28 Mart , 2024, 13:40:56

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Zeytinyağlı Taze Fasulye

Başlatan yeşilim, 11 Mayıs , 2007, 12:39:46

« önceki - sonraki »

Tebessüm :)

razi ben börülceyi haşlayıp, üzerine mayonez limon ve zeytinyağıyla hazırladığım sosu döküyorum çok lezzetli oluyo tavsiye ederim. light olsun diyosan zeytinyağı, limon ve 1-2 diş ezilmiş sarımsağı karıştırıp haşlanmış börülcelerin üsütüne dök, o da güzel oluyo. :icon_thumright:

Almiş'inAnniş'i

sağol canım, tuzlu suda mı haşlayacağım peki?

Tebessüm :)

evet az tuzlu suda haşla. düdüklü kullanıyosan onda pişir. ben öyle yapıyorum ;D

jbdun

ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR


temizlenmiş enginar başlarını limonlu suda tutuyoruz kararmaması için (tabi alır almaz pişirecekseniz tutmaya gerek yok),
düdüklüye diziyoruz (iç bakla veya garnitürle içlerini dolduruyoruz),  su ve z.yağı ilave edip pişiriyoruz

afiyet olsun :hungry:

jbdun

Alıntı yapılan: REMZİYE (razi) - 23 Haziran , 2007, 21:47:07
seviiiiinnnnnnn şu börülce tarifi yeşil börülceyle mi yapılıyo?

ben bi dünya yeşil börülce aldım, ama fasulye sanarak aldım  :ehi: tabi tükürdüğümü yalamamak için her ne kadar ödemeyi yapmadan hatamı anladıysam da geri bırakamadım. çünkü ben poşeti doldururken eşim "napacaksın o kadar şeyi!" dedikçe "sen karışma benim işime, buzluğa atacağım.  :caca: " dedim   :laughing7:



:toothy10: :toothy10: :ehi:

şerife Berat

 jbudun enginar tarifini yapta resmini de koy sana zahmet görünüşüne göre yapayım canım bende,eşim görünüş konularına biraz takık da

jbdun

annem yapsın da koyıyım cnm,ben yapmadım daha :suclu:

Almiş'inAnniş'i


yeşilim

Alıntı yapılan: SEVİNÇ - 21 Mayıs , 2007, 15:22:29
Kilon nasıl,belşli oluyor zaten zeytinyağlılar falan.


balık etliyim, fiziğim düzgün ama doğumda oluşan göbeği tam eritebilmiş değilim  :muzz:





yeşilim

Alıntı yapılan: REMZİYE (razi) - 23 Haziran , 2007, 21:40:55
sirke yerine başka bişi konulamaz mı?  :sad1: ben sirke hiç sevmem de  :igrenc:
bide patlıcanlar nasıl doğranıyo onu tm anlayamadım  ::)
Alıntı yapılan: yeşilim - 11 Mayıs , 2007, 16:26:58
"Patlıcan Paça":

4 topan patlıcan, 5 domates, 1 diş sarımsak, 1 çay kaşığı sirke, zeytinyağı, tuz.

Patlıcanlar çizgili olarak soyulduktan sonra elma dilimi şeklinde büyük büyük doğranır ve tuzlu suya atılır. Domatesler tenceye rendelenir, içine zeytinyağı, iri iri doğranmış sarımsaklar, sirke ve tuz atılır. Biraz ateşte tutulduktan sonra içine doğanmış olan patlıcanlar atılır.



istersen sirke koyma ama yemeğin içinde tadını hissetmiyorsun bile, güzel oluyor yani, yine de sen bilirsin...

Afiyet olsun...