28 Mart , 2024, 12:26:53

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Forum Kuralları

Başlatan Emine, 12 Eylül , 2008, 16:25:21

« önceki - sonraki »

Emine

12 Eylül , 2008, 16:25:21 Son düzenlenme: 24 Eylül , 2008, 21:10:02 Emine
Bu site bebek, çocuk, aile ve sağlığı konularında bilgi vermek yoluyla topluma yardımcı olmak ve bilgi paylaşımında bulunmak amacıyla kurulmuştur.

Forum Kuralları

1-Forumda yazılan mesajlardan tamamen yazan forum üyesi sorumludur. Şahısların yazdıkları yazılardan dolayı www.bebegimonline.net , www.bebegimonline.com (bundan sonraki kurallarda bebegimonline.net olarak adlandırılacak) ve yöneticileri hiçbir sorumluluk kabul etmez.

2-T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.

3-İmzada site reklamı yapmak, imzada mail adresi vermek, aşırı büyük fontla imzaya yazı yazmak ,imzaya aşırı büyük resim eklemek yasaktır.

4- Forum üyeleri;3. şahısları, kişileri veya firmaları rencide edici, ima ,hakaret içeren, hakaretvari, küçümseyici, aşalayıcı, kişiliğini ve toplum içindeki duruşunu zedeleyici bir yazışma içinde bulunamazlar, kişisel tartışma yapamazlar. Forumda fikirler tartışmaya açıktır, üyelerin kişilikleri, karakterleri, özelleri değildir. Hakaret içeren mesajlar, diğer kullanıcılara saldırı içeren mesajlar, küfürlü, pornografik mesajlar haber verilerek veya haber verilmeksizin silinecektir. Hakaret olup olmadığı muğlak kelimelerde, söz konusu söze maruz kalan üyenin şikayet etmesi durumunda, takdir bebegimonline.net yönetiminindir. Bu tür mesajlar içeriğine bakılmaksızın silinecek ve yazan üyeye ceza uygulanacaktır. Küfür veya hakaretlerin sansürlenerek yazılması da bu duruma dahildir. Küfüre veya hakarete aynı tarzda cevap verilmesi durumunda, ilk kimin başlattığına bakılmaksızın olaya karışan tüm üyelere madde 18'e  göre davranılacaktır.

5- Kullanıcıların paylaşımları genel ahlak kurallarına uygun olmalı, toplumsal ahlakın kabul edemeyeceği kelime ve içerik taşımamalıdır. Forumda namahrem ve aşırı derecede özel konuların konuşulması kesinlikle yasaktır.

6- Hesabı silinen veya uyarılan kişilerle ilgili olarak forumda başlık açılamaz. Kurallara uymayan kullanıcılar ile ilgili forumda şikayet ya da uyarı yapılamaz. Bu tür uyarı ya da şikayetler için forum yöneticisi ile iletişime geçilmelidir.

7- Siyaset, din, politika, her türlü propaganda mesajı vs. içeren konular ve başka konuları bu platforma çekmek yasaktır. Bu konular forum dahilinde kısa sürede ateşli tartışmalara neden olmakta ve kullanıcıların huzurunu kaçırdığı gibi forum yönetimini de zor durumda bırakmaktadır. Bu nedenle, sorun çıkarma potansiyeli olan bu tür mesajlar yöneticiler tarafından direkt olarak silinecektir. Sürekli benzer konularda boy gösteren üyelere gerekli görüldüğü takdirde ceza verilecektir.

8- Yasadışı içerik içeren, crack, warez vs. gibi içerik içeren mesajlar bebegimonline.net forumunda yazılamaz.

9- Bir forum konusu kapatıldıysa ya da yöneticiler tarafından herhangi bir şekilde kapatıldığı ilan edildiyse veya silindiyse o konuya devam edilemez, aynı konuda yeni bir forum konusu açılamaz. Daha önceden açılmış başka başlıklar altında kapatılan konu devam ettirilemez.

10- Forum katılımcıları, tartışmalarda zıt fikirleri bile savunuyor olsalar da saygılı bir üslup kullanmak zorundadır. Saygı sınırını aşan üslup ve söylemlere forum yöneticisi tarafından uyarı yapılacak, gerekirse tartışmaya sebep olacak bu mesajlar silinecektir. Forum yöneticisi huzursuzluğa neden olabileceğini düşündüğü bir mesajı haber vermeksizin silebilir.

11- Kullanıcılar paylaştıkları bilgilerin güvenilirliği açısından sorumludur. Bu sorumluluk çercevesinde kişisel düşünceler paylaşılırken yanılma payı bırakılmalı, alıntı yapılan bilgilerin kaynağı ve yazar adı belirtilmelidir.

12- Bariz reklam amaçlı mesajlar, belli bir fikri empoze etme amaçlı tekrarlanan mesajlar silinecektir.

13- Forum kullanıcıları ilaç ve tedavi yöntemleri öneremez, tıbbi dayanılırlığı olmayan bilgileri forumda paylaşamaz. Zira her tedavi hastaya özeldir, doktor onayı olmadan ilaç ve tedavi önermek tehlikeli olabilir.

