GÜNCE (Barış Bebek&Sema Anne Ne Düşünür Ne Yapar)

Başlatan sema_aksu, 08 Mayıs , 2007, 01:00:05

« önceki - sonraki »

sema_aksu

Arkadaşlar, anlaşıldığımı görebilmek o kadar güzel ki. Aslında yalnız olmadığımı bilmek daha da güzel, biraz bencilce belki ama.  :k06: Ama bu gidişatın bir yerlerde değiştiğini biliyorum. Yeğenim 4,5 yaşında ve ablam artık evde onunla yalnızken banyoya bile girebildiğini söylüyor, oysa eskiden yanıbaşından ayrılmazlardı. Artık daha rahat anneanneye bırakıp dışarı çıkabiliyorlar. Tabii tüm bunlar eğer bırakabilecek birilerin varsa olabiliyor.

Geçenlerde 1 yıldır Amerika'da bulunan arkadaşlarım döndüler. Barış'ın doğumundan 15 gün önce gitmişlerdi ve ilk yaşgününde bizlerle birlikte olacaklarını biliyorduk. Ben tam 1 yıldır onların döneceği ve dördümüzün gece boyunca dışarılarda eğleneceği günü bekliyordum. İlk kez o gün Barış'ı anneme bırakıp, oğlumuzdan ayrı bir gece geçirecektik. Bir şeyi çok istersen olmaz ya, tam da o gün arkadaşımızın biri yüksek ateşle yataklara düştü.  :y25: Benim moral bozukluğumu düşünebiliyor musunuz? Şimdi yeni bir gün planlamak istiyoruz ama annemin de uygun olduğu bir gün ayarlamak zorundayım. Offf of!

Ayrıca Aslı'cığım, hayaller ve çocuklarla ilgili cümleni çok güldüm. :ehi: Ama... ama... ama ben... ikinci çocuk istiyorduuuum...  :y25: Yapmiicekmiyis şimdi yaaani? :(
Adalet'çiğim aynı durum bizde de oluyor bazen, hatta çoğukez ben barış'tan da önce uyumamak için kendimi zor tutuyorum.  :k06:
Burcu'cuğum bu küçük adamlar her şeyin farkındalar demek ki!  :cildir:
Yeşilim planlı hareket etmeye çalışmaktan imanım gevredi valla. Ama şimdilik başarabilmiş değilim. Du bakalım!  ;)






jbdun

semacım maaşallah tosun barışa, çok tatlı olmuş yavrum :nazar: :nazar:
boncuk ide yi de unutmamak lazım tabi  :nazar: :nazar:

moral bozukluğu konusunda sana hak veriyorum, ben de kesinlikle aynı şekilde olurdum, ama inşallah annen en kısa zamanda müsait olur da, ertelenmiş eğlenceyi gerçekleştirirsiniz :icon_thumright: arkadaşına da geçmiş olsun  ;)

estim

offf offf, ne zamandır eşimle sinemaya gitmek istiyoruz ama nafile, kayınvaldem işin varsa bakıyor yok öyle eğlenceye falan oğlunuzuda alın diyor  :-\ anlıyorum seni 

ღ°cerenay.♥.

canım benimde kızım 4yaşını doldurmak üzere ve bu son bir senedir bende oldukça rahatlamıştım .
ona güvenip bazı şeyleri yapabiliyodum (banyo gibi)
ama ikinciyle herşey silbaştan başladı :honk:
gerçi daha akıllı akıllı yattı  yerde kalıyor , dönmek dışında tabi :k06:
ama daha beni nelerin beklediğini çok iyi bildiğim için  :k06:
hadi birini bırakıp gittin , ikinciyi napıcan ???
hadi onuda bıraktın..
kaçkere bırakabilicenki...
işte bu yüzden keessinlikleee hayaallll :k06:

ama onların saçının teline değişmem o hayalleri, iyiki ikinciyide yapmışz :love9:

sema_aksu

Aslı'cığım, içime su serptin! ;D Yani ikinci çocukla her şeyin tam hayal olduğunu okuduğum anda üstüne 'saçlarının teline değişmem o hayalleri' demişsin ya, bu bana en büyük avuntu oldu. Sonuçta biraz geç olacak ama onlar elbette büyüyüp lise çağlarına geldiklerinde, rahatlıkla evde bırakıp gezebiliyor olacağız. Ayy o zamanda evi ne hale soktular, arkadaşları doluşmuş mudur falan gibi takıntılarımız olur kesin, gezimiz burnumuzdan gelir.  :k06:

