28 Mart , 2024, 16:44:04

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


cok bunaldım fikir verin

Başlatan izemsevi, 09 Nisan , 2014, 13:42:38

« önceki - sonraki »

izemsevi

kızlar benım 2.5yasında ve 3.5aylık kizlarım var suan dogum iznindeyim kamuda calısıyorum 2yıldır kızıma k.valıdem ve annem dönüşümlü kendi evimizde bakıyorlar sorun su ben ilk kızıma hamileyken hep ise baslayınca bakıcı baksın diyordum esım basta olmak üzere neannem ne kvalıdem istemediler biz dururken olmaz dediler iyi dedim evisi felan hic birsey yaptırmıyorum ev tozdan gözükmez ikisıde kalkıp silmezler kendim yapıyorum aradada kadın alıyorum 2yil önce ev al





izemsevi

aldık kredi cektik şımdi 2.kızım oldu yetisemiyorum yarım gün dönüsümlü yine geliyorlar ama sıkıntılar vardı ama bu ara iyice arttı özellikle kendi annem yapıyo annem emekli ögretmen kızımla güzel ilgileniyor allah icin ama her fırsattada baktıgını kafama vuruyor sosyal zamanı kalmıyormus depresyona gırecekmis cok yoruluyormus vs.severek gelmedıgi her halinden belli cok sık tartısır olduk tamam dedım yarım gün ise baslayınca birıni bulcam dedım yok tam olsun





mandalinaportakal

büyük kızını yarım gün oyun grubu ya da kreşe verebilirsin.hem sosyalleşmesi açısından kızına iyi gelir hem de aile probleminden kurtulmuş olursun.

izemsevi

diyor onlar arada gelıp bakıcı kontrol ederlermis neyinı edeceklerse ınanın 4ay olcak dogum yapalı yemın ederım ası dısında 2kez dısarı cıktım hep evdeyim hıc bos vaktim yok kücük kız cok huysuz ondan fırsat buldukca büyükle ilgileniyorum gögüsümü sagıyorum ev isı yapıyorum hergünüm böyle insan yüzü gördügüm yok büyük kız uyuyvnca herikiside koşarak gidiyorlar ıkiside sende yarım saatdınlen dıyen yok esım gelınce az dınleniyorum tam gün 700-800tl





izemsevi

onu verecek durümumuz yok krediden dolayı kızımı bırdahakı yıl krese uercez ama tek cocuga bıle annemin bakası yok gene kvalidem daha anlayıslı allah icin o gelınce daha rahatlıyorum aslında anlatacak cok sey varda enkısa özeti bu sıktım ama fikrınize ihtiyacım var sagolun





mandalinaportakal

aynı çatı altında huzursuz olmak çok zor.yarım gün kreş ya da oyun grubu teklifimi düşün derim.ya da anneni bir dönem dinlendir,seni ve torunlarını özlesin.sana daha çok iş düşmüş olacak ama en azından huzursuzluğun azalır.Allah yardımcın olsun.

izemsevi

canım zaten 1hafta biri geliyor 1hafta biri ıkışıde bunalmıyor zaten yarım gün 2gibi gidiyorlar mesela bugün yemek yapamamıstım annem yaptı tezgah ful bulasık dolu geceden bulasık makinasını calıstırmıstım sabah hiç fırsatım olmadı bosaltmaya annemde bosaltmamıs mutfak öyle katmakarısık bıraktı gitti bunlar belkı basit seyler ama zoruma gidiyor





mandalinaportakal

haklısın tabi anne kızına kıyamaz,hele ki iki çocukla meşgulse olabildiğince yardım etmesi beklenir.ama demek ki o da bıkmış.belli ki zordan geliyor ama böyle devam ederse tatsızlık olur,birbirinizi kırarsınız.bırak birkaç hafta gelmesin,sen bir şekilde idare etmeye çalış.

izemsevi

sagol beni dinledin cevap yazdın allah razı olsun canım





makaron

Canim allah yardimcin olsun dogum yaklastikca ben de cok korkuyorum napicam bilemiyorum. Isim cok agir hamile kaldigimdan beri kanamalarim oldugu icin haftada 2-3 gun gittim. Digimdan sonra da gidicem mecburen. Ne annem ne kv bakariz demiyolar. Tanadigim birine de bebegimizi birakmak istemem. Nasil altindan kalkicam bilmem. Sana da bir onerim yok. Eger isten sikintin yoksa edenildigin kadar kendin idare et derim. Insallah daha faxla sikilmazsin.

birbuçukyıl

Cidden çok zor bir durum canım.Bakıcı tutacak durumunuz yoksa mecburen bir süre karşılıklı sabredeceksiniz. Ben de çalışıyordum bebeğim için bir süreliğine bıraktım. Senin annen en azından bakıyormuş. Benim annem bankada çalışırken hep "bana güvenip çocuk falan doğurma" derdi. İkisinin yaşları yakınmış zaten birkaç sene daha dişinizi sıksanız ikisi birden büyümüş olacaklar ne güzel.

mandalinaportakal

çok zor durumunuz kızlar Allah kolaylık versin.ne zordur en yakınından yardım bekleyip de umutlarının boşa çıkması :-[ben de ilk bebeğimi büyütürken pek faydasını görmedim kimsenin.yine de bir şey diyemem herkesin kendi hayatı,kimseye zorla iyilik yaptıramazsınız.

