Tecrübeli anneler Beşik mi, yoksa oyun parkı mı daha avantajlı???

Başlatan tubis, 12 Ağustos , 2008, 20:21:55

« önceki - sonraki »

tubis

merhaba sevgili anneler.ben tuğba. 3 aylık çiçeği burnunda hamişi. tecrübelerinize dayanarak sizden birşey öğrenmek istiyorum.   :director: :director: :director: :director: :director:

hayırlısı ile 6 ay sonra bir bebeğim olucak. odasına koyacağım yataga henüz karar veremedim. beşik mi alsam oyun parkı mı diye çok kararsızım.

beşik alsam en fazla 8-10 ay  kullanabilicek gibime geliyor. çünkü artık yavaş yavaş biryerlerden tutunarak ayaga kalkmaya çalıştıkları için beşikten de düşme ihtimali yüksektir diye düşünüyorum.

oyun parkında ise daha uzun süreli emniyetli bir şkilde yatabilir die düşünüyorum.


bunlar ve bunların dışında siizn bana sunabileceğiniz öneriler nelerdir.

Rabbim hepimizin yavrusunu korusun. şimdiden hepinize teşekkür ederim.


mavili

sayfa açmışsın tubişim iyi yapmışsın hayırlı olsun inşallah sorununa cevap bulabilirsin :icon_thumright: :opucuk:



tubis

evet canım sağol. çok kafama takılıyordu ne zamandır. dedim ki tecrübeli annelere bir danışalım. bakalım onlar ne dicek. :icon_thumright: :icon_thumright: :icon_thumright: :icon_thumright: :icon_thumright: :icon_thumright:

mavili




(¯`•._.• ( zuzzuu ) •._.•´¯) ,

Sayfanı yeni gördüm arkadaşım bence çok fonksiyonlu beşik ile oyun parkları bebeklerin emniyetleri için çok önemli bende acemi olduğum dönemlerde kızıma tüllü müllü sepet aldım ama o hiç içine yatmadı sepet resmen elimde patladı önceleri yüzünü göremediğim için(kusar boğulur  diye korkum vardı) yatırmadım zten 6 aya kadar ana kucağında yattı harika bir şey şu ana kucağı herkese tavsiye ederim. Daha sonrada ayağa kalkıyo diye yatıramadım o yüzden sakın sepet falan alma iyi fikir değil.Şimdi o sepet Oyuncak kutusu oldu..  :k06:  :k06: Beşikte alacaksan ileri yatak olabileninden al işte o çok güzel haberin olsun..  ;D  ;D  ;D

guguş

valla bende ilerde yatak olabilen beşiklerden almıştım ama ayağa kalkmaya başlayınca sorun oldu
şimdi keşke oyun parkı alsaydım diyorum bence daha güvenilir
hemde istediğin yere taşıyabiliyosun
benim görümcemde 8 aylık hamiş kızına oyun parkı aldı çok güsel bence tavsiye ederim  :icon_thumright:

ponçik

Tuğbacım benim kızım 23 aylık ve hâlâ park yatakta yatıyor, hatta ilk park yatağında acemi olduğumuz için katlamaya çalışırken kırmıştık  ;D
ama ona rağmen -ki o zaman 9 aylıktı- yine park yatak aldık
ilk doğduğu zamanlar ek aparatı sayesinde üst kademede yatırıyorsun, hem senin için rahat oluyor ,
çünkü hem şişlik, hem dikişler, bebeği yatağın içinden eğilip almayı zorlaştırıyor
ama üst kademede olduğu için rahatlıkla alabiliyorsun
yani üst kademe derken yine yaklaşık bi 15-20 cm içeride oluyor o seviye , bebeğin düşmesi filan mümkün değil
3-4 aydan sonra dönmeye başlayınca o kademeyi çıkarıp parkın içine ortopedik yatak alıyorsun ,
bence park yatak çok kullanışlı
ama tabi karyola tipi büyüyen yataklardan,  ayaklanınca çıkar gibi düşünceler oluyor da , park yatakta olmuyor mu diyebilirsin
maalesef o yönden biraz tehlikeliler
Eylül 4-5 defa düştü , yatağın kenarlarında tutunup kendini yukarıya ittiriyor, bir ayağını yatağın kenarına koyup hoop aşağıya iniyor
eğer kendini çok hızlı ittirirse dengesini sağlayamayıp düşüyor  :'( bu da park yatağın olumsuz tarafı
yine de bir çocuğum daha olsa yine park yatakta yatırırdım  :icon_thumright:
dediğim gibi Eylül 2 yaşına geldi hâlâ park yatağı kullanıyoruz  :opucuk:

beşik Zuhal'in dediği gibi tamamen süs olarak kalıyor, ben almadım , iyiki de almamışım

bu arada biz oyun parkı olarak da kullanırız demiştik ama hiç gerek kalmadı , daha doğrusu kapalı alanda bunaldığı için ve çabuk emekleyip yürüdüğü için park olarak kullanmaya ihtiyaç duymadık  :aferin:

Allah hayırlısıyla yavrunu  :binkybaby:  kucağına almayı nasip etsin  :amin:



Emine

Benim kızım 23 aylık doğduğunda normal çocuk odası aldım dolaplı ve yataklı yatak büyüdüğünde de kullanabileceği tarz.Oyun parkı da aldım ilk 3 ay yatak odamızda yattı kızım oraya koymuştum oyun parkını sonra salona aldım gündüzleri biz otururken o yanımızda yattı içinde bir yere giderken tatile , babaanneye gece kalınacak bir yere yanımızda taşıdık katlanabildiği için faydalı oldu,geceleri de kendi odasında yatağında uyuyor 3 aylıktan beri..1 yılı geçince kullanmadık kaldırdık çok geniş olmadığı için oyun parkları çocuğun yıllarca içinde uyuyabileceği rahatlıkta ve genişlikte olmuyor,ayrıca düşme tehlikesi var biraz büyüyünce.Bence maddi durumun yerindeyse normal çocuk yatağı al.Uygun fiyata da bulabilirsin.Çocuk döne döne sere serpe yatsın.Beşiği hiç tavsiye etmem birkaç ay anca kullanabilirsin 1 yıl idare edecek birşey düşünüyorsan oyun parkı tavsiye ederim.Daha uzun süre kullanmak istiyorsan normal parmaklıklı çocuk yatağı al.Allah sağ salim yavrunu kucağına almayı nasip etsin.

tubis

zuhalcim benimde düşüncem odasını ayrına kadar yatak odamızdao sepetin içinde yatırmaktı. daha sonra oyun parkı alırım diye düşünmüştüm.  sepet şimdilik dursun bakalım.

guguş bencede beşikler uzun vadede kullanılmadıgından gereksizoluyo haklıısn.

goncacım maşallah kızım 2 yaşında ve hala içinde yatabiliyo bu güsel.


eminecim beşik hiç düşünmedim zaten arkadaşımdan biliyorum çok kullanamadı çünkü.

bende bebeğimi çok fazla yanımda yatırmak taraftarı değilim. ama 1 sene falan sanırım park yataga ihtiyacımız olabilir die düşünüyorum.

bide eminecim normal çocuk yatağı dediğin şey tek kişilik çocuk karyolasından mı bahsediyorsun.

ilginize çok teşekkür ederim kıslar. :opucuk: :opucuk: :opucuk:

Allah hepimizin yavrularını tehlikerlerden korusun   :amin: :amin: :amin: :amin: :amin: :amin: :amin:

ponçik

Tuğba bak Eminenin yazdıklarını okuyunca eksik yazdığımı farkettim
bizde park yatakla 4 kez İstanbul dışına çıktık , kendi yatağına alıştığı için ve yerini yadırgamaması açısından , hemde katlanıp yer kaplamadığı için bu açıdan da oldukça kullanışlı
bizim evimizde fazla oda olmadığı için mecburen park yatak alıp yatak odamıza koymuştuk
eğer imkanın varsa bence de en iyisi kendi odasında ve kendi mobilyalarıyla hayata alışması ....
sanrım Eminenin bahsettiği büyüyebilen çocuk karyolası  ::)



tubis

anladım canım

ya şimdi ben aslında çok çıkmazdayım. neyi nasıl nereye hazırlayacağımı bilmiyorum. en kullanışlı biçimde

şimdi söyle anlatayı kıslar bizde siz söyleyin bana

evimiz dublex.yatak odamız aşağıda ve çocuk odası yukarda olmak zorunda.bebek doğmadan ben de odamı yukarı taşısam hemen ayırsam odaları diyorum sürekli in çık yapmak zoruma gider gibime geliyo. gün içinde çünkü süreklüi aşağıdayız.


eeee aşağı katta da hiç müsait yerimiz yok. şöyle yapabilirim die düşünüyorum başka bir şekilde.oturma odamız yatak odasıyla yan yana. ordan 1 kanepe 1 koltuk yukarı taşısam, park yatagı oraya koysam. 1-2 sene öle idare etsek acaba sonrasında bebişin odasını yukarı taşısam o yaşlarda yukarda tek başına yatabilir mi, sağlıklı olur mu acaba diyorum...


sizce ne yapmalıyım???



Emine

Evet canım Goncanın da dediği gibi büyüyebilen çocuk karyolası resmini de koyayım


Emine

Biz çocuğu ilk ayırdığımızda 3 aylıkken görüntülü telsiz kullanıyorduk bizim yatak odasındaki tvden çocuğun görüntüsü sabaha kadar ekrana geliyordu ağlarsa duyabiliyorduk.Gece ara ara bakıyordum ekrandan sorun var mı diye ayrı katlarda kalacaksanız ya da aynı kattayken bile ayırınca aklın onda kalacaksa böyle birşeyden yararlanabilirsin.Ama şimdi yeni anne olacağın için evhamlısın o telsizi sadece birkaç ay kullandık ama odalarımız yanyanaydı ağladığında duyuluyor zaten bir süre sonra rahatlarsın.Bence yatak odasını yukarı taşı çocukla odalarınız yanyana olsun.

gelas

öncelikle hayırlısıyla doğum yapmanı dilerim.allah ikinisede sağlık versin inşallah.benimde kısım 8 aylık beşik kullanıyoduk.ama şimdi emekliyo tutunup kalkıyo.çok telaşlıyıs.bugünlerde normal bazalı bi yatak alcas.etrafına korumalık yaptırcas.büyüncede çıkarırıs artık.beşik ablamdan gelmişti.yoksa bende oyun parkı alcaktım.daha avantajlı dediğin gibi.hem derin olduğu için emeklesede düşme derdi yok.hem içinde rahatlıkla oynar.sen başka bi odadayken aklında kalmas.  :icon_thumright:

cici ela; o bisim herşeyimis

tubis

zaten ben aşağıdayken onu yukarı alamam mümkün değilde , yukarı taşınsak gün içinde bana çok zor olcak biliyorum. çocuk bir ıh dese pıt pıt pıt yukarı, üstünü batırdır yukarı, altını değiştircez yukarı.  bu açıdan çok zor olucak.

tam olarak hala karar vermedim ama önerilerinizi düşünücem kıslar çok teşekkür ederim.  :flowers: :flowers: :flowers: :flowers: