29 Mart , 2024, 02:46:52

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


ACELE LAHANA TURŞUSU...

Başlatan sevda, 04 Eylül , 2008, 01:00:02

« önceki - sonraki »

sevda

ACELE LAHANA TURŞUSU

Malzemesi:
1 adet orta boy lahana,
1/2 litre sirke,
1 demet kuru sarımsak,
tuz.

Hazırlanışı:
Lahananın yapraklarını tek tek ayırın ve bol su altında yıkayın. Küçük parçalar halinde kesin. Bir tencerenin içine koyarak bol suda haşlayın. Süzgeç ile sudan alın ve suyunu süzün.
Çukur bir kasenin içine sirkeyi koyun. İçine küçük küçük kıyılmış sarımsak ile tuzu katın. Haşlanmış ve soğutulmuş lahanaları da içine atın ve buzdolabına kovarak bir kaç saat beklettikten sonra servis yapın.

Not: Lahanaların üzerleri sirke ile örtülmediği takdirde yarım saatte bir defa lahanaları alt üst etmeniz gerekecektir. Lahana turşusunu servis tabağına aldıktan sonra üzerine az miktarda zeytinyağı damlatın ve sonra servis yapın.

sevda

ACELE PANCAR TURŞUSU...



ACELE PANCAR TURŞUSU

Malzemesi:
1 kg. pancar,
1/2 litre sirke,
5 diş sarmısak,
tuz

Hazırlanışı:
Pancarların yapraklarını kesin. Saplarının dip taraflarından dört parmak kadar yerini iki parçaya bölüp, pancarla beraber bol suda yıkayın. Sonra sıcak suya atarak 25 dakika kaynatın. Bazı pancarlar geç pişer, onun için pancarın pişip pişmediğini kontrol edin. Pancarlar pişince sudan çıkarıp kabuklarını soyun. Halka halka doğrayın. Beraber pişirilen sapları ile doğulmuş sarımsakla karıştırılmış sirkeyi koyun. Biraz tuz ilâve edin. Buna pancarları içinde haşladığınız sudan birazını ilâve ederek büyük bir kaseye veya kavanoza koyun. Turşu bir gün sonra yenecek duruma gelecektir. Servis yaparken, turşunun üzerine biraz zeytinyağı da gezdirebilirsiniz.

sevda

ACELE BİBER TURŞUSU

Malzemesi:
1 kg. dolmalık yeşil biber,
1/2 litre sirke,
tuz.

Hazırlanışı:
Biberleri yıkayın. Saplarındaki uzun kısımları kesin ve bol suda haşlayın. Süzgeç ile sudan çıkarın. Çukur bir kabın içine dizin. Üzerine sirkeyi ve tuzu dökün. Kabın ağzını kapatarak 2 gün buzdolabında bekletin. İstediğiniz zaman servis yapabilirsiniz.

Not: Acele biber turşusu 10-15 gün buzdolabında muhafaza edilebilecektir.

°º•✿gülümse01✿•º°

BEBEĞİM, BİLİYORUM HAYALLERİMDE KALMAYACAKSIN. BEN SENİ HASRETLE BEKLERKEN HAYAL OLMAMALISIN. GEL DE  GÖZYAŞLARIMI SİL. BU HASRETİ BİTİR ANNECİĞİM...