Nevaa

Rabbim kimseye muhtaç etmesin gerçekten zor hele ki istemiyorlarsa hiç çekilmez yani. Benimde ilk yıllarda annem baktı ama kızkardeşiminde iki çocuğu vardı onlarda aynı binada olduklarından üç çocukla uğraşmak zorunda kaldı çok zorlandı ama hiç demedi bakamam diye. Bazen rahatsız olduğu da oldu. Gayet normal ama insan alınıyor işte. Şimdi kayınvalidem bakıyor . Tek çocuk evde her istediğini yapıyor annemden daha fazla ilgileniyor. Sağolsun.
"Bunca yitirmekler bir bulmak içindir." Buna inandı mı insan düğümler çözülür bir bir. Anlarsın 'neden' lerin cevabını. Kaybettim dediğinde kazanır, bittim dediğinde başlarsın..Anlarsın aslında bütün kapılar kapanırken tek kapı açık kalır..Ve artık yitirmekten yorulup bulmak için uğraşmaya başlarsın..Şimdi gidilecek tek yol var..Tek kapı..Tek çare..Bütün acılara merhem..

şerife Berat

CANIM
ALLAH YARDIMCIN OLSUN
BENİMDE ANNEM BAKIYOR ÇOCUKLARIMA , HER İKİSİNDE DE 4 AYLIKKEN İŞE BAŞLADIM BÜYÜK OĞLUM 7,5 YAŞINDA KÜÇÜK İSE 17 AYLIK GERÇEKTEN ÇOCUKLARLA UĞRAŞMAK İŞE GİDİP ÇALIŞMAKTAN DAHA ZOR.ANNENİZ İÇİN ZOR GELMESİ ÇALIŞAN BİR KADINMIŞ VE SİZİNLE EV HANIMI BİR ANNE KADAR İLGİLENEMEDİYSE ŞİMDİ SİZİN ÇOCUKLARINIZLA FAZLADAN ZAMAN GEÇİRMEK ONA AYRI BİR KÜLFET GİBİ GELİYORDUR.SONUÇTA KADIN EMEKLİLİK HAYALLERİNİ TORUNLARIMA BAKACAĞIM DİYE AKLINDAN GEÇİRMEMİŞTİR. :suclu:

BEN 3. BEBEĞİME HAMİLEYİM VE SENİN ŞİMDİKİ SIKINTILARINI HAMİLE KALDIĞIMI ÖĞRENİNCE YAŞADIM ÇOK ÜZÜLDÜM AMA YAPILCAK BİŞEY YOK.RABBİM BU BEBEĞİ BANA NASİP EDECEKSE HER ŞEKİLDE BUNU YAŞIYCAKTIM .BENİM TEK SIKINTIM 2. OĞLUM BEBEĞİME DOĞUM YAPTIĞIMDA 22 AYLIK OLCAK HENÜZ ONUN İLGİYE İHTİYACI VARKEN YENİ BİR DOĞUM YAPMIŞ OLMAK ÇOCUKLARIMA YETEMEMEK AYNI ZAMANDA ÇALIŞMAK ZORUNDA KALMAM VE İŞE DÖNDÜĞÜMDE KİMİN BAKACAĞI KONUSUNDA Kİ KAYGILARIM DI...
GEÇTİĞİMİZ HAFTA ANNEM SOKAKTA BIRAKCAK DEĞİLİMYA ÇOCUKLARIMI ELBETTE BAKACAĞIM YAPCAK BİŞEY YOK DEDİ.
ANNEMİN İHTİYAÇLARINI İYİ KÖTÜ ELİMDEN GELDİĞİNCE KARŞILAMAYA ÇALIŞIYORDUM AMA BİR AY YAPIYOSAM DİĞER AY HİÇ BİR FAYDAM OLMUYORDU MESELA.
2. OĞLUMA DA ANNEM BAKMAYA BAŞLAYINCA YOL PARASI VE BAKTIĞI İÇİN PARA VERİYORUM.ALMAZSA BAKICI BULACAĞIMI SÖYLEDİM,ŞİMDİ BU BEBEĞİM İÇİNDE VERİCEM BENİ SADECE MADDİ AÇIDAN SIKICAK AMA GÖZÜM ARKADA DEĞİL EN AZINDAN SENDE ANNEN İÇİN KÜÇÜK HEDİYELER ALABİLİRSİN,ONU MUTLU ETMEK İÇİN FARKLI ÇÖZÜMLER BULABİLİRSİN.

ŞUNUDA YAZAYIM ,HAFTA İÇİ GENELDE YEMEKLERİ ANNEM YAPIYOR,ÇAMAŞIRLARIMI MAKİNEYE ATIYOR,ÇIKARIP SERER TOPLAYIP YERLEŞTİRİR.BAKTIKİ BEN YETİŞEMİYORUM ÜTÜMÜ BİLE YAPAR.ALLAH RAZI OLSUN.ÇÜNKÜ EVE GELMEM AKŞAM 8,YEMEK BULAŞIK TOPARLAYIP MUTFAKTAN ÇIKMAM 9,30 SONRA UFAKLIK BÜYÜK OĞLUMUN ÖDEVLERİ DERKEN SAAT 11 OLUYOR.HER İKİSİ UYUYOR DERKEN VAKİT EPEYCE GEÇİYOR E
BEN OTURMADAN YATIYORUM DİREK.

HANGİ ŞEHİRDESİN BİLMİYORUM AMA DEVLETİN YARI ÖZEL ANAOKULLARI VAR ORAYA YOLLAYABİİRSİN ÇOCUĞUNUN YAŞ GRUBUNA GÖRE YARIM GÜN VE TAM GÜN OLARAK.BUNLAR KREŞLER KADAR PAHALI DEĞİL.

mandalinaportakal

şerife berat anneni alkışlıyorum ::)maşallah,eli öpülecek kadın.herkes bu kadar fedakar ve sabırlı olamaz.benim annem de birkaç ay geldi gitti bebeğimle ve evle ilgilendi.ama sağlık sorunları olduğu için fazla sürdüremedi.bir zaman sonra ben kıyamadım,gelme artık dedim.