20 Nisan , 2024, 18:34:44

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


KAYINVALİDEDEN BEKLENENLERR...

Başlatan sevda, 20 Eylül , 2008, 17:45:57

« önceki - sonraki »

sevda

İyi Bir Kayınvalideden Beklenenler...
—En büyük sıkıntılar özellikle evlilik arifesinde yaşanır. Alınacak eşyalar verilecek eşyalar derken bir takım huzursuzluklar olur. Bu dönemde yaşınızla eşdeğer bir olgunluk sergileyin, çocuklarınızın tutacağı evden alacakları mobilyaya kadar onların kararlarına saygılı olun, size sorulduğu zaman bir anne olgunluğu ile fikrinizi söyleyin.

—Oğlunuza ayrı bir ev tutacak kadar maddi durumunuz yoksa ve oğlunuzun geliri yeterli değilse evliliği bir müddet erteleyin. Aynı evde eşler bile birbiriyle geçinemiyor, kardeşler bile birbiriyle anlaşamıyor, aynı evde gelinle oturmanın faydadan çok zarar getireceğini unutmayın.

—Oğlunuzu anlamsız bir şekilde korumaktan ve sahiplenmekten vazgeçin.25–30 yaşına gelmiş birisinin ne sahiplenilmeye ne de korunmaya ihtiyacı olmaz.

—Ben kayınvalidemden çok çektim, biraz da o çeksin düşüncesinden vazgeçin.

— Oğlunuzdan bekâr dönemlerinde olduğu gibi bir ilişki beklemeyin. Artık onunda bir ailesinin olduğunu sorumluluklarının artığını unutmayın. Sen nasıl ki birisi ile evlendin, senin oğlunda bir bayanla evlenecek ve kendi hayatını kuracak. Hep senin dizinin dibinde oturacak değil.

—Sürekli evlerine gitmeyin, sürekli telefonla arayıp bize gelin oturalım demeyin. bırakın birlikte bol bol vakit geçirsinler, baş başa yemek yesinler, sohbet etsinler, TV seyretsinler.

—Gelininizin ev düzenine karışmayın. Bir yanlışını görseniz dahi kırıcı kelimeler kullanmayın.

—Mesela oğlunuz nezle olmuşsa "bizim yanımızda iken bu kadar hasta olmazdı" cümlesini kullanmayın.

—Bir imparatoriçe gibi davranmayın. Tüm gelinler emrimde olacak "hâkimiyet kayıtsız şartsız bendedir" düşüncesinden vazgeçin.

—Kusur arama hastalığından kurtulun. Gelininizin yaptığı temizlik, yemek, tatlı her ne ise ellerine sağlık deyip, teşekkür edin.

—Öz kızınız olmadığını unutmayın...

—Yaptığınız olumsuz davranışlardan çoğu kez oğlunuzun bile rahtsız olmaktadır.sizi üzmemek için bir şey söylemiyor olabilir....

—Oğlunuzu hiçbir şekilde gelininize karşı kışkırtmayın. Ailesi ile görüşmesine müdahale etmeyin.

—Sonuçta o oğlunuzla evlendi, sizinle değil. Zaten hiçbir genç evlenirken ben kaynanam ile mutlu bir hayat geçireyim diye evlenmez. Kendinize çok büyük roller biçmenin pek bir anlamı yok!

—Oğlunuzu çok kıskanıyorsanız, elin kızı gelip oğlumu elimden alacak diyorsanız, kısacası Oğlunu bir başkasıyla paylaşamayacağını düşünüyorsanız oğlunuzu evlendirmeyin... Mesela alüminyum folyoya sarıp derin dondurucuda muhafaza edin.

—Hele de yeni evli iseler ilk bir yıl birbirlerine alışana kadar hiç gitmeyiniz.

—En basit olaylarda kılıçları çekmeyiniz.
— Oğlumuzu bizden soğuttun uzaklara götürdün sözlerini kullanmayınız. Eğer evladınıza birazcık helal süt emzirdiyseniz aynı apartmanda da otursa, farklı şehirlerde de yaşasa hiçbir evlat annesini unutmaz...

—Eğer gerçekten oğlunuzu seviyorsanız onun mutluluğu için davranışlarınızı kontrol altına almayı bilmelisiniz...

—Hele de eşler sürekli tartışma halinde ise evliliğin bir ayağı çukurda ise veya çiftler anlaşamıyorsa bu şartlarda hiç çekilmez olacağınızı unutmayınız...

Gelininizden veya damadınızdan "Ya ben senin oğluna/kızına daha alışamadım birde sen başıma çıkma" sözünü duyabilirsiniz

— sen evladın olarak seviyorsun, o ise eşi olarak seviyor yani sevginin türü farklı onun için kafanızdaki problemlerden sıyrılın. Burada mal paylaşımı yapmıyorsunuz.

—Bu insan gelininiz olmuş, kızınıza nasıl davranıyorsanız ona da öyle davranın. Hatta gelininiz içinizde yabancı olduğu için biraz daha iyi davranın.


guguş

ellerrine sağlık sevdacım bu harika  :alkış:

sevda


guguş

—Sürekli evlerine gitmeyin, sürekli telefonla arayıp bize gelin oturalım demeyin. bırakın birlikte bol bol vakit geçirsinler, baş başa yemek yesinler, sohbet etsinler, TV seyretsinler.

:cildir: :cildir: :cildir:
sadece kayınvalidemle aramdaki sorun buydu
o da şimdilik halloldu  :ehi:

sevda

CANIM HALLETMENİZE  SEVİNDİM.... ;)

guguş

evet canım
Fas a gelnce otomatikman halloldu  :ehi: :ehi: :ehi:

Balböceği

 :alkış: :alkış: :alkış:


Harika Nerde bu devirde boyle kayinvalideler  ;)

yerden al yere vur  :ehi:

bebeğimmm

helall olsun ne güzel yazmışlar.bunu yazdırıp çoğaltıp kayınvalidelere dağıtmak lazım.benim kayınvalidemin buna çok çalışması, sürekli tekrar etmesi gerekir.ancak anlar ,oda belki...

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥“°°¤Yağmur nisa°°¤”♥♥♥♥♥♥♥♥

Bir küçücük yiğitcik varmış annesi babası onu cok severmis

derbeder

Alıntı yapılan: sevda - 20 Eylül , 2008, 17:45:57
—Öz kızınız olmadığını unutmayın...

her ne kadar belkide kotulugumede soylemese bazi seyleri, ben ters anlayabilirim. aynisi kayinvalidem icinde gecerli. kizi dese bisey olmaz, ama ben kotu bir laf etsem ya da isine gelmeyen birsey kaldiramaz. bu durum bence her gelin kaynana icin gecerli.

Alıntı yapılan: sevda - 20 Eylül , 2008, 17:45:57

— Oğlumuzu bizden soğuttun uzaklara götürdün sözlerini kullanmayınız. Eğer evladınıza birazcık helal süt emzirdiyseniz aynı apartmanda da otursa, farklı şehirlerde de yaşasa hiçbir evlat annesini unutmaz...
madem o kadar oglundan ayrilmak istemiyordun, yaninda olmasini istiyordun evlendirmeseydinde tursusunu kursaydin...kayinvalidem boyle bir soz etse aynen bu sekilde derim yaneh.
seni hanımefendiliğimle dőverim bebeğim!

✿گสЯเ_ќĮż✿

:icon_thumright: :icon_thumright: :icon_thumright: :icon_thumright:

TŞKRLER PAYLAŞIM İÇİN GÜZELMİŞ  :opucuk:

  
Kalem eğri dilli; mürekkep siyah yüzlü; kağıt iki yüzlü!

Şimdi kalkıp arzuhalimi yazmaya kimi mahrem kılayım?

ayışığı

valla çok güzel dile getirmiş beklentiler.bide gelinlerden beklenilenleri paylassanda canım bzde öğrensek neler beklıyolarmı bizden. :k06:

pırıl

boşboş konuşmasınlar,böyle abuk subuk herşeye atlayıp,muhalefet olmasın yeterrrrrrrrrrrrrr :cildir: