2014 Mart Nisan Mayıs Annelerinin Sayfası

Başlatan ponçik, 24 Mart , 2014, 14:16:11

« önceki - sonraki »

ponçik




ponçik

Biz bugun 6.günümüzdeyiz cok sükür hersey yolunda, sutum geliyor, emiyor, gelin görün ki gündüz uyuyor gece ayaktayız . Gunduz 4er saat 3er saat uyuyor  :nazar: maasallah ama gece emiyor yatagina koyup ben de yatiyorum, daha gozumu yummadan ciyaklamaya basliyor, bu boyle sabah ezanina kadar devam ediyor  :sleepy1:
Neticede yorgun ve uykusuz yeni bir gun basliyor
Ben de gunduz o uyurken biraz uyuyorum
Kiz kardesim oglunu birakip 1 haftaligina geldi Allah razi olsun her isimi yapiyor
Carsamba gunu de kontrole gidecegiz insallah hersey yolundadir
Bu arada hastaneden cikarken 5 kilo gitmisti, bugunle beraber toplam 7 kilo gitmis  :k06:



aşkitoom

cnm ALLAH analı bablı büyütsün,hayırlı evlat olsun inş.şimdi öyle gündüz uyududuğuna bakma çok değişiyorlar,benimkide öyleydi.şimdi iş yaptırtmıyor bana,şimdi bile yazarken sesler çıkarıyor.ALLAH yokluklarını göstermesin,büyüyene kadar idare edicez artık :opucuk:

ponçik

Alıntı yapılan: aşkitoom - 24 Mart , 2014, 16:42:31
cnm ALLAH analı bablı büyütsün,hayırlı evlat olsun inş.şimdi öyle gündüz uyududuğuna bakma çok değişiyorlar,benimkide öyleydi.şimdi iş yaptırtmıyor bana,şimdi bile yazarken sesler çıkarıyor.ALLAH yokluklarını göstermesin,büyüyene kadar idare edicez artık :opucuk:

Evet haklisin, ben unutmusum kucuk bebegi  :k06:
Bugun de evde ustalar var, ben uyuyamadim bi türlü  :'(
Artik ustalar gidince bi saatte olsa yatip uyurum insallah
Tabi minnos uyanmazsa  :suclu:



RuHGuZeLi

Bende mart annesi olucaktım ki ucundan kaçırdım :D Şubat annesi oldum :D





ponçik

Olsun canim  ;) saglikla kavustun ya onemli olan o  :opucuk:

Ben de simdi kontrol icin hastaneye geldim, icerde pıhtılar kalmıs dedi  :dontknow: bebegin esi zor ciktigi icin o pihtilari atamamisim, 3 tane tablet verdi, 2sini yutup 1ini vajinal yoldan alacakmisim, baska bir problem yok tekrar gelmene de gerek yok dedi  :)
Simdi de bebis icin icerdeki hastalarin cikmasini bekliyoruz, hastaneye gelmisken ikimizin kontrolunu de aradan cikaralim istedik.
Temiz havayi gorunce bizimki 1 saattir uyuyor maasallah, zaten uyanirsa yaygara kopar  :ehi:



ponçik

Kizimin kontrolu de iyi gecti, 3180 gr olmus, topugundan kan alindi, sarilik degerimiz 12,6 cikti doktor bol bol emzir dedi, 17 den sonraki degerler tehlikeliymis.

Dun gece hic uyumadi agladi zirladi hic susmadi, artik emzik verecegim mecburen ama silikon emzigi almadi bir de kaucuk alip deneyeyim diyorum. Dun ki aglama sebebi kesin gazdandi, yediklerime daha dikkat etmeliyim, unutuyorum tabi emzikli oldugumu , dun aksam da karnibahar yedim nasil boyle bi hata yaptim off off cocuk gazdan oldu yani  :'( en sonunda emerken kollarimda uyuu ben de yanimsan hic kaldirmadim da 2 saat ikimiz de uyumusuz
Peki simdi onu yeme bunu icme nasil beslenecegiz biz  :sad1:



Linaam1

kızlar nolur yardım edin. kızım bir buçuk aylık 14 martta dnyaya geldi. dünden beri kızım cok kötü uykudan uyandıktan 5 10 saniye sonra çarpılmış gibi ellerini açıp korkuyor nefessiz kalıyor korkudan aklını yitiricek diye cok korkuyorum sanki bişeyler görüyormuş gbi. Annem banyo suyunu tvalete dkme demişti ama bn unuttum ve döktm ondan oldu heralde. yalnız brakamıyorum smdi yalnız kalınca hemen geliyolar sanki. Ne yapıcam yardım edin cok kötym basına gelen varmı ???

