28 Mart , 2024, 13:54:18

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Aç Kalarak Kilo Veremezsiniz

Başlatan ponçik, 22 Kasım , 2013, 17:55:02

« önceki - sonraki »

ponçik

22 Kasım , 2013, 17:55:02 Son düzenlenme: 22 Kasım , 2013, 17:56:50 ponçik



Aç kalarak kilo veremezsiniz...

Kilo vermek için elinizden geleni yapıyor ve hala kilo veremiyorsanız, bir yerlerde yanlış giden bir şeyler var demektir.

Pek çok insan beslenmesine dikkat ettiği halde bir nedenle kilo verememekten yakınır. Birçok kişi de aç kalarak zayıflamaya çalışır. Oysa uzmanlar uyarıyor: "Sakın aç kalarak kilo vermeye çalışmayın. Düzenli, az az ve sık sık beslenmek metabolizmanızın sürekli çalışmasını sağlar ve kilo vermede etkilidir."

Metabolizma hızının kilo vermede çok etkili olduğunu belirten Diyetisyen Berna Ertuğ, "Metabolizma hızı; vücudun aldığı besinleri enerjiye dönüştürmesi ve gerektiğinde bu enerjinin harcanması olayıdır. Metabolizma hızı kişiye göre yeterince iyi ise alınan besinler kolayca enerjiye dönüştürülüyor ve harcanıyor demektir. Eğer değilse, besinleri enerjiye dönüştürmek zorlaşıyor yani yakılamayan enerji yağ şeklinde depolanarak kilo artışına neden oluyor" dedi.

Metabolizma hızınız genetik, yaş, cinsiyet, büyüme dönemi, vücut bileşimi ve tipi, hamilelik, hormonlardaki bozukluk, hastalık gibi birçok faktörden etkilendiğini kaydeden Ertuğ, "Yaş ilerledikçe kilo alıp verme döngünüzün de değiştiğini unutmayın. Daha önceki beslenme alışkanlıklarınıza devam ederseniz yaş faktörünün metabolizma hızını yavaşlatacağını unutmuş olacağınızdan bunun bilincine varmalı; yaşınıza, metabolik hızınıza ve kişisel özelliklerinize göre uygun bir diyetle beslenmelisiniz" diye konuştu.

Diyetisyen Ertuğ kilo vermekte zorlananlar için şu önerilerde bulundu:

TEK GIDA DİYETİ Mİ? ASLA!
Tek tip beslenmekten vazgeçin, her öğününüzde 5 besin grubundaki (Et ve ürünleri, süt ve ürünleri, ekmek ve ekmek grubu, sebze ve meyve, yağlı tohumlar) besinleri tüketmeye özen gösterin.

SÜREKLİ YİYEREK ZAYIFLAYIN
Düzenli, az az ve sık sık beslenmek metabolizmanızın sürekli çalışmasını sağlar. Diyetinize meyve, diyet bisküvi, küçük sandviçler ve süt gibi ara öğünler ekleyerek ana öğünlerde çok acıkmanızı engellemiş olup porsiyonlarınızı da azaltmayı sağlamış olursunuz.

AÇ KALARAK KİLO VERMEYİ AKLINIZDAN BİLE GEÇİRMEYİN
Öğün atlanarak veya çok düşük kalorili ve bilinçsizce yapılan diyetler metabolizma hızını yavaşlatır ve bunun sonucunda bir günde harcadığınız enerji azalır. Çünkü besinlerin sindirimi ve besin öğelerinin emilimi sırasında toplam günlük enerjinin yüzde 10'u harcandığı için yeterli miktarlarda tüketilen besinler kalori harcamasını gerçekleştirir.

FİZİKSEL AKTİVİTENİZİ ARTIRIN
Günlük hayatınızda yapabileceğiniz en basit fiziksel aktiviteyi yaşam tarzı haline getirmeye çalışın. Yürüyüş, bisiklete binme gibi egzersizler metabolizma hızınızın yükselmesinde büyük önem taşır.

SU TÜKETİMİNİ ARTIRIN
Metabolizmanızın düzgün çalışması için bol miktarda suya ihtiyacı vardır. Günde en az 2 litre su içmeye çalışın; ancak bu miktarın kişisel özelliklere ve sarfedilen enerjiye göre değişkenlik göstereceğini unutmayın.

TİROİD HORMONUNUZU KONTROL ETTİRİN
Tiroid bezi metabolizma hızınızı kontrol ettiği için ailenizde genetik bir troid problemi varsa veya kendinizinkinin yavaş çalıştığından şüphe duyuyorsanız kontrol ettirmek faydalı olacaktır.


Kaynak
http://yazarkafe.hurriyet.com.tr/icerik/587014/sakin-ac-kalma-surekli-ye.htm



@Melek Yüzlüm@

doğruu  :icon_thumright: güzel konu canım  :flowers: bu aralar kilo vermeye ihtiyacım var

zaten kilo verenlerde hep ben eskiden bu kadar yemiyordum diyorlar demekki az ve sık kurallara uyarak yicez ki dengede durucaz ve böylelikle saglıklı da beslenmiş olucaz



ponçik

Herşeyde olduğu gibi olay beyinde bitiyor, beyne doğru sinyalleri göndermek gerek  :icon_thumright:



BurcuÇ

Kızlar bene kılo vermek ısteyıp pko yuzunden kılo alan tıplerdenımkı şimdi eye başladım anlatıcam sıze;

Normalde öle seyler içmem ben normalde ama Saraçoğlundan yola cıktım doktara danıstım testerelı aslan pençesi aldım yemeklerden 2 saat sora ıcıyorsunuz. Hem fsh değerını duzeltıyor ve hormana baglı kılo alımlarda zayıflamaya yardımcı oluyor hemde sızı tok tutyor ıhlamur tadında.