Ek Gıdaya Geçiş

Başlatan Emine, 11 Ocak , 2007, 19:26:55

« önceki - sonraki »

aynur

sunaygül, benim doktorumun pastörize sütü önermeme sebebi pastörize sütler mayalanmıyomuş yani yoğurt tutmuyomuş içindeki katkı maddelerinden dolayı . bu sebeple bana süt alıp yarım saat kaynat ve onu mayala dedi. ben 1 kilo süt alıyorum, yarım saat kaynatıyorum. ocağı kapatır kapatmaz 1 bardak süt alıcak kadar küçük kavanozlarım var onlara dodurup ağzını kapatıyorum hemen.soğuyunca buzdolabına koyuyorum. böylece süt vakumlarınıyo ve buzdolabında 1 hafta bekleyebiliyor. 1 kavanoz yoğurdu 2 gün yiyiyo. yani haftada 3 kavanoz falan.yani haftada 1 kilo süt yetiyo kızımın yoğurtu için. hergün süt alıp  kaynatmıyorum.   

Almiş'inAnniş'i

aynur siz ne zaman geçtiniz ek gıdaya?  :icon_scratch:

aynur

bizim 1 hafta oluyo yoğurda geçeli Remziye. Ayriyetten bugün sabah şeftali suyu verdim ilk defa 1 kaşık. yarından itibaren arttırıp 1 hafta içinde 1 şeftali suyu içirmeye başlıcam. 6 ay dolana kadar sabah şeftali suyu öğleden sonra yoğurt vercem. doktorumuz böyle söyledi ama inşallah normale döner kilo alımımız

sunaygul

bebeklerine şişe sütle yoğurt yapan var mı varsa bu sütler pastörize sütler mi ve sütü kaynatıyorlarmı benim bu konuda bilgim yok bu sütleri kullanan arkadaşlar yardımcı olabilirler mi acaba  :igrenc:

sunaygul

Alıntı yapılan: sunaygul - 01 Eylül , 2007, 19:25:56
bebeklerine şişe sütle yoğurt yapan var mı varsa bu sütler pastörize sütler mi ve sütü kaynatıyorlarmı benim bu konuda bilgim yok bu sütleri kullanan arkadaşlar yardımcı olabilirler mi acaba  :igrenc:

[eklenti yönetici tarafından silindi]

Almiş'inAnniş'i

benim bebeğim de 5 ayını doldurmak üzere ve dr. meyve pürelerine ve sebze pürelerine başlayın dedi ama yoğurttan hiç bahsetmedi  :dontknow:

sunaycım haklısın her dr. ayrı bişi söylüyor. mesela ilk dr. umuz sütümün yetmediğini mamaya başlamamız gerektiğini söylemişti ama ben içgüdülerimle hareket edipo başlamadım ve hala emmeye devam ediyoruz   :basardim: :nazar:
en doğrusu anne içgüdüsü... hangi süt senin kafana daha yatkınsa onu kullan bence  :icon_thumright:

bu arada mart-nisan-mayıs annelerinin sayfası "bahar çiçekleri" ne bekleriz  :flowers:

nagihan

kızım doğdu doğalı hepimiz (tüm ailecek) özellikle meyvelerin tanıdı bildin diye ya yalatıyorduk yada dikkatli bir şekilde emdiriyorduk. kavun- karpuz-erik-kayısı-şeftalı-üzüm vb. mevsi meyvelerini çoğunun tadını tattırdık. bu arada benim ufaklık beni emmemeye başladı. bizde devam mamasına başladık. ve doktorumuz artık meyve sularına ve çorbalara başlayabileceğimizi söyledi. bende ilk defa dün üzüm suyu ile başladım. 5 tane üzüm tanesini cam rendeden geçirdim. ve çıkan suyu süzgeçten geçirip kaşıkla naz hanıma yedirdim. bayıldı. kaşığı kendi kullanmak istedi. bugun üzüm adedini 6 ya çıkarıcam. ve ilk olarakta bugun tarhana çorbası hazırlıcam. umarım çorbayı yer.
:icon_scratch:


Almiş'inAnniş'i

cam rendeden geçirdikten sonra neden süzdün tekrar  :icon_scratch:
pütürlere alışsa daha iyi olmaz mı  ???

nagihan

çekirdekleri vardı ve o an ağlıyordu aceleden hemen süzdüm verdim. zamanla pütürlüde vericem. onada alışır.


Almiş'inAnniş'i

eh çekirdek yutamaz tabi ki  :-\

sunaygul

bende kızıma pek çok meyveyi tattırdım ben havuç dışında tüm meyveleri cam rendeden geçirip püre halinde verdim alabildiği kadar da yedirdim bilmiyorum ne kadar doğru :-\   birde milupanın prinçli bezelye tavuklu kavonoz maması var ona bayıldı kaşığı elimi tutup kendi ağzına sokuyor bütün bebeklerinde onu sevdiğini duydum isterseniz deneyin bu konuda biraz hassas olmama rağmen milupaya güveniyorum fabrikadan çıkma herşeyde katkı maddesi var densede en azından güvenmek istiyorum

[eklenti yönetici tarafından silindi]

Almiş'inAnniş'i

ben kavanoz mamaları vermek istemiyorum  :-\

ne kadar olsa bozulmaması için içine mutlaka bişi koyuyolardır  :honk:

sunaygul

milupa sitesinde bunu şöyle açıklıyor ürünlerini çok yüksek sıcaklıktan ani soğutma ile şokluyorlarmış ama inan benim de bu konuda çok içim rahat değil

Almiş'inAnniş'i

sunaycım zaten bebeklerimiz çok küçük ve o tür mamalar da 1 den fazla çeşit içeriyorlar. bu yüzden eğer içindeki herhangi bir gıdaya alerjisi varsa hangisine alerjisi olduğunu anlamamız için yeni gıdaları tek tek vermemiz gerekiyormuş. mesela biz ilk şeftali ile başladık. 3 gün şeftali verdim. 3 gün erik verdim. yarından itibaren de armut vericem en az 3 gün...   :icon_thumright:

şerife Berat

 SELAM RAZİCİM MSN ADRESİN HACKERLANDIMI SENIN BANA YABANCI DOSYALAR YOLLUYORSUN AYNI SEYLER SIBELDENDE GELDI BI BAKARMISIN CANIM