28 Mart , 2024, 15:43:46

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Ruj Nasıl Yapılır?

Başlatan forumqwert, 03 Mayıs , 2016, 16:07:15

« önceki - sonraki »

forumqwert

03 Mayıs , 2016, 16:07:15 Son düzenlenme: 26 Mayıs , 2016, 14:10:55 forumqwert
Ruj Nasıl Yapılır?

Ruj kullanmaya başlanma yaşı, ergenliğin altındaki yaşlara kadar düştü. İçeriğinde ne olduğu tam olarak bilinmeyen rujları, güven hissi duyarak kullanmak, neredeyse imkânsız. Üstüne üstlük hayvanlar üzerinde test ediliyor olmamaları da, ayrıca bir vicdan meselesi haline gelince, evde ruj yapmanın yollarını bulmak, kaçınılmaz hale gelmiştir. Basit birkaç malzeme ile hem kendinizin hem de genç aile bireylerinin, güvenle kullanabileceği bir ruj yapmak mümkün.




El Yapımı Sağlıklı Ruj Nasıl Yapılır?

Evde ruj yapmak için tüm ihtiyacınız olan malzeme; kırmızı gıda boyası, vazelin, gliserin, vanilya esansıdır. Bu malzemelerden birer çay kaşığı olması yeterlidir. Vazelini, küçük bir cezveye koyarak, su buharında eritin. Bunun için, ocakta kaynamakta olan çaydanlıktan çıkan buhar işinize yarayacaktır. Diğer malzemeleri de karıştırdıktan sonra, küçük ve kapaklı bir kaba karışımı koyarak, buzdolabında 10 dakika kadar bekletiniz. Hazırladığınız rujunuzu, ruj fırçası ile kullanmaya başlayabilirsiniz. Farklı gıda boyalarını karıştırarak, elde edeceğiniz değişik renkleri deneyebilirsiniz. Tamamen doğal olan rujunuzu, küçük aile bireyleri de sağlıklı bir şekilde kullanabilir. Fakat çocukların ruj kullanımı, kişilik yapılarında bozukluk yaratabileceğinden, doktorlar tarafından önerilmemektedir.

Evde Hangi Renklerde Ruj Yapılabilir?

Evde yapacağınız ruj için, en temel renk; kırmızıdır. Son zamanların trendlerinde olan, mor renkli bir ruh yapmak istiyorsanız, mavi ve kırmızı gıda boyalarını karıştırarak, mor renk elde edebilirsiniz. Rujunuzu matlaştırmak isterseniz, için bir miktar pudra koymanız yeterli olacaktır.

hafifeal.com/ruj-nasil-yapilir