Sütyen Nasıl Yıkanır?

Başlatan forumqwert, 20 Şubat , 2017, 18:49:54

« önceki - sonraki »

forumqwert

"Sütyen Nasıl Yıkanır?

Kadınların dış görünümündeki en önemli unsurlardan birisi de göğüsler için sütyen seçimidir. Ancak sütyen seçimi kadar, sütyenlerin yıkama şekline de çok önemlidir. Yanlış şekilde yıkanan sütyenlerin, şekli bozulup deformeye yol açabilmektedir. Bu durum sütyenin ya tamamen kullanılmayacak bir hal alır ya da kullanıldığında kalıp gibi bir görünüm yerine çukurluklar oluşturur.


Sütyen Nasıl Yıkanır?
Sütyen Yıkarken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar


  • Özellikle sütyenin ilk yıkanmasında ekstra özen göstermek elzemdir. Bazı ürünlerin rengi diğer çamaşırlara bulaşabilir ya da diğer çamaşırların rengini alabilir. Bunu saptamak için; nasıl yıkayacağınız fazla önemli olmasa da ilk olarak yıkamada yanına beyaz bir kumaş ekleyerek test edebilirsiniz. Yıkama yapıldıktan sonra, kumaşta farklı bir renk görüyorsanız, bu sütyeninizin rengini bıraktığı anlamına gelmektedir. Renk vermesinin önüne geçmek için, sütyeninizi ılık tuzlu su içerisine basarak, 1 veya 2 saat bekletip ılık suda yıkayabilirsiniz. Bu şekilde, daha sonraki yıkamalarda renk bırakma oluşmaz; fakat renk almasını engelleyecek bir çözüm bulunmamaktadır.
  • Yıkama esnasında, sütyenin modeli ve markası oldukça önemlidir. Örneğin; Nbb iç giyim tarafından üretilen sütyen modelleri çoğu zaman fazla ayrıntılı olmayıp, daha sade modellerdir. Ayrıca, kaliteli denebilecek kumaş yapısına sahip olduğu için yıkama talimatına uygun bir şekilde makinelerinizde yıkayabilirsiniz. Fakat; Orkide iç giyim gibi şıklığı ön planda tutup, çok daha zarif ve çekici dantelli modellere yer veren bir firmanın sütyenlerini makinede yıkamak, sütyeninizi çöpe atmak gibidir.
  • Sütyenin kumaşı da yıkama aşamasında çok önemli bir etkendir. Penye sütyen modelleri, daha dayanıklı sütyen çeşitlerdendir. Saten sütyenlerde, önemli olan satenin kalitesidir ve elde yıkamak daha iyi olsa da, gerekirse makinede de yıkanabilmektedir. Dantelli ve ipek gibi kumaşlarda, yıkama kesinlikle elde yapılmalıdır. Elde yıkama yapamam derseniz, bu kumaşa sahip sütyenleri kesinlikle satın almamanız daha iyidir.
  • Sütyeni yıkadıktan sonra, şeklini düzeltip öylece kurumaya bırakabilirsiniz. Eğer, herhangi bir görünüm bozukluğu olursa kuruduktan sonra bunu düzeltmek imkansız gibidir.
  • Sütyenlerinizi sık sık yıkamalısınız. Özellikle yaz aylarında, sık sık terleme olacağından, sütyenin kol altı ile temas eden bölümlerinde izler oluşabilmektedir. Bunu gidermek için, mümkünse her kullanış sonrasında yıkamak daha iyi olacaktır. Sık sık yıkama yaptığınızda, sütyeninizi temizlemeniz daha kolay olur.
Sütyen Çamaşır Makinesinde Yıkanır Mı?

Sütyenleri yıkarken, üzerinde bulunan yıkama talimatlara dikkat etmek gerekir. Elde yıkama tavsiye edildiğinde, makine kullanmak kısa sürede yıpranmaya sebep olabilir. Makinada yıkama uygun ise, bazı hususlara dikkat edilerek yıkanmasında bir sorun bulunmaz.


  • Sütyeninizi çamaşır makinasında yıkama durumunda, mutlak suretle sütyen yıkama kabı kullanmalısınız. Bu sütyen kapları, hemen hemen tüm iç çamaşırı satan yerlerde satılmaktadır ve sütyenin şeklinin bozulmamasını sağlar.
  • Sütyenleri yıkarken makinanızın hassas programını kullanmalısınız. Makinada uygun bir program bulunmadığında, en kısa devirde ve en düşük sıcaklıkta yıkayın.
  • Sütyeni yıkadıktan sonra sıkma programı uygulamayın. Çünkü çamaşır makinalarının sıkma programı, sütyenlere ciddi anlamda zarar verip, şeklini de bozar.
Elde Sütyen Nasıl Yıkanmalıdır?




  • Sütyeninizi elinizde yıkanırken, kimyasal deterjanlar yerine doğal sabun, şampuan ya da organik olan deterjanları kullanmalısınız. Çünkü bu kimyasal deterjanlar, kolay kolay arınmayacağı için sağlık ve hijyen açısından da sütyen açısından da zararlıdır.
  • Suyun ılık olması çok önemlidir. Elinizi yakmayacak derecede su idealdir. Kadınların yıkama öncesi sütyenleri kaynar suya basmaları sütyenin kullanım ömrünü azaltmaktadır.
  • Sütyenizi yıkamadan önce, sütyeninizi ılık şampuanlı suyun içinde bir süre bekletmeniz iyidir. Bu şekilde çamaşırlarınız daha beyazlar. Fakat, her sütyen farklı bir kapta bekletilmelidir.
  • Bulaşık süngerinin yumuşak tarafı, sütyeninizi yıkamak için idealdir. Bu şekilde, sütyene zarar vermeksizin daha da temiz olmasını sağlayabilirsiniz. Yine de, fazla sürtmemeye özen gösterilmelidir.
Balenli Sütyenler Nasıl Yıkanmalıdır?

Balenli sütyenler, çamaşır makinasında yıkanmaması gereken sütyen çeşitlerinin başında yer almaktadır. Henüz yeni aldığınız bir sütyen dahi, ilk yıkamada bozulup, tekrar kullanılmayacak hale gelebilir. Yalnızca sütyeninizi bozmakla kalmayıp, balen teli çamaşır makinanıza zarar verebilir.

Balenli sütyeni çamaşır makinasında yıkama konusunda kararlıysanız; ufak tefek önlemler alarak riski azaltabilirsiniz. Bu önlemler; sütyen kabı başta olmak üzere 2 yastık kılıfının içine koymak veya çamaşır kesesi kullanmak gibi seçenekleri uygulayabilirsiniz.

Destekli Sütyenler Nasıl Yıkanmalıdır?

Destekli sütyenler çamaşır makinasında yıkandığında en çok sıkıntı yaratan sütyen çeşitleri arasında yer almaktadır. Sütyenin cup bölümünde bulunan süngerin (push up) şekli bozulduğunda tüm şıklığınızı gölgeler.

Dolgulu sütyen modellerini çamaşır makinasında yıkama durumunda, sadece sütyen yıkama kabı ile yıkamanız önerilir. Cup kısımlarının iç kısımları birbirine bakacak şekilde katladıktan sonra kabın içine koyulur ve yıkanır. Dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta ise; diğer çamaşırlarla birlikte atmamaktır.

Beyaz Sütyenler Nasıl Yıkanmalıdır?


  • Beyaz renkteki çamaşırlarda en fazla yapılan hata, yüksek derece sıcaklıklarda yıkamaktır. Bu hatayı beyaz sütyenlerinizde yaptığınızda, sütyeninizin ömrünü kısaltırsınız. Sütyeni yıkarken sadece beyaz renkteki çamaşırlar için üretilmiş çamaşır deterjanları kullanmanız, temizlik için yeterlidir. İçiniz rahat etmiyorsa, 1 gece önceden deterjanlı ılık su ile sütyeni bekleterek, sabah yıkamaya atabilirsiniz.
  • Beyaz sütyenleri yıkarken, kesinlikle çamaşır suyu kullanılmamalıdır. Sütyenlerin kısa devirde yıkanması gerektiği için, kısa sürede çamaşır suyu arınmayacak ve çamaşırlarınızı çok daha fazla yıpranacaktır.
  • Beyaz sütyenlerin her zaman bembeyaz kalması için; yıkama sırasında karbonat kullanılması faydalıdır. Sütyen elde yıkandığında, 1 tatlı kaşığı karbonatı suya ekleyerek 1 gece bekletebilir veya çamaşır makinasının ön yıkama gözüne karbonatı ekleyebilirsiniz.
Silikonlu Sütyenler Nasıl Yıkanmalıdır?

Silikonlu sütyenleri hiç bir zaman çamaşır makinasına atmamalısınız. Makinanın yarattığı basınç ya da sivri bir noktaya temas ettiğinde, silikon patlayarak makinaya yayılabilir. Bu sebeple, elde yıkanması gereklidir. Elde yıkanma esnasında ise; kaynar suyla temas edilmemelidir. Ayrıca elde yıkarken, fazla bastırmanız gibi sebeplerle silikonlarda patlama olmayacağından, daha rahat hareket edebilirsiniz.

Kaynak; www.hafifeal.com/sutyen-nasil-yikanir"