Bebeğinizin Altını Islak Mendille Silmeyin

Başlatan ponçik, 18 Aralık , 2013, 17:31:00

« önceki - sonraki »

ponçik

18 Aralık , 2013, 17:31:00 Son düzenlenme: 18 Aralık , 2013, 17:34:58 ponçik
Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Kadir Öymen Hançerlioğulları, yaptığı açıklamada, kabızlığın küçük yaş gruplarında sık görüldüğünü ve çocukları zorlayan bir rahatsızlık olduğunu söyledi. Ayrıca bebeklerin alt temizliğinde ıslak mendil kullanılmasının kabızlığın iyileşmesini engellediğini belirtti.

Hançerlioğulları, kabızlığın anne sütüyle beslenmeyen çocuklarda çok yüksek oranda görüldüğüne dikkati çekerek, "Özellikle anne sütü almayıp mamalarla erken dönemde beslenen çocuklarda, bağırsaklarının uyum gösterememesinden kaynaklı olduğu nedenlerle kabızlığın sık görüldüğü bir toplum haline geldik" dedi.
Geçmiş yıllarda ek gıdaların, mamaların kullanımının yaygın olmadığını, annelerin anne sütüne çok önem verdiğini dile getiren Hançerlioğulları bayanların iş durumlarından kaynaklanarak anne sütünün biraz daha ikinci plana atılır düzeye geldiğini ifade etti.

Kabızlığın belirtileri arasında iştahsızlık, karın ağrısı, yemek yememe arzusu olduğunu belirten Hançerlioğulları, "Çocuk tuvalete çıkamayınca biriken gaita(dışkı) bağırsakta daha da birikmekte ve sertleşmekte. Bu da çocuğun gaitasını yaptığı zaman çatlaklara neden olmakta. Bu çatlaklar da belli bir süre sonra acımalara neden olduğundan dolayı çocuk gaitasını yapmak istemiyor" diye konuştu.
Islak mendil kullanımı azaltılmalı

Hançerlioğulları, toplumda ailelerin bebeklerin altını temizlemede sıkça ıslak mendil kullandığını ifade ederek, "Alkollü ya da alkolsüz bu ıslak mendiller kullanılıyor. Bebeklerin altının temizlenmesinde ıslak mendil kullanımı tahrişe ve çatlakların artmasına neden olur ve kabızlığın iyileşmesi engellenir" dedi.

Ailelerin özellikle çocukların popolarını her seferinde ılık sabunlu sularla yıkaması gerektiğini vurgulayan Hançerlioğulları, ailelere ıslak mendilden kaçınmalarını önerdi.
Hançerlioğulları, kabız olan çocuklara da sıcak oturma banyoları yaptırılması gerektiğini ifade ederek "Aileler bir suyu kaynatacaklar bu kaynadıktan sonra çocuğu yakmayacak bir düzeyde leğene ya da küvete koyacaklar, çocuklar poposu suya gelecek şekilde 10-15 dakika oturacaklar. Bunu 15-20 gün yaptıkları taktirde ve uygulanan diyetlerle kabızlık vakalarının yüzde 90'ının çözüldüğünü gördüm" ifadelerini kullandı.

Çatlaklar ciddi sonuçlara neden olabilir
Çatlakların daha da fazla devam ettiğinde çocuklarda çok ciddi sonuçlara neden olabileceğini anlatan Hançerlioğulları "Bu sonuçlar ancak ve ancak cerrahi müdahale yapmak zorunda kaldığımız durumlar olabiliyor. Bu nedenle de daha erken dönemlerde kabızlık sorunu olan ailelerden tek ricam ıslak mendili bırakın eskiden annelerimiz ne yapıyorsa bu şekilde uygulamalar yapın" dedi.

Hançerlioğulları, kabızlık haricinde de ıslak mendil kullanımına kesinlikle karşı olduğunu belirterek, şunları kaydetti: "Vücudun belli bir dokusu var bu doku doğal yöntemlerle temizlenmesi gerektiğine inanıyorum. Bu da sudur, sabundur. Islak mendiller ne kadar kaliteli olursa olsun bunlar doğal derinin bozulmasına neden oluyor ve tahriş yapıyor. Popoda kızarıklık hatta genital bölgede de kızarıklık, iltihaplanma oluyor. Bunların tek nedeni ıslak mendiller. En güzel yöntem su ve sabun birlikteliğidir."

Alıntıdır
http://www.hurriyetaile.com/saglikli-yasam/genel-saglik/bebeginizin-altini-islak-mendille-silmeyin_39375.html?utm_source=hurriyet&utm_medium=bana_ozel&utm_campaign=hurriyetbanaozel-link6



ยรlคภ๓คz göภlüm

her seferinde yıkamak da zor. kayınvalidem oğlumun totoşunu yıkardı. ben de ilk aylar ıslak pamukla temizler pamuklu bezle kurulardım... şimdi de pamuklu ıslak mendil aldım onunla temizleyip yine pamuklu bezle kurulamayı düşünüyorum.. oğlumda da ıslak mendil kullandığım da mutlaka bezle kurulardım... totoş bezimiz vardı :D


ponçik

en güzeli temizledikten sonra kurulamak tabi  :icon_thumright: ben de hep pamukla ve suyla temizlerdim, ıslak mendile geçtikten sonra vajinasında yapışma oldu  :sad1: meğer kız bebeklerde olan bir durummuş, kukusunu ıslak bırakınca yapışma olabiliyormuş  :icon_scratch: bezden kurtulana kadar daha da dikkat etmek lazım



ยรlคภ๓คz göภlüm

ben de bu defa ıslak mendille pisliği alıp nemli bezle temizleyip kuru bezle kurulamayı. sonra pişik kremi sürersem sorun olmaz inşallah. oğlum da bir doğduğu zaman  hastanede ıslak mendilden dolayı pişik oldu sonra olmadı.
şimdi de hastane çantama pişik kremi de koydum


ponçik

Ayşe çok zaman geçti hep unuttuk o günleri  :laughing7: şimdi sil baştan başlıyoruz



ยรlคภ๓คz göภlüm

hiç sorma, unuttuğumuz maraton başlayacak... iyi rahattım, banyosunu bile kendi yapıyordu :D 
ama bu defa küçük yardımcılarımız var. oğlum baya bebek bakımını öğrendi. :D


ponçik

19 Aralık , 2013, 09:46:39 #6 Son düzenlenme: 19 Aralık , 2013, 10:02:36 ponçik
kızım da çok hevesli, doğumdan 2 ay sonra da okul kapanacağı için onun yardımcı olacağı zamanlarda epey ele avuca gelmiş olacak  :icon_thumright:



ยรlคภ๓คz göภlüm

benim de doğum 15 tatile gelecek... aslında kötü bir zamanlama oğlumla fazla ilgilenemeyeceğim... belki tatilin ikinci haftası yine gezeriz... her 15 tatilde izin alırdım oğlumla gezerdik  hatta otele bile giderdik.. bu sefer böyle olacak


**fatoş**

ıslak mendil temizlik için çok kolaylık ama ben kızıma bi ufak kap aldım yumuşak bezler hazırladım onlarla yaptım temizliğini ılık suyla ve hiç pişik olmazdı

ponçik

Alıntı yapılan: **fatoş** - 19 Aralık , 2013, 10:00:35
ıslak mendil temizlik için çok kolaylık ama ben kızıma bi ufak kap aldım yumuşak bezler hazırladım onlarla yaptım temizliğini ılık suyla ve hiç pişik olmazdı
en güzeli Fatoşcum, ben de hastane ve dışarıda olacağımız zamanlar için pamuklu ıslak mendillerden alacağım  :icon_thumright:

Ayşecim büyük oğlun hevesle kardeşini beklediği için bu tatilde senden ekstra bişey istemeyecektir bence  :icon_thumright:



ยรlคภ๓คz göภlüm

Fatoş en güzelini yapmışsın

Gonca ben de o ıslak mendillerden aldım. Huggies'in aldım bezi de aynı marka.

oğlum pek hevesli... " oğlum, Bera'yı babaannesine bırakıp gezeriz" diyorum... itiraz ediyor, kardeşi de gelecekmiş. gerçi sinemaya götürsem  o arkdaşlarıyla sinemaya girse ben de kafede takılırım


ponçik

benimki de bazen diyor sen bebekle ilgilenirken bana vakit ayıramazsın ben de diyorum babannesi bakar biz oyun oynarız  :opucuk: çok öngörülü çocuklar  ;D



ยรlคภ๓คz göภlüm

İşte babaannelere yakın olmak çok güzel. 


ponçik




nzngl11

ben biobaby ıslak mendillerini ve özellikle durulama gerektirmeyen temizleme sıvısını kullanıyorum. çok da memnunum