tırnak batması

Başlatan neşe, 22 Temmuz , 2008, 17:58:56

« önceki - sonraki »

neşe

Batık tırnak uğraşılması zor bir sorun. İleri derece tırnak batması olanlar (yaralı, kırılmış ya da tırnak yatağından batarak çıkan tırnaklar) hekime başvurmalı.

Ayak parmağınızda aşırı ağrı, enfeksiyon, şişme, kızarıklık ve bazen iltihap gelmesi gibi şikayetleriniz varsa artık ayağınızı denk alma zamanı gelmiş demektir. Tırnak batması genellikle başparmaklarda meydana gelir.

Tırnak büyürken bir veya iki taraftan derinin içine doğru batar, bu esnada tırnak kenarındaki doku da tırnağın üzerine doğru ilerler. Bazen tırnağın uç kısımları yan taraflardan deriye batar ve bir yabancı cisim gibi reaksiyon başlatır. Bazen tırnak yalnızca köşelerde değil, tümüyle tırnak yatağına batık hale gelebilir. Her iki durumda da ilk bulgular ağrı ve şişmedir.

Batma bölgesinde kanama olabilir veya enfeksiyon gelişip iltihap gelebilir. Tedavi edilmediğinde iltihabın kemiğe ilerlemesi (osteomyelit) ve sistemik enfeksiyonlar oluşturması ile parmağın hatta ayağın kaybedilmesine kadar varan sonuçlar ortaya çıkabilir.


Tırnak batmasının en sık rastlanan nedeni yanlış tırnak kesimi. Tırnağı çok derin, tırnak uçlarını içeriye doğru çok kıvrık kesmek en sık yapılan yanlışlar. Diğer nedenleri:

• Tırnağın kalınlaşması

• Çok dar veya sivri burunlu ayakkabı giymek

• Tırnağın dış kısım yerine içeriye doğru büyümesi

• Parmağa veya direkt olarak tırnağa zarar veren çarpma, ağırlık düşmesi gibi travmalar

• Şişmanlık

• Mantar enfeksiyonları

• Aşırı ayak terlemesi

• Bazı doğumsal anomaliler

• Hipertiroidizm, şeker hastalığı, romatoid artrit, gut gibi bazı başka hastalıklar

• Yatalak hastalarda yorgan, battaniye gibi örtülerin çok sıkı sarılması

Baş etmenin yolları
Tırnak batması sorunu bulunanlar çoğunlukla doktora gitmekte gecikiyorlar. Bu durumda cerrahi müdahale kaçınılmaz oluyor. Ancak erken dönemdeki batık tırnak rahatsızlıkları için yeni, cerrahi dışı tedaviler de bulunuyor. Örneğin tırnak yumuşatıcısıyla batık tırnağa neden olan deri kalınlaşmasını hızla ve acısız bir şekilde yumuşatmak mümkün. Ayrıca:

• Tırnak sıcak tuzlu su banyosuyla yumuşatılabilir.

• Ufak bir gazlı bez parçası antibiyotikli kremle birlikte batık kısmın altına yerleştirilebilir.

• Ayakkabı giymekten kaçınılarak, sandalet veya açık terlikle tırnak üzerine baskı azaltılabilir.

• Enfeksiyon varsa, doktor kontrolünde antibiyotik kullanılabilir
her kadın güzeldir ama bakımlı kadın çok güzeldir. http://shopbeauty.tr.gg

denizözgüden

ARKADAŞLAR BEN GÜZELLİK UZMANI OLARAK VEDE BATIK TIRNAK YÜZÜNDEN AMELİYAT OOMUŞ BİRİ OLARAK GÜVENMEDİĞİNİZ YERLERE KESİNLİKLE BATIKLARI ALDIRMAYIN KENDİNİZDE ELLEMEYİN İLTİHAP KAPMA OLASILIĞI ÇOK YÜKSEK ÇOK DİKKATLİ OLMALISINIZ

su1023

22 Ağustos , 2010, 00:38:31 #2 Son düzenlenme: 22 Ağustos , 2010, 00:40:26 su1023
Çoğu insanın en büyük kabusu olan tırnak batmasından kurtulmak için yapılacak en önemli şey; tırnağın batan kısmının altına törpü yardımıyla küçük bir  pamuk tıkamak hem tırnağın etinize batıp acıtmasını önler hemde tırnağın batmadan uzaması ve kesilmesine yardımcı olur..bunu uzun süre tekrarlayıp ayağı sıkan rahatsız ayakkabılardan uzak durmalısınız :icon_thumright:Annemin tavsiyesi büyük ölçüde işe yarıyor:)

tırnaksorunları

arkadaşlar herkese merhabalar;
kendim konyada yaşıyorum.kendimde 2 sene öncesinde tırnak batması problemi vardı.cerrahi hiçbir işlem yaptırmadım.konyada özel bir merkez var ve bu işi uzman kişiler yapıyor.hiçbir şekilde ağrı sızı iğne uyuşturma işlemi falan yapılmıyor.kesinlikle denemenizi tavsiye ediyorum.ayrıca diğer hastalarıda çok memnunlar ve bir sürü yeni doğan ve çocuk hastaları var.aşağıda merkezin numarasını yazıyorum.ben  kurtuldum sizlerede yardımcı olmalarını isterim.

tel no: 332 236 36 31

mandalinaportakal

oğluma hamileyken son aylarda çok batıyordu ayak tırnağımın bir ikisi.ödem vs de yoktu ama sanırım yanlış kesimden kaynaklanıyordu.eşim sağolsun çok ilgilendi,o temizlerdi iltihabı vs.geçmese doğumdan sonra operasyon geçirecektim.ama geçti şükürler olsun.