Yeni Doğan Bebek Egzersizleri

Başlatan gizemcelik, 20 Mayıs , 2017, 18:03:07

« önceki - sonraki »

gizemcelik

20 Mayıs , 2017, 18:03:07 Son düzenlenme: 11 Temmuz , 2018, 11:36:49 Emine
Bebeğiniz doğduktan sonra fiziksel gelişimini olumlu yönde etkilemek ve desteklemek için bebek egzersizleri yapmanızda fayda var. Onu çok fazla zorlamadan eklemlerini ve kaslarını çalıştırabilirsiniz. Yaptıracağınız bu egzersizler bebeğinizin ilerleyen yaşlarında çok daha sağlıklı olmasını sağlayacaktır.

Bebeğinizin Gelişimi İçin Bebek Egzersizleri

Bebeğiniz ilk doğduğu andan itibaren hızlı bir gelişme sürecine girer. Bu süreçte duruş bozukluklarının yanı da fiziksel sorunlarının olmaması için hafif bebek egzersizleri yaptırabilirsiniz. İşte bebek egzersizleri konusunda bilgiler ve tavsiyeler.

Bebek Egzersizleri Faydaları

Bebeğinize yaptıracağınız hareketler onun vücut gelişimine olumlu yönde etki yapar. Hareket becerilerinin gelişmesinin yanı sıra kas ve eklemleri de güçlenir. El ve parmak becerileri erkenden oluşur ve erken yürümeye başlar. Bunların yanı sıra bedeni şekillenir ve sağlamlaşır.

Bebek Egzersizleri Nasıl Yapılır?

Bebeğinizi sırt üstü yatırın ve başparmağınızı avuçlarının içine yerleştirin. Bebeğinizin bileklerini kavrayarak kollarını sağa ve sola hareket ettirin. Bu hareketleri yavaş ve yumuşak şekilde yapmaya özen gösterin. İki kolu da birbiriyle uyumlu şekilde hareket ettirin. Sağ ve soldan sonra yukarı ve aşağı hareketler yapabilirsiniz.

Bacak Hareketleri

Bebek egzersizleri içerisinde bacak hareketleri oldukça önemlidir. 5-6. Aydan sonra ayakta durma, oturma gibi hareketlerin sorunsuz yapılabilmesi için kalça eklemlerinin geliştirilmesi gerekir. Bacaklarını hafifçe kavrayarak karnına doğru ittirin ve aynı şekilde açarak gerdirin. Bu hareketi yavaşça 5-10 kez tekrarlayabilirsiniz. Bu hareketi sağ bacağı gerdirip sol bacağı karna çekme şeklinde çapraz şekilde de yapabilirsiniz.

Karınüstü Egzersizleri

Bebekleri karınüstü şekilde yatırmak da gelişimi için faydalıdır. Karınüstü egzersizi yaptırırken bebeğinizi kontrol etmeli ve gözünüzü ondan ayırmamalısınız. Ayrıca bu hareketi yaptırırken de bebeğinizin tamamen uyanık olmasına özen gösterin. Karınüstü egzersizi bebeğinizin fiziksel gelişimini olumlu yönde etkiler.

Bebeğinizin Beyin Gelişimi İçin Bebek Zeka Kartları Modelleri

Bebeğinizin doğduğu andan itibaren gelişimini hızlandırmak ve sağlıklı şekilde büyümesini sağlamak için Bebeğinizin Beyin Gelişimi İçin Bebek Zeka Kartları Modelleri başlıklı yazımıza da göz atarak farklı fikirler edinebilir ve onun hem fiziksel hem de zihinsel gelişimini olumlu yönde etkileyebilirsiniz.