SOĞUK SOS...

Başlatan sevda, 20 Temmuz , 2008, 00:45:28

« önceki - sonraki »

sevda

Soğuk Sos

4 dilim bayat ekmek
1 fincan süt
1 yumurta
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı limon suyı
4 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
100 gr yerfıstığı

1- Kabuklu fıstığın kabuklan çıkartılıp temizlenir. Robotta ezilir. Ekmekler sütle ıslatılıp yumuşatılır.
2- Robotta ıslanmış ekmekle kabuğu soyulmuş sanmsaklar tuz ile macun gibi oluncaya kadar çırpılır. Havanda da dövülebilir.
3- Yumurta dibi dar bir kaba kmlıp bir miktar yağ ilave edilip, mikserle çırpılır. Damla damla limon suyu ilave edilip çırpmaya devam edilir. Geri kalan yağ da azar azar ilave edilip iyice çırpılıp köpük haline getirilir. Bu karışıma dövülmüş ekmek, fıstık ve karabiber ilave edilip iyice kanştınlır.

Not: Bu sosun özellikle balık yemekleri yanında veya et mönüleriyle servis yapılması uygundur.

eylülüm

çok pardon acaba bu sos hani şu midye tavanın ve kalamarın yanında servis edilen sosmudur ne zamandır onun tarifini arıyodum da eğer oysa pek sevinicem  :muzz:

sevda

CANIM O SOSU BENDE BİLİYORUM AMA BU DEĞİL AMA BUDA GİDEBİLİR BALIĞIN VE ETİN YANINDA DİYE BİLİYORUM ..AMA BEN BİR ARAŞTIRAYIM  BAKALIM O SOSUDA BULABİLECEKMİYİM... ;)

eylülüm

Alıntı yapılan: sevda - 22 Temmuz , 2008, 00:44:37
CANIM O SOSU BENDE BİLİYORUM AMA BU DEĞİL AMA BUDA GİDEBİLİR BALIĞIN VE ETİN YANINDA DİYE BİLİYORUM ..AMA BEN BİR ARAŞTIRAYIM  BAKALIM O SOSUDA BULABİLECEKMİYİM... ;)
anladım canım çok mersii sende bu ilgi varken kesin bulursun bakıyorum forumdaki tariflerin çoğu sana ait maşallah  ;)  :icon_thumright:

sevda

EĞER İSTERSEN DAHA BAŞKA ŞEYLERDE EKLERİM SENİN İÇİN HEM BANADA KOLAYLIK OLUYOR BURDAN BAKMASII ... ;)

eylülüm

saol canım sen kafana göre takıl şuan aklıma gelen bişey yok wallahii  :opucuk: aynen devam ama  ;)

sevda

CANIM BULDUM BEN HATTA EKLEDİMDE AYRI BİR SAYFA OLARAK BAKABİLİRİSN İKİ TANE AYRI AYRI VARR HANGİSİNİ BEĞENİRSEN ARTIKK... ;)

hüzünden_gelme


°º•✿gülümse01✿•º°

BEBEĞİM, BİLİYORUM HAYALLERİMDE KALMAYACAKSIN. BEN SENİ HASRETLE BEKLERKEN HAYAL OLMAMALISIN. GEL DE  GÖZYAŞLARIMI SİL. BU HASRETİ BİTİR ANNECİĞİM...