BEŞAMEL SOSLU MANTARLI YUMURTA...

Başlatan sevda, 20 Temmuz , 2008, 00:55:56

« önceki - sonraki »

sevda

Beşamel Soslu Mantarlı Omlet

Malzemesi
4 KİŞİLİK OMLET İÇİN
350 gr. mantar
3 çorba kaşığı tereyağı
1.5 çay kaşığı tuz
1.5 çay kaşığı karabiber
BEŞAMEL SOS İÇİN:
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
2 su bardağı kaynar süt
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı
karabiber
1/2 çay kaşığı rendelenmiş Hint cevizi

Mantarları bol suyla yıkayıp süzdürün. Büyük olanları dörde, orta boy olanları ise ikiye kesin. Küçük olanları tercihan bütün olarak bırakın.
Tereyağını tavada ve orta ateşte kızdırsın. Yağ kızınca tuz ve biberini ektikten sonra mantarları ilave edip, sık sık karıştırarak öldürün. Tavadaki mantarları bir kevgirle ayrı bir kaba aktarın. Tavayı ateştenim.
Bir başka kapta Beşamel sosu hazırlayın. Bunun için tereyaipPbrta ateşte eritin. Yağ kızmaya başlayınca ununu ekleyerek bir çırpma te-liyle bir-iki dakika sürekli karıştırıp unu öldürün. Karıştırmaya ara vermeden kaynar sütü ekleyin ve 5 dakika daha pişirin. Tencereyi ateşten alıp, içine tuz, karabiber ve dilerseniz rendelenmiş hint cevizi katın. Bir tahta kaşıkla birkaç kez karıştırarak baharatı yedirin. Mantarları sosun içine ilave ettiğinizde de karıştırma işlemini sürdürün. Sade omlet tarifinde olduğu gibi pişirin. Katılaşmaya başlayınca içine mantarlı harcı boşaltın.
Pişince servis tabağına ikiye katlayarak aktarın

°º•✿gülümse01✿•º°

BEBEĞİM, BİLİYORUM HAYALLERİMDE KALMAYACAKSIN. BEN SENİ HASRETLE BEKLERKEN HAYAL OLMAMALISIN. GEL DE  GÖZYAŞLARIMI SİL. BU HASRETİ BİTİR ANNECİĞİM...