemiştim..

asum

aysuncum bizde özel bi lab.da yaptırdık kruger yöntemine göre yapıyolarmış.2.ye orda yaptırmayalım ozaman.çakşırıda ben eşim için almıştım ama çok sertti parçalayamadığımız için aktardan özel bi macun aldık içinde arı sütü polen çakşır tozu bal ve bisürü baharat varmış ve tabiki keçi boynuzu kürüde yapıyoruz

dersu

canım ben eşime keçiboynuzu kürü ile beraber 1 aydan fazla çinko tablet içirdim ve hem sperm sayısında hem meni miktarında ciddi bir fark oldu..çinko sperm  yapımında önemli bi mineralmiş meğer..istersen dene..eczaneye çinko tablet demen yeterli 8-9 tl gibi bi fiyatı var ve kırmızı kapsüller halinde..

♥♥♥gülbeşeker♥♥♥


dersu

gültanem yarın kan testine gidiyorum sanırım var bişeyler..

♥♥♥gülbeşeker♥♥♥

ayy sanki içime doğdu Allahım inşallah vardır ya bu aralara hep güzel haberler geliyor
:wav: :wav: :wav:
:muzz: :muzz: :muzz: :muzz: :muzz: :muzz: :muzz:

dersu

valla gültanem yumurtlama günümden üç dört gün sonra sancım olmuştu çok ve üşüttüm herhalde demiştim  sonra da doktora gittim aşılamaya geçelim diye ..7 ağustosta aşılamam olacaktı ama bu arada kendimi de hep kontrol ettim durdum derken dün adet günümdü olmadım bugün de yok bişey..uyku hali var belirti olarak sadece..iki test yaptım çok çok silik çıktılar yarın bi kan testi herşeyi netleştirir diye umuyorum ama ortalığı yaygaraya vermeyeyim hemen yarın alırım inşallah hayırlı haberi de sizlerlede paylaşırım hemen..

♥♥♥gülbeşeker♥♥♥