Jbodun (sana böyle mi sesleneyim?  ;)) İde'ciğim ve oğlum adına çok teşekkür ederim güzel sözlerin için. Ecrin'in ticker'ındaki fotoğrafına bayıldım. Gerçekten uslu bir cadı izlenimi veriyor. :laughing7: Yani şöyle söyleyeyim, şimdi de işin zordur ama büyüdükçe çoook daha yorulacaksın sanırım onun haytalıklarından.  :occasion5: Valla Barış da şimdiden hayta ama ben memnunum. Hep diyorum ööööle kuzu kuzu oturan bebeği neyleyim? (Bu da züğürt tesellisi.  :'()

Geçen günkü haytalıklarından bir bukle sunayım; önce çiçeği çektiği gibi bütün topraklarını salonun köşesine yığdı. Çiçek kırıldı. Tam onu temizlemiş yemek hazırlıkları yapıyordum ki yanıma geldi ve mutfakta yerde onun için ayırdığım bazı mutfak eşyalarıyla oynamaya başladı. Bir ara bakliyat kavanozlarını koyduğum tekerlekli rafa doğru ilerlediğini fark edip elimdekileri bıraktım, tam yanına gittiğim anda ani bir hareketle yerinden fırladı ve ayaklarının dibine kocccca pirinç kavanozunu düşürüp kırdı. Hemen çekip kenara eline, yüzüne, bacaklarına falan baktım. Sonra oraları temizlemek için yatağına bıraktım. Temizleme sırasında sesi gelmedi, işim bittiğinde gidip baktım ki yatağının kenarına tutunup kalkmış ve kendini aşağı sarkıtmaya çalışıyor.! Ay bu çocuğun 1 cm. daha boyu uzasa kendini kesin atar aşağı, ne yapacağım ben? :dontknow: :-\ ::)

Esin'ciğim, kayınvaliden de biraz acımasızmış ama. ;D Ne olurdu birkaç saat eğlenmeniz için de baksa? Boşver, sağlık olsun.  ;)

sema_aksu

Barış'ın Keşif Öyküsü
1- Off, nereyi karıştırsam acaba? Bir araştıralım.
2- Annemin yine kızacağı bişeyle oynamalı. HıH HıH Hııı!
3- Bulduuuum! Su şeysiiii!
4- Kırılsana yaw!


[eklenti yönetici tarafından silindi]

jbdun

maaşallah tosun barışa  :nazar: :nazar: her bi karesi çok güzel çıkmış haylazın :k06:

semacım juptun diye okunuyor ismim ama yazılışı jbdun ( artık sen nasıl yazarsan :icon_thumright:)
ecrinim için de çok tşk ederim, bu aralar pek bi cadılaştı  :k06: :love9: :nazar: aynen dediğin gibi gün geçtikçe hızlanıyor hareketlerinde ama ben çok memnunum, mutluyum :love7:

yazının sonunu okurken nefesim kesildi valla, ay barış neler yapmış öle arka arkaya, allah korusun  :amin:

yeşilim

fotoğrafları harika çıkmış barışın  :nazar:...çok tatlı bir bebiş, tam karıştırma zamanı annesi onun şimdi  :hieyt:





şerife Berat

 canım barış cok tatlı çıkmış
büyüyünce çok canlar yakacak annesi , ne kadar ayıp ya nedemek gelının önemli işi olunca bebeğe bakmak gezme olunca bakmamak sevdirme canım sende bebişini ay çok sınır oldum  :-ooo :cildir:

Tebessüm :)

Alıntı yapılan: sema_aksu - 29 Temmuz , 2007, 13:30:31
Barış'ın Keşif Öyküsü
1- Off, nereyi karıştırsam acaba? Bir araştıralım.
2- Annemin yine kızacağı bişeyle oynamalı. HıH HıH Hııı!
3- Bulduuuum! Su şeysiiii!
4- Kırılsana yaw!


:k06: maşAllah kuzuya, çok tatlı güleç bir bebek barış. Allah gülen yüzünü daim etsin. :nazar: :opucuk:

