28 Mart , 2024, 17:30:48

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


BEBEĞİMİN REFLÜSÜ VAR

Başlatan bal küpü, 23 Ağustos , 2008, 13:39:11

« önceki - sonraki »

duru boncuk

canım anne sütü dha yağlıdır ama uzun süre tok tutmaz mesela mama yiyen çocuk en az 3 saat mama istemez ama anne sütü alan arka arkaya emebilir  :icon_thumright:
ama sen sütünü ver bi eğer başka çare kalmazsa mama düşünülebilir allah yardım etsin sanada canım inşallah çabucak geçer bu günleriniz  :opucuk:

bal küpü

sağol özgecim sanada geçmiş olsun yo merak ettim diye sordum canım çokda tatlısın masallah :nazar:

bal küpü

AMİN ÖZGÜLCÜM.MALESEF BENİM BEBEK ANNE SÜTÜ İÇTİĞİ HALDA 3 VEYA 4 SAATTE BİR EMİYOR ODA 10 DK.KADAR.ARADA MAMA VERİYİM DİYORUM OF OF İKİ YUDUM ALIYO KUSUYO YANİ BİZ MAMALIK DEĞİLİZ.BU ARA BİŞEY OLDUÇOCUMA YA ZORLA EMZİRİYORUM İNANIRMISIN UYKUNUN ARASINDA EMZİRİYORUM UYANINCA ALMIYO.E BENİM SÜTMÜDE ALMAZSA YAVRUM NASI BÜYÜYCEK ANLIYCAN CANIM  BEN BAYA DERTLİYİM

oozge

cok teşekkurler cnmm saolasınnn  :love9: :love9: :flowers:

sende eklesene fotonu bende göreim senııııııı ama

yaş kaç buarada cnm?????

sormusmuydum önceden yoksaa  :icon_scratch:

duru boncuk

allah yardım etsin canım eğer senide almazsa tabi başkaçaren yok mama vereceksin sevdiği mamayı bulmak içinde baya uğraşman gerekecek ben kızıma sevdiği mamayı bulana kadar neler çektim inan en sonunda sma yı buldum sadece eczanelerde satılıyoo onu veriyodum eğer seni emmemye devam ederse denersin canım aklında bulunsunn :opucuk:

bal küpü


bal küpü

SMAGOLDU DA DENEDİM MALESEF YEMEDİ ŞİMDİ DİYORUMKİ PİRİÇ PİŞİRİP BİRAZ  SÜT ŞEKER KATIP PÜRE YAPIYIM BELKİ ONU BEĞENİR

oozge

BNDE 22 YSNDYIM CNMM

BIDE ÖLE DENE İNŞ. BEGENIR  :amin:

nilefem

slmlar herkese benim kızıma 4 -5 aydan sonra işe başlayınca mecburi mama başladık kilo alımı ve büyümesi reflü döneminde çok ii değildi atlattıktan sonra normale döndü ama kusmaları aşırı oluyordu hortum tarzında ilaç isimlerini vermemin çok doğru olacağını düşünmüyorum bence en iisi hekim tavsiyesi olandır şimdi ara ara hala öksürükleri oluyor ama kusmamız yok öksürük çok olunca sadece bir mide ilacını ve öksürük şurubunu kullanıyoruz bebeğini az az sık öğünlerle yedirmelisin asla tıka basa doyurmaya kalkma daha kötü olur kısaca kaşık elinden düşmeyecek birde balgam sökücü tarzında ilaçlar sakın kullanma eğer gerçekten reflü ise ben dr habersiz kullandım kızımı acile zor yetiştitdik allah yardımcın olsun tyekrardan çok çok acil şifalar

oozge

nılefem gecmıs olsun cnm bebısee
sımdı oncesıne nazaran dha demek  bebeklık donemınde daha fazla oluyo dıye bılıorum bnde.zamanla azalıcak ama yokolmuck tabı.
o kusmalar olmasada oksuruk mahfedo ztn ınsanıııı mıde bulantısından dolayı
(mesela ben yenı uyandım suanda ve ınanılmaz derece agzımda kotu bır tat ve mıde bulantısıı varkahvaltıdan sonra bı dahada rahatsız bı hal alıcak)
balgam sökuculerde cok kotuu etkı edıyo katılıyorum sana...

bal küpü

MERHABA NİLEFEM.GERÇEKTEN REFLÜLÜ BEBEK BÜYÜTMEK ÇOK ZOR.KIZIMIN DOKTORU ÇOK İYİ ZATEN REFLÜ TEDAVİSİNDE 3 İLAÇ KULLANILIYOR ZANTAK   MOTİLYUM   BİDE GAVİSKON  BEN ZANTAKLA MOTİLYUMU KULLANIYORUM 1 AYDIR ÇOK  İYİ GELDİLER KIZIMA BİRAZDA OLSA KUSMALARI DURDU.AMA MAMA YEMİYOR BENİMKİ KAŞIKLA BİLE YEMİYOR AZINDA RESMEN GARGARA YAPIP DISARI VERİYO BÜTÜN MAMALARIDA DENEDİM BİBERON BİLE ALMIYO SENİNKİ MAMA YİYO GALİBA 2 AYLIKKENDE YİYOMUYDU PEKİ BİBERONLA ARASI NASILDI.

-Butterfly-

Bal kupu ve nilefem,


Selam arkadaslar,

Kidemli bir reflu lu bebek annesiyim.. Gercekten inanilmaz zor reflu lu bebek, ben cok skintisini yasadim ve halada yasmaktayim  ve 14 aylik oldu oglum..