14- Forum katılımcıları yeni bir konu başlığı açmadan önce o konunun forumda mevcut olup olmadığını kontrol etmelidirler. Bunun için forumun "Arama" özelliğini kullanmalıdırlar. Aynı isimli veya aynı tartışmaları içeren konular açılmamalıdır. Konu açılırsa forum yöneticisi konuyu ilgili yere kopyalayacak, yanlış yerdeki mesajı kilitleyecek, bulunduğu yerde bu linki verecek ve birkaç gün içinde silecektir.

15- Forum kuralları gerekli görüldüğü taktirde yönetim tarafından kullanıcılara haber verilmeden değiştirilebilir. Buna hiçbir kullanıcının karşı çıkma gibi bir tutumu söz konusu olamaz. Buradaki kurallar sadece bir kereliğine okunması için değil, sürekli takip edilmesi ve düzenin sağlanması için süresiz konulmuştur.

16-Ceza alan forum üyelerinin başka bir isimle üyelik almaları yasaktır.

17-Üyelik iptali isteminde yönetim onayı gerekmektedir.Üyeliğin iptal edilip edilmemesi yönetimin kararına bağlıdır.

18- Yukarıdaki maddelere uymayan katılımcılar forum yöneticisi tarafından uyarı alırlar.Uyarıya rağmen aynı üslup ve tartışma devam ettiği takdirde ilgili katılımcı, forum yöneticisi ve bebegimonline.net üst kurulu tarafından forumdan süreli olarak uzaklaştırlır. Aynı üye ve/veya üyeler aynı konuda benzer üslup ve tartışma içine girerlerse, forum yöneticisinin uyarısını takiben ve bebegimonline.net üst kurulu tarafından sınırsız men cezası alacaktır. 3 uyarı alan üye 1 hafta ile 1 ay arası yönetim kararı ile uzaklaştırma cezası alacak , uyarı sayısı 10 a ulaşan üyenin üyeliği iptal edilecektir.Gönderdiği mesajdaki uygunsuzluğa göre yönetim kişilerin üyeliğini uyarıda bulunmaksızın derhal iptal edebilir ya da foruma girişi sınırsız engellenebilir.


Bebegimonline.net forumlarına üye olan tüm kullanıcılar bu kuralları okumuş ve kabul etmiş sayılır.



________________________________________



Forum Yöneticisinin Görev ve Yetkileri :

1- Forum Yöneticisinin bebegimonline.net üst kurulu ile forum üyeleri arasındaki köprüdür.Forum Yöneticisinin amacı, forum kurallarının uygulanmasını sağlamak, kuralların dışına çıkan üyelere ve konulara müdahale etmektir.

2- Forum Yöneticisi, yazılan yazının, konusuyla ilgili olmayan bir bölümde yazıldığına karar verirlerse yazıyı haber verilerek veya verilmeksizin uygun bölüme aktarır/taşır veya silerler. Aynı isimli veya aynı tartışmaları içeren konular açıldığı takdirde forum yöneticisi o konuyu silmeye yetkilidir.

3- Forumda dini, siyasi içerikli yazılar, genel ahlaka aykırı küfürlü yazılar, hakaret benzeri yazılar yazıldığında, aynı şekilde başka bir forum katılımcısını ya da üçüncü bir şahsı küçültücü veya hakaret edici yazı yazıldığında, kişisel tartışma içine girildiğinde, bu tip mesajlara önce uyarı yazılacaktır. Hakaret içeren sözcükler sansürlenecektir. Konu devam ederse kilitlenecek, konu silinmesi gerekli bir duruma gelmişse Forum Yöneticisi tarafından silinerek durum üst kurula bildirilecektir.

4- Yukarıdaki ihlalleri yapan ve ikaz edilen üyeler aynı davranışta bulunmaya devam ettiklerinde Forum Yöneticisi durumu bebegimonline.net üst kuruluna bildirmekle yükümlüdür. Konu incelendikten sonra bebegimonline.net yöneticileri ilgili üyenin uzaklaştırılmasına ya da süresiz men etme yetkisine sahiptir.

5- Forum Yöneticisi forumun düzenini korumak, forumun içeriğini güncel tutmak, hatalı ya da birden fazla açılmış başlıkları düzeltmek, üyeler arasında çıkabilecek tartışma ve anlaşmazlıkları büyümeden önlemek, forumun genel huzurunu sağlamaktan sorumludurlar.

6- Konu başlıkları konunun içeriğini belirtecek şekilde olmalıdır. Forum yöneticisi ; "Mutlaka okuyun.", "Merak ediyorum.", "Sizce hangisi?" gibi konu içeriği hakkında açıklayıcı bilgi barındırmayan konu başlıklarının ait olduğu mesaj sahiplerini, başlıklarını değiştirmeleri için uyarma veya başlıkları uyarmaksızın değiştirme hakkına sahiptir.

7- Bebegimonline.net yönetimini, forum yöneticilerini ya  da kullanıcılarımızı yasal olarak zorda bırakacak her türlü mesaj, herhangi bir açıklama yapılmaksızın silinecektir. Bütün kullanıcılarımız ve yazdıkları mesajlar bizim için değerlidir, fakat site ve forum da kendini korumak zorundadır. Kullanıcıların yolladığı, forum kurallarına uygun olmayan mesajları yüzünden zarar görmek zorunda kalmamalıdır.

8- Yöneticiler, mesajları silmekte şahsi görüşlerine göre değil, sizlerin de siteye kayıt olurken onay verdiğiniz kullanım kurallarına göre hareket ederler.


Administrator: bebegimadmin
Forum Yöneticisi: Emine