Doğumda bebeğimin kemiği çatlamış

Başlatan ponçik, 10 Nisan , 2014, 17:54:57

« önceki - sonraki »

ponçik

Arkadaşlar bugün 22 günlük olduk çok şükür herşey yolunda diyorum ama yine de pekçok şey yaşadık bu 22 günde.
Önce bebeğimizin kulak memesinde et beni olduğu için ABR testi istediler, bu test bebek uyurken yapılan beyne sinyal gönderilerek yapılan bir işitme testi. KBB uzmanı gerek yok bebeğiniz duyuyor dedi, ama doğum yaptığım hastane ille de yaptıracaksınız dedi. Biz çok telaşlandık çocuğumuz sağır mı diye paranoyak olduk, en sonunda testi yaptıracağımız doktor bu durumun tamamen sağlık bakanlığının bir uygulamasının olduğunu ve erken teşhis için gerekli olduğunu söyledi. Nihayetinde testin sonucu olumlu çıktı. Bebeğimiz duyuyor  :amin:
Bu paranoyaklığımızı atlattıktan sonra 2 gündür burnu tıkalı olduğu için  kendi çocuk doktorumuza götürdük, asında hastanede kontrolü yapan doktor bana getirin her ay dedi ama, biz büyük kızımın doktoruna götütmeyi tercih ettik. Kendisi çok güzel bir şekilde muayene edip bizden röntgen istedi  :dontknow: Sebebini sorunca  şok olduk  :-ooo doğumda bebeğinizin doğumda omzunumu çıkardılar yada kırık mı doğdu dedi  :icon_scratch: Allahım biz ne olduğumuzu şaşırdık ve nihayetinde röntgen sonucunu alınca gerçekten de sağ köprücük kemiğinde çatlak olmuş ve kaynamaya başlamış olduğunu gördük. Allahıma şükürler olsun sinirlerine baskı yapmamış ve ellerinde refleks hareketleri var  :amin: ama röntgende o görüntüyü görünce içimiz nasıl kötü oldu tahmin edemezsiniz, şimdi kucağımıza korkarak alıyoruz  :y25: doktor korkacak bir şey yok dediyse de sütüm kesilmesin diye üzülmemeye çalışıyorum  :crybaby2: :love9:
Haftaya kontrole gideceğiz, inşallah herşey yolunda olur
Rabbim bizleri evlatlarımızla sınamasın inşallah  :amin:



zen_s

Canim benim çok gecmis olsun :opucuk: sakin korkma bitanem bebisin büyüyor tum kemikleri hizla gelişiyor cabuk atlatir merak etme benim oglumda 8 yasindayken bileğini çatlatmisti 2 gun sonra kontrolde doktor kaynamis sıkinti yok dedi cok şükür biseycik olmadi onlar bizim gibi değiller kemicikleri hergun gelisiyor sen sütünü eksik etme anne sütü en guzel ilac  :icon_thumright:
rabbim hakkımda hayırlı olana gönlümü razı eyle gönlümdekini hakkımda hayırlı eyle

ponçik

Alıntı yapılan: zen_s - 10 Nisan , 2014, 19:53:59
Canim benim çok gecmis olsun :opucuk: sakin korkma bitanem bebisin büyüyor tum kemikleri hizla gelişiyor cabuk atlatir merak etme benim oglumda 8 yasindayken bileğini çatlatmisti 2 gun sonra kontrolde doktor kaynamis sıkinti yok dedi cok şükür biseycik olmadi onlar bizim gibi değiller kemicikleri hergun gelisiyor sen sütünü eksik etme anne sütü en guzel ilac  :icon_thumright:

Sagol Zeynom
İcimi ferah tutmaya calisiyorum, insallah dedigin gibi cabucak gecer
Siz de yasamissiniz beni daha iyi anlarsin  :opucuk: bebek olunca daha tedirgin oluyorsun maalesef  :-[