Neler yapmaniz gerektigiyle ilgili  yardimci olmaya calisayim. Oncelikle  bebek reflusunun  tedavisi pek olmuyor, olsada sonuc vermiyor.. Benim denemedigim yontem kalmadi ..

Yemek yedikten sonra  basini yuksekte kalmasina ozen gosterin. 0-6 ay arasi ve bu aylarda  cok fazla bir sey yapamiyorsunuz ne yazik ki, ancak kati mamalara gectigi  zaman  bazi seylerde duzunelemeler yapiliyor.

Mesela  ogunlerini siklastirip azar azar yedirmek gibi ( azar azar yediginde mide boslugu doldurdugundan  kusma azaliyor ve zaman zaman bu yontemle  tedavi bile edile biliyor ).

Kati seyleri kusmalari daha zor oluyor, kati besleye bilrisiniz, sut vs. den ziyade ..

Pediatrik sular var, bilemiyorum orada varmidir, kusma icin onlardan vere bilirsin ( hem vucuttaki  sivi kaybini onler , ayni zamanda  ishal durumlarinda da  birebir ilactir  :icon_thumright: )

Bu hastalik kalitimsal bir hastalikmis, mesela bizim babamizda reflu var , dolayisyla ogulumuzda da oldu. Gozunuzu korkutmak istemem , fakat  ek gidalara gectiginiz de  sizi daha zor gunler bekliyor  :-\  Erken de gecebilir, genel olarak 2 yasindan once iyilesme gostermiyor. Bu hastalikla bas  edebilmek biraz guc, ilac tedavilerine tepki veren bir hastalik degil.  Umarim kolaylikla gecirrisiniz  bu zor gunlerinizi, bizim  su an da  oldukca azalmis durumda, en azindan ben artik bu kusmalara kusma gozuyle  bakmiyorum  ;) :D  Sanirim 2 yasina kadar tamamiyla atlatmis ve iyilesmis olacagiz..

Tekrar her ikinize de gecmis olsun ve Allah yardimiciniz olsun  :amin:



-Butterfly-

Alıntı yapılan: bal küpü - 23 Ağustos , 2008, 14:06:23
DOKTORA GETİRDİM ZİNKO DİYE Bİ İLAÇ VEDİ ONUNLA BİRAZ DAHA İYİ ESKİSİ KADAR KUSMUYOR AMA YİNEDE BEN ENDİŞE EDİYORUM ACABA İLACI BIRAKINCA  ESKİSİ GİBİMİ OLCAK.KİLO ALIMI NORMAL 3.800 DOGDU 15 GÜN ÖNCE TATTIRDIM 5 350. NE BİLİYİM BAZI ARKADAŞLAR DAN DUYDUM BÜYÜDÜKÇE BİEY YEMİCEK REFLÜLÜ BEBEK ZOR  BÜYÜR DİYOLAR BENDE KORKUYORUM AÇIKÇASI İLERİSİNİ DÜŞÜNÜYORUMDA


Bal kupu,

Inan onu diyenler bilmediklerinden diyor  ;)

Aakasi bile yok, zaten senin endiselenmen icin sebepte yok, bebeginin kilosu gayet normal  :icon_thumright:  Benim ogulumun gelisimi hep 3 ay onden gitti ve benim kafamda bitmek bilmeyen soru isaretleri vardi.

Yedigini kusuyor, acaba  ac olabilirmi ?
Yedigini kustugune gore, vitamin alamiyor gelisimi aksarmi ?

Vs. vs. vs.

Inan  alakasi yok, cunku bebeklerin sindirimi bizinkiyle esit agirlikta calismiyor. Onlar mamayi veya  anne sutunu aldiklari andan itibaren , vitaminini saniyede ayiriyor vucutlari, kustuklari tamamiyla  yedigi mamanin posasi .. Benim oglum su anda 14 aylik , fakat her goren 2 yasinin ustunde  saniyor  :nazar: :nazar:  Sen bosver  o sekilde konusan insanlari, kulak kabartma, dinleme.. gelsiminde problem  gormedigin surece de bunlari sorun etme ..

Umarim bir nebze de olsa  icini rahatlata bilmisimdir  ;)



bal küpü

canım çok sağol rahatlatmaz olurmusun içime su serptin.sanada çok geçmiş olsun çok çekmişsin.ama ben ilaçları kullanalı beri fayda gördüm kusmasında azalma oldu.fakat dediğin gibi sık sık ama az yiyor.bende hayliyle endişe ediyorum acaba doydumu diye.zaten kendide içmiyo az içiyo haftada 200 gr gibi alıyo yani kilosu düsmüyo allahtan .hep dua ederdimki bebeğim olunca insallah iştahlı olur ama olmadı bukadarada şükür.devamlıda öksürüyor reflüden heralde.seninki biberon alırmıydı canım benimki almıyo sütümde yetmiyo kaşıkla zorla veriyorum.çok aç olunca biraz içiyo inanırmısın suan 2 ay 20 günlük 50 ml kadar anca içiyo nekadar az dimi .gerçi anne sütüde veriyorum ama yinede az geliyo bana

encan

BENIM KIZIMDA COK KUSUYOR AMA COK  3900 DOGDU SIMDI 5650 IYI KILO ALIYO SUTUM YAGLI AMA KUSMAMASI ICIN BESIGININ BAS KISMINI EGIMLI YAPTIM YEDIGI GERI GELMESIN DIYE DOKTORUMUZ YESIN YETERKI DIYO KUSSADA YESIN MUTLAKA VITAMIN ALIYODUR