PASTALAR VE KEKLER

Başlatan fatma, 11 Ocak , 2007, 15:39:27

« önceki - sonraki »

Emine

Jbduncum o kadar övmüşsün ki şu muhallebili kurabiyeyi dayanamadım bende yaptım az önce pastane kurabiyesi solda sıfır kalır valla :laughing7: Süper oldu yumuşacık.Teşekkürler tavsiyen için. :opucuk: Bu arada bir dahaki sefer için şunu sorayım yuvarlayın top gibi yapın birleştirdiğiniz yeri aşağı getirin diyor ya muhallebilerden birkaçı alttaki delikten aktı benim sende de böyle birşey oldu mu kapatmayı tam olarak nasıl yaptın.Birde tarifteki ölçülere göre muhallebinin yarısı arttı benim sen tamamını doldurabildinmi içine?

jbdun

afiyet şeker olsun eminecim,
benim de bazıları aktı ama tam kapatamadığım için oldu.Aynen o şekilde kapatmayı yaptım canım.
Evet muhallebi de arttı biraz ama onu da sade yedik biz :toothy10:  yani hepsi sığabilecek gibi değildio muhallebinin :k06: ben belki az koymuşumdur diye bişey yazmasım burda ama demekki muhallebi fazla geliyomuş :icon_scratch:

Emine

Bizim muhallebi de yenmek üzere dolapta bekliyo bu gece yatarken Ceylin kendi muhallebisini yerken bende benimkiyle ona eşlik edicem  :laughing7: Benim yaptıklarımda bi terslik olmamasına sevindim  :D

jbdun

şimdiden afiyet olsun  ;) :icon_thumright:

şerife Berat

 jbduncum tarıfını denemedim ama kakaosuzunu yemiştim ve çok lezzetliydi bu hafta içinde mutlaka yapmaya çalışıcam

jbdun

ben de pazar günü yapıcam inşallah,annemler ptesi geliyolar ya hazır bişeyler olsun evde :hungry:

nagihan

ISLAK KEK

1 SU BARDAĞI SÜT
1.5 SU BARDAĞI ŞEKER
1 SU BARDAĞI YAĞ
4 YEMEK KAŞIĞI KAKAO
1.5 SU BARDAĞI UN
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 PAKET VANİLYA

yumurta ile şeker çırpılır. yağsüt,kakao,ve vanilya katılıp çırpılır. karışımdan 1 su bardağı ayrılır. kalan karışıma un ve kabartma tozu eklenir ve karıştırılır. yağlanan kalıba hamur konulur. ve kek pişirilir. kek sıcakken kesilir.ayrılak sos üzerine dökülür.

ben kek piştikten sonra kesmeyi unutmuşum.

[eklenti yönetici tarafından silindi]


SEVİNÇ

dünden beri canım muhallebi çekiyordu.Bugün kazandibi yedim akşama da iyi olursam bu tarifi deneyeyim.



nagihan

02 Haziran , 2007, 23:53:24 #38 Son düzenlenme: 03 Haziran , 2007, 18:11:44 nagihan
ÇİKOLATA SOSLU BİSKÜVİ PASTASI

MALZEMELER
İKİ PAKET PETİBÖR BÜSKİVİ
BİR KUTU(İKİ POŞET) KREM ŞANTİ
BİR POŞET ÇİKOLATA HAZIR SOS
3.5 SU BARDAĞI SÜT

KREM ŞANTİ(KUTUNUN İÇİNDEKİ İKİ POŞET)  1 BARDAK SÜT İLE HAZIRLANIR. BİSKÜVİLER KIRILIR VE KREM ŞANTİ KARIŞIMI İLE KARIŞTIRILIR. HAZIRLANAN HARÇ BORCAMA YAYILIR. BİR GECE BOYUNCA BUZDOLABINDA BEKLENİR. ERTESİ GÜN 2.5 SU BARDAĞI SÜT İLE HAZIR ÇİKOLATA SOSU HAZIRLANIR. VE BORCAMDAKİ BİSKÜVİ KARIŞIMINI ÜSTÜNE DÖKÜLÜR. İKİ SAAT BUZDOLABINDA BEKLETİLİP SERVİS YAPILIR.

NOT: PETİBÖR BİSKÜVİ YERİNE DAMLA ÇİKOLATALI BİSKÜVİDE KULLANILABİLİR. DİLERSENİZ KARIŞIMA CEVİZ VE FINDIK PARÇALARIDA EKLENEBİLİR.

RESİM DE EKLENECEKTİR.


[eklenti yönetici tarafından silindi]


jbdun

nagihan tarifler tam benlik :hungry:
en kısa zamanda deniyciiimm ;)

nagihan

MERCİMEK KÖFTESİ

MALZEMELER
2 SU BARDAĞI KIRMIZI MERCİMEK
1.5 SU BARDAĞI KÖFTELİK BULGUR
3 ORTA BOY KURU SOĞAN
2 YEMEK KAŞIĞI SALÇA
TAZE SOĞAN
MAYDANOZ
4 BARDAK SU
VE İSTENİLEN BAHARATLAR

4 BARDAK SU İLE MERCMEKLER PİŞİRİLİR. MERCMEKLER PİŞİNCE İNCE BULGUR EKLENİR.SOĞANLAR KÜP KÜP YEMEKLİK DOĞRANIP YAĞDA PEMBELEŞİNCEYE KADAR PİŞİRİLİR. SALÇA VE DİĞER BAHARATLAR VE TUZ İLAVE EDİLİP KARIŞITIRILIR. MERCİMEKLİ BULGURLU KARIŞIMA EKLENİP İYİCE YOĞURULUR. TAZE SOĞAN VE MAYDNOZ İNCE İNCE DOĞRANIR VE MERCİMEK KARIŞIMINA EKLENİP KÖFTEYE ŞEKİL VERİLİR.


[eklenti yönetici tarafından silindi]


nagihan

benim tarifleri deneyen yok muuuuuu  :caca:


adalet

he he birde kilo vermek istiyon once bu pastalardan vazgec :ehi: :toothy10:
ellerine saglik tariflerin cok lezetli gorunuyorlar :hungry:

jbdun


nagihan

YAPIYOM AMA YEMİYOM DAĞITIYOM KOMŞULARA