Yeni Doğan Bebeklerde Sarı Kusmanın Nedenleri

Başlatan dogancancosar, 04 Temmuz , 2019, 16:29:47

« önceki - sonraki »

dogancancosar

Bebeklerde Sarı Kusma, herhangi bir şekilde hastalık olmamakla beraber, herhangi bir hastalığın başlama ve ilerleme derecelerine işaret edebilir. Bu bakımdan normal bir kusma olarak görmemeli ve bununla alakalı bir takım oluşma sebeplerini bu yazımızda inceleyebilirsiniz.

Bebekler Neden Sarı Kusar?

Bebekler, fiziki bünyeleri gereği doğumundan, dünyaya alışma sürecine kadar belirli koşullardan geçerler. Satın almış olduğunuz hazır mamalar ve fazla verilen anne sütü (normal ölçüde ve miktarda verilen anne sütü de olabilir.), midelerine yaramadığı zaman ve midelerinde bir takım olumsuz durumlar oluşturduğundan sarı renkte kusma meydana gelmektedir.

Bebeklerde uzun süre sarı kusma durumu meydana gelirse, bu bebeğiniz için tehlikeli ve hastalık belirtilerine davetiye çıkaracak bir durum haline gelebilir. Bu durumu evde kendi yöntemlerinizle çözmek yerine mutlaka bir doktor kontrolüne başvurmanız gerekir. Kimi insanlar bu konuda kendince yöntemler uygulasalar da, sonuç hüsran verici ve bebek için bir çileye dönüşmektedir.

Bebeklerde yaklaşık olarak 1 yaşına kadar olan dönemlere kadar sarı kusma çok normaldir. Bünyesel ve mide olarak henüz yiyecek formlarına yavaş yavaş alıştığından belirtilen yaş sürecine kadar bu durum görülür.

Başka Ne Gibi Durumlarda Bebekler Sarı Renk Kusar?

Bebeğiniz için yazılan ilaçların bebeğinizin bünyesine ters etki yapması,
Enfeksiyon gibi durumlarda da bebeklerde sarı kusma meydana gelmesi,
Tarihi geçen ve bozulan ürünlerden dolayı da bebeklerin sarı kusması görülebiliyor.
Bebeklerin kusmasına bağlı olarak, ihmal ve sorumsuzca bir davranış bebeğin nefes borusuna kaçan tortular nedeniyle nefes darlığı ve boğulmalara yol açabiliyor. Sık tekrarlanan kusmalardan ötürü doktor kontrolünde ve devamlı bir şekilde üzerinde durulması gereken bir durum olduğunu unutmayınız. Risk arz eden bebek sağlığı konularına ihmal edecek şekilde davranmanız bebeğinizin savunmasız bir şekilde başka hastalıklara kapı açmasına sebeptir. Sarı kusma konusunda ihmal ederek önemsemeyen ebeveynlerin bu durumu yüzünden bebeklerde görülen belirli hastalıklar ne yazık ki kalıcı ve ileri seviye hastalıklara yol açabiliyor. Ama siz yine en iyisini düşünerek, ihmalci bir tavır yerine, sağlık konusunda baskın ve tedbirli olunuz.

Bebeklerde Kusma Nedenleri
Bebekler genellikle kusma dereceleri az miktarda olacak şekilde kusarlar. Lakin, ağız dolusu kadar bir miktarda kusmaları da görülmektedir. Bu durumlar genellikle ilk aylar olarak görülür. Yani bebekler ilk aylarda daha yaygın kusmaya başlarlar. Sebebi ise, beslendikten sonraki zamanlardan ötürüdür. Bebeklerin kusmalarındaki nedenlere bakacak olursak, sağlık sorunu olmayan bebekler dışındaki kusmalar doğal ve olağandır. Çünkü bebeklerin dünyaya geldiklerinde dünyaya yeni adapte olması ve bünyelerinin beslendiği gıdaları henüz özümseyememesi bu durum için normallikler göstermektedir. Endişe etmenize veya üzüntü duymanızı gerektirecek bir durum bulunmamaktadır. Sağlık anlamında şüpheleriniz var ise, o zaman doktor kontrolü altında mutlaka bebeğinizi göstermeniz gerekmektedir.

Kaynak: https://dogancancosar.com.tr/yeni-dogan-bebeklerde-sari-kusmanin-nedenleri.php