Koruyucu Ailelik Nedir? Ne Değildir?

Başlatan koruyucuaile, 11 Ocak , 2007, 14:44:35

« önceki - sonraki »

koruyucuaile

Merhaba,

Ben bekar bir koruyucu aileyim. Türkiye' de SHÇEK te barınan çocukların %90 a yakınının ailesi yaşamakta. Bu nedenle de kanunlarımıza göre evlatlık verilememektedir. Onlar için koruyucu aile sistemi oluşturulmuştur. www.koruyucuaile.com sitesini ziyaret edin istiyorum.
Sevgiyle kalın.

Emine

12 Ocak , 2007, 21:59:29 #1 Son düzenlenme: 13 Ocak , 2007, 17:15:44 Emine

13.01.2007 Cumartesi Saat 14:30 da TRT1 Bilişim Rüzgarı'nda www.koruyucuaile.com tanıtılacaktır.Tüm üyelerimiz ekran başına !

frezya

mrb. ben daha önce bir kurumla koruyucu aile olmak için görüşmüştüm ama ben bekar olduğum için uygun görmediler... hatta bana çocuk için bir aile ortamı olması gerekiyor demişlerdi. bende koruyucu aile olmayı çok istiyorum... ama o zaman istediğim çocuk beni unutmuştur artık :(

koruyucuaile

Merhaba,
Alında yönetmeliklerde de var. Bekarlar koruyucu aile olabiliyor.neden böyle bir cevap aldın bilmiyorum. Anladığım kadarıyla sen sadece konuşmuşsun. Eğer resmi belgelerinle başvursaydın, verdiğin evraklara istinaden sana resmi kanalla cevap vermeleri gerekecekti. Şu olabilir diye düşünüyorum.. Bu çocuğu gerçekten istiyor mu? diye engeller koymuş olabilirler mi bilmem. Beni de sözel olarak zorladılar biraz..Çok da kolay olmadı. Çünkü gerçekten çocuğa hem annelik hem de babalık yapmak önemli. Kurum da bu durumda zorluyor. Evlilerden daha zor olacaktır senin işlemlerin belki.Yılmaa

frezya

işin açığı ben yönetmeliğe bakma ihtiyacı falan duymadım onlar öyle söyleyince... :( keşke o zaman daha dikkatli davransaymışım... ama bu hafta içi bu konuyla tekrar ilgileneceğim.. teşekkürler...

Emine

Meltemcim teyzemlerin çocuğu olmuyor 18 yıldır evliler ve koruyucu aile olmaya karar verdiler.İlk aranması gereken yer neresi? Telefonla randevu falan alınıyormu nasıl oluyor ilk?

koruyucuaile

Merhaba,

İlk gidilecek yer, bağlı bulundukları ildeki SHÇEK  Çocuk Yuvası.Oradaki sosyal servisteki çocuk gelişimi ve eğitimcisi ya da sosyal hizmetli ile görüşmeleri ve belgeleri öğrenmeleri lazım. Daha sonra yuva onları il müdürlüğüne gönderecek. Gerekli belgeleri doldurup oraya teslim edecekler. Benim sitede ya da www.cosev.com  adresinden de gerekli telefonlara ulaşabilirler. Sevgiyle kal.

ayşe

merhaba bizde 18 yıllık evliyiz bizde koruyucu aile olmak istiyoruz duyduğum kadarıyla şartların içindeyurt içinde yaşamak varmış bizde geçici olarakdevlet memuru olarak eşimin işi dolayısıyla yurt dışına çıkmak zorundayz bu bizim için bir sorun olurmu

koruyucuaile

Merhaba,

Geçici süre ile çocuğu yurt dışına götürebiliyorsunuz. Gittiğiniz yerin ikametgahını bildrmek zorundasınız sadece. Sevgiyle kalın.

mia

Sitedeki Ege'nin Günlüğü bölümünü okudunuz mu arkadaşlar? :y25:

mia


Emine


H.Baranın annesi



       Arkadaşlar selam,ben izmirde şiddete ve tecavüze uğramış 17 aylık kız bebeği merak ediyorum son yeni bir haber varmı acaba ondan, duyduğum kadarıyla bir aile evlatlık alacaktı aldımı ? acaba iyimi? medyadan duyan okuyan varmı acaba?  inanın çok üzülmüştüm her üzülen gibi canım benim işallah huzurlu ve şefkat dolu sıcacık bir aile ortamındadır.
BİZ AŞKI MELEKLERDEN ÇALDIK BİRBİRİMİZE SIMSIKI BAĞLANDIK...

Emine

Ben de en son evlatlık alınacak diye duymuştum ama sonra ne oldu bilmiyorum.Bu medyada ortaya birşey atar sonrasını getirmez son mutlu halini de bir görseydik inşallah öyledir  :sad1:

n_e_s

bizde düşünmeye başladık koruyucu ailelik olayını inşallah en doğru kararı verebiliriz  :amin: