28 Mart , 2024, 14:12:07

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Bebeklerde Zehirlenme Vakaları Arttı

Başlatan durugok, 19 Ocak , 2016, 13:53:02

« önceki - sonraki »

durugok

Yaygın kullanılan bir soğuk algınlığı ilacının içindeki bir madde, ABD'de 6 aydan küçük bebeklerin zehirlenmesine yol açan bir numaralı etken çıktı.

Bebeker de tıpkı küçük çocuklar ve yetişkinler gibi zehirlenebiliyor, özellikle hatalı ilaç kullanımında. Health Day News adlı haber sitesinde yayınlanan araştırmaya göre küçük çocuk ve bebeklerdeki sindirim sistemi rahatsızlıklarının tedavisinde kullanılan ilaçların içindeki asetaminofen-parasetamol- maddesi risk yaratıyor.

Yarısı ilaç yuttu, yarısı hatalı dozaj kurbanı

Raporlara göre ABD'de son 10 yıl içinde 6 aydan küçük bebeklerin söz konusu olduğu 270 bin zehirlenme vakası yaşandı. Bunların % 97'si kasıtsız, yarısı yanlışlıkla ilaç yutmaktan, üçte biri ise hatalı ilaç kullanımından yani uygunsuz dozajdan kaynaklandı.

Peki bu zehirlenmelerin başında hangi madde geliyor? Yetişkinlerin soğuk algınlığı için sık sık kullandığı bir maddenin içindeki asetaminofen. Araştırmayı yürüten Dr A. Min Kang, bebeklere en çok verilen ilacın asetaminofen olduğunu söyledi.

Asetaminofen tehlikesi

Asetaminofen adlı maddenin karaciğere zarar verdiğini ekleyen Kang, bebeklerde rastladıkları alkol zehirlenmesinin yükselişini de şaşırtıcı bulduklarını ekledi. Kang, ebeveynlerin ortada alkol şişeleri bulundurmasının tehlikelerine dikkat çekerken, zehirli bitkilerin de risk oluşturduğunu söyledi.

Krem ve losyonlara dikkat

Bebekler üzerinde kullanılması yanlış olan bir diğer madde ise reflü, sindirim sorunlar, soğuk algınlığı tedavilerinde kullanılan -ve Advil'de bulunan- ibuprofen maddesi. İlaç kullanımına bağlı olmayan diğer zehirlenmelerin kaynağı ise ıslak mendil ve pişik kremleri, bitkisel losyonlar ve kozmetik kullanımı oldu. Dr. Kang ağızlarına alabilecekleri her türlü temizlik, kozmetik ve bitkisel malzemenin, bebeklerin ulaşabileceği yerden uzak tutulması gerektiğini hatırlattı. Merhaba Bebek

pijamalıyazar

Duvar kağıtlarında kullanılan mürekkepler de zehirliymiş. Bebek odalarında duvar kağıdı kullanmak için iyi araştırma yaptım, figurdesigns diye bir yer keşfettim. Green Guard diye bir sertifikası olan baskı kullanılması gerekmiş. Organik baskıda bebek odaları güvenli hale geliyormuş.