29 Mart , 2024, 03:10:39

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Ellerinizi ihmal Etmeyin

Başlatan Angel, 16 Ekim , 2008, 07:33:59

« önceki - sonraki »

Angel


Sürekli suyun içinde olduğundan, vücudumuzda en çok kullandığımız uzuvlarınızdan biri olan eller çok çabuk yıpranır.Güzellik tanımında oldukça belirleyici olan unsurlardan biri ellerdir. Bir çok erkeğe göre bir kadının ellerinin bakımlı olması, o kadının güzel sayılmasında belirleyici özelliğe sahiptir. Fakat gün içinde bulaşık yıkarken, temizlik yaparken ellerimiz istemediğimiz halde oldukça yıpranır ve soyulur.

Temizlik malzemeleri ellere en çok zarar veren şeylerin başında geliyor. Öyle ki ellerimizi sabunla yıkadığımızda bile bu maddeler elimizden tamamen çıkmıyor. Bu yüzden el bakımı için cildimizin özelliğine uygun kremler kullanmalıyız. Eğer cildiniz normalse yatmadan önce parmaklarınıza ve parmak aralarınıza yağlı bir krem sürün çünkü bu kısımlar daha çok çatlamalara maruz kalır. Ellerinizin üstüne ise normal cilt kremi sürün. Kremi ellerinize yavaş yavaş ve masaj yaparak yedirin.

Eğer ellerinizde çok fazla çatlak oluyorsa, üzülmeyin. Onun da çözümü var. Ellerinizdeki çatlaklar için limon suyu ve kolonyayı karıştırıp elinize sürün. Ellerinizde çiller oluşuyorsa limon suyunun içine tuz katıp ellerinizi bununla ovabilirsiniz. By doğal yöntemler ellerinize zarar vermeyeceği gibi, büyük ölçüde düzelmesini sağlayacaktır.

El Bakımı İçin Yağlı Gece Kremi
Bir tatlı kaşığı balı biraz ısıtarak eritin. İçine iki çorba kaşığı susam yağı, bir çorba kaşığı bademyağı ve bir çorba kaşığı gliserin katın ve krem kıvamına gelinceye kadar karıştırıp bir kavanoza koyun. Gece yatmadan önce ellerinize bu kremden sürüp iyice yedirin ve yumuşak bir eldiven takın. Elleriniz yumuşacık olacaktır.

Ellerinizin Yumuşacık Olması İçin
• Ellerinizin yumuşacık olmasını istiyorsanız; 1 litre suya 1 avuç dolusu ısırgan otu koyup kaynatın ve ılıdıktan sonra ellerinizi bu suyla yıkayın.
• Birkaç tane salatalığın kabuklarını biraz derince soyun ve bu kabuklarla ellerinizi ovun.
• 2 çorba kaşığı tatlı bademyağı ve 1 tatlı kaşığı kakaoyağını karıştırıp kısık ateşte biraz ısıtın. Ilıdıktan sonra ellerinizin çatlaklarına sürün