Yediğimiz Besinler Doğum Lekesine Sebep Olur mu?

Başlatan ponçik, 06 Aralık , 2013, 11:44:30

« önceki - sonraki »

ponçik

Hamileyken dut, vişne, dalak, karaciğer yemek bebekte doğum lekesine neden olur mu?

Dut, vişne, dalak, karaciğer yemenin veya dokunmanın doğum lekelerine yol açtığı inancının tamamen yanlış olduğu vurgulayan Op. Dr. Leyla Mollamahmutoğlu, bebeğin dış görünümündeki sıra dışılıkları anne adayının beslenmesiyle ilişkilendirmenin doğru olmadığını belirtti. Bu sorunların anne karnındaki enfeksiyonlardan, dış etkenlerden (radyasyon) ve genetik nedenlerden kaynaklanabileceğini ifade etti.

Doğum lekeleri, tavşan dudak, kurtağzı gibi fizyolojik sıra dışılıkların anne adayının hamilelik sürecindeki beslenmesinden kaynaklanmadığını kaydeden Mollamahmutoğlu, "Dut, vişne, dalak, karaciğer gibi şeyler yemek veya bunlara dokunmak, ciltte ben oluşumuna (nevüs), kırmızı gül (hemanjiyon) ve diğer doğum lekelerine yol açmaz. Bunlar tamamen asılsız ve yanlış inançlardır" diye konuştu.

Mollamahmutoğlu, hamilelik boyunca doğal beslenmeye özen gösterilmesi gerektiğini dile getirerek, anne adaylarının rafine ürünlerden uzak durmalarını istedi. Hamilelerin her besin grubundan eşit oranda almaları, tek yönlü beslenmeden kaçınmaları gerektiğini kaydeden Mollamahmutoğlu, aşırıya kaçmamak şartıyla hamilelerin istediklerini yiyebileceklerini söyledi.
Hamileliğin ilk günlerinden itibaren hekime başvurulması gerektiğini de vurgulayan Mollamahmutoğlu, ilk vizitin çok önemli olduğunu, bu tür kontrollerle gebelikte oluşabilecek patolojilerin, hamileliğin nasıl bir seyir izleyeceğinin önceden tespit edilebileceğini ve ileride büyük sıkıntılara yol açacak problemlerin önlenebileceğini kaydetti.

Hamilelikte ilk 3 ayın önemli olduğunu dile getiren Mollamahmutoğlu, düşüklerin en çok ilk 3 ay içerisinde görüldüğünü, bu nedenle vücutta meydana gelen aksaklıkların derhal doktora bildirilmesi ve tavsiyelere uyulması gerektiğini söyledi.


Alıntıdır
http://www.bebisler.com/hamilelik/hamilelikte-beslenme/Do%C4%9Fum-lekesinin-nedeni-beslenme-mi/1083977