28 Mart , 2024, 14:33:29

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Fondöten Nasıl Sürülür?

Başlatan forumqwert, 01 Nisan , 2016, 17:11:53

« önceki - sonraki »

forumqwert

Fondöten Nasıl Sürülür?



Fondöten, sadece yüz için kullanıldığı sanılmaması gereken bir makyaj ürünüdür. Bacaklar ve kollar için de kullanıma uygun üretilmiş fondötenler mevcut. Eskiden, makyaj sektörü bu derece gelişmemişken, günlük hayatta fondöten kullanmak, cildin yorulmasına sebep olabiliyordu. Şimdilerde, bu cildi yorucu etkileri ortadan kaldırılmış, nemlendirici ve bakım yapıcı etkiler sağlanmıştır.



Fondöten Fırçası Nasıl Kullanılır?

Fondöten, eskiden olduğu gibi, sadece sıvı formda bulunmamaktadır. Krem ve jel gibi şekillerde de tüketime sunulmaktadır. Bu yüzden, ambalajları da, birbirinden çok farklı olabilmektedir. Uygun kutulu bir fondoten, cilde sürülen makyaj bazının üstüne, özel olarak bu iş için üretilmiş bir fondöten fırçasına alınarak, yüze uygulanabilir. Bu fırçalar, kutusundan fondöteni almayı kolaylaştırdığı gibi, cilde sürüldükten sonra, cildin eşit şekilde dağıtılmasını da sağlamaktadır. Parmaklar ile sürülen bir fondöten, ince bir tabaka şeklinde sürülemeyebilir, fırça bu durumu düzeltmek için idealdir. Fondöten fırçaları, her kullanımdan sonra, mutlaka temizlenmelidir. Aksi takdirde, yapısı bozulacak ve şekil kaybına uğradığından, işlevini kaybedecektir.



Fondöten Süngeri Nedir?

İnce dokusu sayesinde, fondötenin emilmesini engelleyen bir tür plastik sünger, fondöten sürülmesini kolaylaştırmak için kullanılmaktadır. Son derece etkili olan fondöten, olabildiğince ince bir tabaka şeklinde kullanılmalı ve eşit şekilde tüm yüze ve boyun bölgesine yayılmalıdır. Parmaklarla, bu etkiyi sağlamak neredeyse imkânsız olduğundan, fondöten süngeri ile gerektiği şekilde uygulama yapılabilir. Fondöten süngeri, başka amaçlarla kullanılmamalı, sadece fondöten sürmek için kullanılmalıdır. Mikrop üremesi bu şekilde engellenebilir.

Kaynak hafifeal.com/fondoten-nasil-surulur