°º•✿вoɴcυĸ ɢözlüм✿•º°

sizde baya seyler yasamisiniz  :-\ sükürki düzelcek iyi olcak prensesin  :amin: :amin: Rabbim yavrularimizi daha kötü seylerden korusun  :amin: :amin: :nazar: :nazar:
:nazar: :nazar:

:nazar: :nazar:

Nevaa

"Bunca yitirmekler bir bulmak içindir." Buna inandı mı insan düğümler çözülür bir bir. Anlarsın 'neden' lerin cevabını. Kaybettim dediğinde kazanır, bittim dediğinde başlarsın..Anlarsın aslında bütün kapılar kapanırken tek kapı açık kalır..Ve artık yitirmekten yorulup bulmak için uğraşmaya başlarsın..Şimdi gidilecek tek yol var..Tek kapı..Tek çare..Bütün acılara merhem..

ยรlคภ๓คz göภlüm

cok gecmis olsun canim. artik her dogumda bir sorun cikiyor yaaa.


Emine

Canım benim ya geçmiş olsun kaynamaya başladığına göre iyiye gidiyor demektir inşallah kontrollerinde güzel çıkar herşey  :amin:

birbuçukyıl

İnanmıyorum.  :y25: İnsanın aklına gelmeyen şeyler başına geliyor.İnşallah en kısa zamanda bu sorun da çözülür.
Şimdiden düzelmeye başlamış zaten.Çok geçmiş olsun.  :flowers: Demek ki bazen farklı doktorların fikrini almak daha faydalı olabiliyor.

nelss

çook geçmiş olsun canım  :flowers:
normal doğum mu yapmıştın?



şerife Berat

GEÇMİŞ OLSUN GONCACIM.
RABBİM BAŞKA DERTLERİNİ HASTALIKLARINI YAŞATMASI İNŞ. SEN İÇİNİ FERAH TUT İYİ DÜŞÜN İYİ OLSUN GÜZELİM

ponçik

Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim, kontrole gittik, doktorumuz bu kadar minik bebeğe zaten alçı vs yapılmaz diyor, kemik kaynarken sinirlere baskı yapmadığı için şanslısınız diyor, ama şunu da ekledi, eğer içim rahat etsin derseniz yine de ortopedi doktoruna gösterebilirsiniz dedi.
nelss evet canım normal doğum yaptım, aşıya gittiğimizde ASM deki hemşire normal doğumlarda bu durumun çok fazla ve çok normal olduğunu söyledi  :-ooo şok oldum
Allahıma çok şükür ki yanlış kaynamamış, rabbim kimseye dermansız dert vermesin  :amin:



KasrıCinan

canım çok geçmiş olsun.Kıyamam yaa,çok sükürki sinirlere baskı yapmadan kaynamış...ALLAH korumus yine...hayret edilecek birsey demiyeceğim çünki doğumda benim kızımıda çekerken ebe çok zorlandı...yani o zaman hersey olabileceğine inandım.kolu bacağı nasıl tutuyorlarsa artık zarar görme ihtimali yüksek...ALLAHIM beterinden korusun bi daha göstermesin..



اَعُوذُ بِكَلِماَتِ اللهِ التَّآمّةُ مِنْ كُلِّ شَيْطَاَنِ وَ هآمَّةِ وَمِنْ كُلِّ عَيْنٍ لاَمَّ

birbuçukyıl

Kızlar zaten normal doğumdan çekiniyordum.Şimdi daha da korkuyorum. Oğlumun başına birşey gelmez inşallah. Gonca ucuz atlatmışsınız,Allah acil şifalar versin.

ponçik

Ortopedi doktoruna gittik bu kemik 15 günde zaten kaynar üzülmeyin korkacak bir şey yok dedi :amin: görünürde hersey normal olduğu için tekrar röntgen istemedi .
Verilmiş sadakamız varmış  :amin: