29 Mart , 2024, 00:19:07

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


HAŞHAŞLI ÇÖREK..

Başlatan sevda, 20 Temmuz , 2008, 01:11:17

« önceki - sonraki »

sevda

4 Çorba kaşığı zeytinyağı
3 Çorba kaşığı ezilmiş haşhaş
2 Adet ekmek hamuru



Hazırlanışı
Bir kabın içinde zeytinyağı ve ezilmiş haşhaşı karıştırın.
Ekmek hamurunu yağlanmış bir tezgahta elinizle büyükçe açın.
Üzerine zeytinyağı ile karıştırılmış haşhaşı, kaşık yardımıyla sürün.
Bıçak yardımı ile dilimler halinde kesip, bükerek yağlanmış tepsiye dizin.
220 dereceli fırında 20-25 dakika pişirin.
Fırından çıkarmadan üzerine fırça yardımı ile zeytinyağı sürün ve bu şekilde 5 dakika daha fırında pişirin.
Fırından çıkarıp, soğumaya bırakın.