28 Mart , 2024, 15:59:09

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Güzelliğin Yolu Baldan Geçer

Başlatan Angel, 16 Ekim , 2008, 07:37:36

« önceki - sonraki »

Angel

Ballı formüller
Balın salatalık ile bir uygulamasından söz edeceğiz size. Bunun için bir orta boy salatalık ve 2 kaşık bal yeterli. Salatalığı önce rendeleyin. Suyunu alın. Bu suya biraz bal ekleyin. Sonra bu karışımı bir şişeye koyun. Karışımla akşamları yüzünüzü silin. Boyun ve göğüs bölgesine de sürebilirsiniz. 4 haftalık kullanımdan sonra etkisin göreceksiniz. Daha etkili olması için sabahları da yapabilirsiniz. ancak bu sıvının ciltte kuruması için 20 dakika kadar zaman gerekli.
Tonik bitince tekrar yapıp, tazelemeniz gerekiyor. Çok yapıp bayat olanı kullanmak pek yarar getirmez.

Civan perçemi ve bal
Etkili olan bir başka karışım ise civan perçemi çiçeği ile yapılan maske. Bu çiçek saf suda 10 dakika kaynatılır. Soğutulunca bir çay bardağı alınır. Bu suya biraz limon suyu, bir kahve kaşığı zeytinyağı katılır. Bir başka kapta bir kaşık bal ve yumurta sarısı karıştırılır. Karışım civanperçemi suyuna katılır. İçine biraz yulaf unu katıp karıştırdığınızda iyi bir maske elde edilir. Yüzdeki kırışıklık ve yıpranma için birebir. Maske yüzde yarım saat kalmalı.

Yumuşak ve güzel eller
Eller için de bal harikalar yaratır. İki çay kaşığı bal ve bir yarım çay bardağı limon suyunu çalkalayıp el losyonu yaparsanız yumuşak bir losyon elde edersiniz. Bunu her sabah elinize sürebilir ve 10 dakika bekletip yıkayabilirsiniz.

Öte yandan ellerinizi zeytinyağı ve bal karışımına da teslim edebilirsiniz. Bir çorba kaşığı bala biraz zeytinyağı katın. (Ancak gerçek olmalı) İçinde elinizi bey veya on dakika tutun. Bunu sürerek de yapabilirsiniz. Fakat bunu gerçekleştirmeden önce önce ellerinizi iyice musluk altında yıkayın.

Badem ve bal
Bal ile iyi bir temizleyicisi de yapılır. 1 yemek kaşığı bal yeterli bunun için. 1 avuç bademi iyice aktarda çektirin. Toz haline gelsin. Bu toza yarım çay kaşığı limon suyu katın. Karışımı yüzünüze sürün. 15 dakika sonra ilik su ile yüzünüzü yıkayın. Temiz bir cilt hazırdır! Artık kreminizi uygulayabilirsiniz.

Süt bal karışımındaki mucize
Ballı sütü de kesinlike önemsemek gerekir. Önceki yazımızda sütü boyun için önermiştik. Şunu untmayın, süt her zaman yüz için de beden için de önemli bir maddedir. İçindeki şeker ve mineraller çok idealdir. Haftada bir bal ve sütü karıştırıp yüze mask halinde yedirdikten sonra yıkarsanız çok faydasını görürsünüz.

Yoğurt ve bal
Yoğurtlu yüz maskeleri ünlüdür. Ama içinde mutlaka bal olması kaydıyla. 1 fincan süt ile çok az yoğurdu karıştırarak işleme başlayabilirsiniz. Ardından başka bir kapta yumurta akını iyice karıştırın. Bunu da süt-yoğurt kabına ekleyin. Kuru ciltler karışıma 1 çay kaşığı bal ilave etmeli. Yağlı cilt ise balla birlikte bir kaç damla da limon suyu eklemeli. İşte size şahane bir maske. Yüzünüze sürün 20 dakika bekletin ve yıkayın.

Buhar banyoları
Bu arada şifalı bitkilerle yüze buhar kompresi yapacak zaman da geldi. Çünkü artık havalar soğudu. Cilt daha çok yıpranıyor. Yüzünüze bitki buharları uygulayabilirsiniz. Kaynar suya yüzünüz için iyi gelecek şifalı bitkileri attıktan sonra 5-10 dakika bu buhardan yararlanabilirsiniz. Bunun içinde size iki formül veriyoruz. (Daha sonra bu konuyu geniş olarak işleyeceğiz)

Yağlı cilt için: Yarım litre suya 2 yemek kaşığı ıhlamur ekleyin ve kaynatın. Buharı yüzünüze 10 dakika tutun. Sonra soğuk bu ile yıkayın.

Kuru cilt için: Yarım litre suya 2 yemek kaşığı dolusu mayıs papatyası ekleyin ve aynı işlemi burada da yapın.

Doğallık ve güzellik sizinle olsun.

βαlκιz

bal yogurt limon bunları yapıyorum aradaa iyyi geliyooo  :muzz: :muzz: :muzz:
:love3: güηвє güη вüуü∂üηüz ιçιм∂є,güηвє güη вüуüуσяѕυηυz şιм∂ι gözüмüη öηüη∂є  :love3:

мiŁenα.



:love9: :love7: :love9:


Angel

bal cok faydali ayse .

ben her sabah aksam balli sut icerdim 3-4 bardak hergun hamisken.cildim okadar guzeldiki   :tongue3: 

yine yapmam lazim aslinda yumusacik oluyor guzellik katiyor insana     ::)

< ESLAL >

ballı süte bende bayılıyorum ama kilo yapıyo bende bende  :sad1:

Balböceği

Bende balla tarcinin karistiriyorummm yuzume suruyorum 10 dk yikiyorum harika oluyor  :icon_thumright:

мiŁenα.

canlarım her aksam esım ballı sut yapıyor ıcıyorum ek olarak muzda koyyom bazen daha fazla kılo alım dıye :toothy10: :toothy10:


:love9: :love7: :love9:


< ESLAL >

az geliyo aldıklarımız ya ama cidden ballı süt süper kilo yapıyo ayşecim heleki yatmadan önce sabah kahvaltıda içsen daha iyi olur bence
hem çok çay içmemiş olursun hem ballı süt kiloya değil enerjiye dönüşür  :icon_thumright:

мiŁenα.

hı  mmantıklı ole yapım ama esım aksam ewdeye oda ıstıyor onun ıcın beraber ıcıyoz ..onuda ıhtıyacı var :ehi: :ehi: :ehi:


:love9: :love7: :love9:


..BahaR●●

BENİM KOCİŞTE HERAKŞAM BALLI SÜT YAPIOR
BİDE MUZ EZİOR İÇİNE BERABERCE İÇİORUZ
SANIRIM GÖBEK YARIŞINA GİRDİKK KOCİŞLE :k06:

мiŁenα.

KILO YAPMIYOR DENILIYOR KUVVET YAPIYOR :ehi: :ehi:

AMA MUZ EKLEYINCE KILO YAPAR BEN DAHA ICMIYORUM OLE


:love9: :love7: :love9:


< ESLAL >

valla benim kocada girdi o yarışa başarılıda oldu ama benim göbeğin gidici olduğunu hesaba katmadı  :ehi: :ehi: ben doğurup göbeğimin gideceğini hesapladıkça sinir oluyor  :ehi: :ehi: :ehi: :ehi:

Angel

:k06: :k06:

benim kociste benim yerime asererdi ben hic asermediydim oglumda surekli esim canim onu cekti bunu cekti diyip duruyordu   :k06:

< ESLAL >

pskolojik heralde yazık onlarada yaa herşeyden bi haber bize destek olmaya çalışıyolar işte  :love9: :love9:
benimde iştahım yok buaralar yemesem aklıma gelmiyor kızım için saati hesaplıyorum sürekli bişeyler yemek için baktım eşim daha dakik zamanımız gelince ne yicez demeye başlıyor  :ehi: :ehi:

Angel