ponçik

Alıntı yapılan: Linaam1 - 03 Mayıs , 2014, 15:46:19
kızlar nolur yardım edin. kızım bir buçuk aylık 14 martta dnyaya geldi. dünden beri kızım cok kötü uykudan uyandıktan 5 10 saniye sonra çarpılmış gibi ellerini açıp korkuyor nefessiz kalıyor korkudan aklını yitiricek diye cok korkuyorum sanki bişeyler görüyormuş gbi. Annem banyo suyunu tvalete dkme demişti ama bn unuttum ve döktm ondan oldu heralde. yalnız brakamıyorum smdi yalnız kalınca hemen geliyolar sanki. Ne yapıcam yardım edin cok kötym basına gelen varmı ???
geçmiş olsun biz böyle bir şey yaşamadık, ben banyo suyunu hep tuvalete dökerim ama batıl inanç da olabilir, umarım düzelmiştir  :opucuk:

sayfamız epey gerilerde kalmış, doğuran bir daha vakit bulup giremiyor  :ehi: ben de tam kızı uyuttum pc başına oturdum yine uyandı  :suclu: kucağa alıştı ama emen çocuk mecburen kucağa alışıyor, kucağa almadan emziremiyorsun ki , neyse şimdilik pek ağır değil de idare ediyoruz,
en son 10 gün önce kontrole gittim 4450 gr olmuşuz  :nazar: doktorumuz gaz sancısının yediklerimle alakalı olmadığını, bunun tamamen psikolojik olduğunu ve herşeyi yiyebileceğmi söyledikten sonra iştahım yerine geldi ve pek gazımız olmadı, kafama takmadan yiyorum , sadece bol boooool su içiyorum onu ihmal etme dedi doktorumuz.
Biz hala düzene giremedik, haftaya 2 aylık olacağız geceleri gündüzleri ayıramıyoruz, genelde gündüz uyuyup gece oturyoruz
geçen hafta akşamları çok ağladı en sonunda gazdandır diye Dr.a danışıp gaz ilacı alayım dedim, büyük kızımda bitkisel bi damla kullanıyordum. dr. bi fitil ismi verdi ama fitil kullanmakistemediğim için zinco damla aldım
ilk akşam damlayı verdikten sonra 4 saat uyudu  :muzz: içinde rezene yağı vs birkaç bitki yağı var hem gazı kesiyor hem rahatlatıp uyumasını sağlıyor. günde 3 kez kullanılıyormuş ama ben sadece akşamları veriyorum o da çok gazı olursa
bunun dışında emdikten sonra illaki gazını çıkarırken emdiklerini geri çıkarıyor, bazen süt kesigi gibi geliyor ağzından ama normalmi Dr.a sormak aklıma gelmedi , sizde de oluyor mu
Sizin bebişler nasıl kızlar , öpüyorum hepinizi  :hello:



KasrıCinan

Nasılsınz arkadaslar?
goncacım dediğin gibi  fırsat bulup giremiyoruz kiii benim gibi yaramaz bi oğlunuz varsa tuvalete gittiğinize şükredersiniz... :toothy10: sinirlerim tavan yaptı.... :cildir: oğlum kızıma hiç huzur verdirmiyor.çok bunaldımm.öyle böyle değil kızımda öyle bi gaz sancımız varki.şişe şişe ilaç kullanıyoruz ama ne fayda...yine ağlıyor yine ağlıyor başladımı susmuyor..
:BangHead: :BangHead: doğum kilolarım öylece gitti 10 kilo almıstım sükür kalmadı ama göbek var nedense :ehi: sözde kilolar gitti.
Bizde bugün 2.ay asımızı olduk...kızım 5,315 kiLOSU.iyi gidiyor masallah.ama çok kusan bi bebek..akasam kadar 4 5 kere üst değistiriyorz..öyle iste gayet yorucu geçiyor..



اَعُوذُ بِكَلِماَتِ اللهِ التَّآمّةُ مِنْ كُلِّ شَيْطَاَنِ وَ هآمَّةِ وَمِنْ كُلِّ عَيْنٍ لاَمَّ

mandalinaportakal

biz de bir paşanın arkasından bir prenses bekliyoruz nasipse.oğlunuzu anlatmışsınız gözüm korktu ;Dacaba benimki de rahat vermez mi acaba kardeşine kucağımıza alalım da bakalım biz neler göreceğiz