sema_aksu

Sanırım 5 aylıktı Barış'ı odasında yatırmaya başladığımda. Onun öncesinde yanımdaki küçük beşikte bir süre ve gecenin ilerleyen saatlerinde de koynumda yatırıyordum. Her yerim tutulmuş bir halde uyanıyordum ama oram buram Barış'ın kokusuna bulanmış bir halde yarı uyur uyanık olmanın tadı mükemmeldi. O zamanlar hep söylerdim; sorun bebeğin ayrı yatmaya alışmasında değil annenin buna alışmasında bence, diye. Ve en sonunda kendimi alıştırıp bırakmıştım gece boyu yatağında. Gerçi o zamandan beri gecede 1-2 sefer uyanır Barış çoğunlukla, benim güvencemi arar, gider kucağıma alır öperim bir kere ve yine dalar uykuya. Gece uyanmadığı zamanlarda daha da özlemiş bir halde kalkıyorum yatağımdan sabahları. Dün eşime dedim ki, 'Çok zaman oldu, özledim oğlumu. Yanımızda yatsın mı bu gece?' Tabii ki itiraz edecek durumu yoktu ve aylardan sonra ilk kez yanımızda yatırdık. Hatta gece istediği saate kadar uyumaya zorlamayıp kendi haline bıraktık önce. Ukusu deli gibi bastırdığında öyle komiklikler yapıyor ki!  :D Yaptığı birçok şımarıklıktan sonra ısrarla dudağımdan öpmeye çalıştı.  :k06: Yanağımı uzatıyorum dönüp ağzımı yakalamaya çalışıyor. Ve her denk geldiğinde kıkırdaya kıkırdaya gülüyor. Yabancılar bunu nasıl yapıyorlar bilmiyorum ama bana çocukları ağızlarından öpmek hiç sağlıklı gelmiyor. Sonuçta bizlerin ağızlarında, nefeslerinde onlara zarar verebilecek birçok mikrop olabilir. O yüzden bunu birkaç sefer oyun olarak tekrarladıysam da alışmasını istemiyorum.
Her neyse, gecemiz muhteşemdi benim için. Canım oğluma sarılıp uyudum, onu koklaya koklaya. Sürekli dönüp duran bir bebek olduğundan yatağın iki köşesine kıvrılıp, düşme tehlikesi yaşadık eşimle.  :D Tam ortada H harfi şeklinde yattık; bazen başı benim tarafımda bazen ayakları. Veee sabah inanılmaz bir şekilde 10:00'a kadar uymuşuz hep beraber!  :honk: Bazen böyle kaçamaklar çok güzel oluyor. Ama bu akşam yine tıpış tıpış odasına gidecek.  ;)

Jbdun'cuğum, ismin fransız ismi gibi duyuluyor, sanırım ya Türk değilsin ya da nick'ini kullanmayı tercih ediyorsun. Aslında Ecrin de pek alışık olmadığımız bir isim. Geçenlerde sayfanıza baktım ve hepinizin birbirinden güzel mutluluk fotoğraflarınızı gördüm. Çok nadir başka sayfalara bakabiliyorum, yazmaya vaktim olmadığından birşey yazamadım ama fırsat bulmuşken buradan yazayım, hepiniz çok tatlısınız. :opucuk:
Yeşilim (yaa ben senin adını nasıl unuturum, hatta senin sayende bu foruma kesin dönüş yapmıştım bir de. Dur şunu yazayım dönüp gerçek ismine bakacağım ve bir daha hiç unutmayacağım.) Valla tam karıştırma zamanında gerçekten. Sabah arabasıyla birkaç dakikalığına salonda bırakıp mutfağa gelmiştim. Araba da şu şarkılar söyleyip kendi kendine yürüyen arabalardan. Gitmiş büyük benjaminimin dibine sıkışmış. Bizimki de onun peşinden koltukla saksı arasındaki küçücük yere sıkışmış onu izliyor. Ve tabii o sırada toprağı fark etmiş, bir elini daldırmış saksıya diğer eli yerde, arabasını izleyip gülüyor.  :D Toprakların etrafa yayılmış olduğunu söylemem gerek yok sanırım.  ;)  Senin güzel gözlü kızın neler yapıyor?  O da karıştırıyor mu?
Şerife valla ben yazdığını pek anlamadım? Kime sevdirmeyeyim, niye sevdirmeyeyim? Hangi gelinin işi varsa?  :honk: Haaa, şimdi anladım, sen Esin'in yazdıklarına cevap vermişsin.  :laughing7: Güzel sözlerin için teşekkür ederiz.
Ayşegül'cüğüm,Allah hepimizin bebeklerinin güzel yüzünü hep güldürsün inşallah. Onlar bizim en kıymetlilerimiz. Teşekkür ederiz.

sema_aksu

Park kuzusu...  :k06:
(Geçen gün kadının biri, 'Ne kuzusu, bu koç olmuş!' demişti. Valla bu cüsseyle kuzu kelimesi pek uygun olmuyor gerçekten.  :laughing7:)

[eklenti yönetici tarafından silindi]

sema_aksu


sema_aksu

Gece kuşu...  :opucuk:

[eklenti yönetici tarafından silindi]

ღ°cerenay.♥.

güzel resimleri gelmiş tatlı barışın :opucuk:
katılıyorumsana , çocuklar tek başlarına yatacak lar da bi biz bırakabilsek ... :icon_scratch:
bende cerenden ayrılamadım,gözümü açtığımda onu yanımda istiyordum ,
öpüyordum , seviyordum ...