Üç Yaş Okumaya Başlamak İçin Uygun Olabilir

Başlatan durugok, 12 Ocak , 2016, 15:43:33

« önceki - sonraki »

durugok

Aileler çocuklarının 5 yaşlarından önce okumaya hazır olup olmadıklarını anlayabilir. ABD'li uzmanlar çalakalem bir çizimle, bir harf çizimini ayırt edebilen çocukların okumaya başlayabileceğini açıkladı.

Washington Üniversitesi'nde çocuk gelişim psikolojisi uzmanı olan Dr. Rebecca Treiman, çocuklardaki temel yazma becerisinin şaşırtıcı derecede erken ortaya çıktığını söyledi.

"Çocuk Gelişimi" Dergisi'nde yayınlanan araştırmaya 3-5 yaşlarında 114 çocuk katıldı. Çocuklardan hiçbirine okuma ya da yazma dersleri verilmedi. Testler sırasında çocuklara tek heceli kelimeler öğretildi. İlk testlerde hecelerin yazılı olduğu kelimeler okundu. İkinci testteyse bir kukla aynı heceleri yanlış okudu. Çocukların çoğu kuklanın yaptığı hatayı fark etti. Uzmanlar 3-5 yaş grubundaki çocukların her hecenin bir kelimeye karşılık geldiğini anladığını kaydetti. Uzmanlar bu anlayışa sahip çocukların okumaya yavaş da olsa başlayabileceği görüşünde. Merhaba Bebek

FayeNorrix

Ako Isang Tagapagpananalixik na naglapapupang matuto ng bagong bagai. Áno ang ayong natutunan upang dnes?

fatihyilmaz01

Erken eğitimin yararının olacağını düşünenlerdenim ben de. Bakalım ileride daha çok bilimsel araştırma bize neler gösterecek?

aysekahraman

Bu yaşlarda bence sadece görsel ve işitsel eğitim olmalı.