ponçik

Pazartesi 3 aşı olduk, karma, zatürre ve verem aşısı, çok şükür ağrı sızı ateş yapmadı
5400 gr boyu 58 cm ama sanki boyu yanlış ölçtüler yani o kadar uzun olduğunu sanmıyorum ama sağlık ocağınagitmiştim, haftaya kendi doktorumuza gideceğiz.
Geceleri daha uzun uyumaya başladı :amin:  3-5 nöbetleri bitti derken 2 haftadır kaka yapamama sorunu başladı, eşimle sürekli kavga halindeyiz, sinirlerimiz çok gergin  :cildir: bu da maalesef ve istemeden büyük kızımıza yansıyor, istemeden ona bağırıyoruz ve kırıyoruz  :'( neyseki herşeyin farkında ve bebekten dolayı olduğunu biliyor, bu sefer de onunla ilgilenelim diye bebekçe şeyler yapmaya başlıyor  :-\
Sütüm çok yağlı annem hergün 1 çay kaşığı su vermemi söyledi, evde zemzem suyu da vardı kaynamış suyla karıştırıp 1 çay kaşığı veriyorum ama inşallah sakıncası olmuyordur  :dontknow: kaka yapamayınca deli gibi ağlıyor ve hep de akşam 10dan sonra başlıyor bazen gece 12  - 1 'e kadar devam ediyor, en sonunda eşim zeytinyağlı çubukla kakasını yaptırıyor, çocuk da rahatlamaktan mı yoksa ağlayıp harap olmaktan mı bilmiyorum sızıp kalıyor kucağımda  :crybaby2:
doktor 4-5 aylık olana kadar devam eder diyor ama hergün böyle ağlayacaksa 2 ay daha nasıl geçer bilmem  :dontknow:
valide 1 aydır yok düzenimizi kurduk ama 2 çocukla pek birşeye yetişemeiyorum, daha doğrusu yemek çamaşır ütü ucu ucuna yetişiyor ama kendime zamanım yok  :-\ bu da beni biraz rahatsız ediyor, gerçi arkadaşlarım geliyor veya ben gidiyorum ama bu sefer de işler kalıyor , yani böyle garip bir döngü içindeyim, şimdi de kız yine kaka yapamayıp pamuklu çubuklu yaptıktan sonra sızıp kaldı ve ben de hazır pc açıkken biraz siteye bakayım dedim  :) eşim dört gözle pc.yi bekliyor
hepinize kolay gelsin , gazsız uykulu geceler ve günler  :hello:



ponçik

Bizim kızlar nerelerdesiniz bakalım  :laughing7:
Bugün eşim işe gittikten sonra uyumadım kalkıp hemen pc başına oturdum  :toothy10:
Nasılsınız bakalım , bebekler ne durumda 3.aya giriyoruz inşallah  :hello2:
Bizim kaka yapamama sorunu aslında kaka sorunu değilmiş  :dontknow:
Meğer bebekler 40 günlükten sonra dünyaya alışmaya başladıkları için bağırsakları yavaş yavaş düzene girermiş ve bu süreçte sıkıntılar olurmuş. Hatta 10 güne kadar kaka yapmaması normal dedi. Kabız olmadıktan sonra 10  güne kadar yapmasa da endişelenmeyin dedi doktorumuz. Bizim yaşadığımız sıkıntı bebeğimizin bağırsak spazmı geçirmesiymiş. Tıpkı doğum sancısı gibi ara ara sancı girip çığlık attırıyor sancı yoksa rahatlıyor ama bu 2-3 saat sürebiliyor, bebek ağladıkça biz mahvoluyorduk. Neyseki bağırsak düzenleyici bir toz verdi, 1 çay kaşığı tozu çay bardağının 10da 1i kadar suya ekleyip günde 2-3 kez kaşıkla içiriyorum. Çok faydası oldu. eğer dayanamayacak gibi ağlarsa yarım fitil veriyoruz. Spasmo panalgine. Fitilden 30-50 dk sonra bağırsakları boşalıyor. Veee pamuklu çubukla kaka yaptırmak için uğraşmayın dedi doktor. Gerçekten de 2 gün kaka yapmasa 3.gün yapıyor ve kabız değil çok şükür. Yavaş yavaş düzene girmeye başladı  :amin:
Artık bizi tanımaya başladı, konuştuğumuz zaman sessiz kahkahalar atıyor, ağzını kocaman açıp gülümsüyor, agu , auuu, aah gibi sesler çıkarıyor, konuşmayıp oda yalnız bırakınca çığlık atıp ben burdayım diyor  :ehi: ana kucağında rahat duruyor bazen kucakta gezmek istiyor, akşamları uyutmak için meme emer gibi kucağımda pozisyon alıp koridorda gezdirerek uyutuyorum. Biraz ağlayıp sonra uyuyor. Gündüzleri genelde meme emerken uyuyor. Eskisi gibi gürültüde uyumuyor, daha doğrusu gürültüde uyuyor ama ani ve yüksek sesler duyunca uyanıyor. İşte bizde durumlar böyle, cuma günü tekrar aşımız var. Boyumuz kilomuz ne kadar olmuş bakalım.  :hello:



RuHGuZeLi

Daha geçen yıl bebişlerimizi bekleyip gün sayıyorduk ne çabuk büyüdüler fındıkkurtları :D

Benim oğlum şu anda ayaklarına merak saldı sürekli ayaklarını tutuyor. Eller ağıza gidip duruyor. Bende tabi 5 dk ya bir el ayak silip duruyorum. Mikrop kapmasın diye :) 5 ay 10 günlüğüz şu anda ve inanılmaz inatçı. Yoğurda başladım sadece öğleden sonraları yoğurt veriyorum. Başka bir şey vermiyorum.Oturmaya bayılıyor ama oturtmak istemiyorum bu sefer çığlık çığlığa ağlıyor.





ponçik

 :hello: selam hanımlar uzun bir aradan sonra merhaba
6 aylık olduk artık yeni sayfamıza geçme zamanı :)