29 Mart , 2024, 08:52:08

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Bebek Nasıl Yıkanır?

Başlatan ponçik, 22 Kasım , 2013, 17:52:00

« önceki - sonraki »

ponçik





Bebeğiniz küçücük ve yıkama konusunda yardıma ihtiyacınız mı var? O halde önerilerimize kulak verin!
Doğumdan hemen sonra bebeğinizin üzerindeki sıvılar buharlaşarak, ısı kaybına yol açar. Bu nedenle, ilk banyonun doğumdan hemen sonra yapılmasını tavsiye edilmez. Bebek dış ortama tamamen uyum sağlayıp anne sütü ile beslenmeye başladıktan sonra, bebeğin ilk banyosu hemşire tarafından yapılır. Bunun en uygun zamanı, doğumdan sonra ilk 12-24 saat aralığıdır.
Suyla yapılan ilk banyodan sonra göbek kordonu düşene dek, ilk 7–10 gün içinde bebeğinizi silerek de temizleyebilirsiniz. Silerek yapılan banyo için aşağıdaki sırayı izlemelisiniz:
1. Bebeğinizi birkaç kat yumuşak havlunun ya da yumuşak bir minderin üzerine sırtüstü yatırın. İşlem kolay olsun diye tüm giysileri çıkarıp havlu ile sarın.
2. Yüzünü, ılık suya batırılmış bir pamukla, gözlerinin etrafından başlayarak temizleyin. Daha sonra da yumuşak bir pamuklu kumaş veya havluyu ıslatarak burun çevresini, yanaklarını, alınını, kulaklarını silin. Ardından havlu ile yüzünü kurulayın.
3. Saç temizliği için sırtüstü yatan bebeğinizin başını ensesinden destekleyerek hafifçe kaldırıp, biraz ılık su ile ıslatın. Bebeğin saçlarına şampuanla hafif masaj yaptıktan sonra ılık su ile temizleyin. Daha sonra yumuşak bir havluyla saçlarını kurulayın ve bebek tarağı ya da fırçasıyla saçlarını tarayın.
4. Gövdesinin temizliği için ılık suya batırılıp bebek şampuanı ile köpürtülmüş bir sünger ya da havlu kullanın. Gövdenin tamamını sildikten sonra ılık su ile bolca ıslatıp kurulayın.
5. Genital bölgeyi ve popoyu önden arkaya doğru silip kurulayın.
6. Bacaklarını ve kollarını da aynı şekilde silin.
7. Alt bezini bağlamadan önce pişik önleyici bir krem sürün.
8. Göbek kordonunu, etil alkol ya da isopropil alkol (tuvalet ispirtosu olarak bilinir) ile ıslatılmış bir pamukla silin. Böylece kuruması kolaylaşır. Eğer alkol cilde temas ederse, verdiği serinlik hissinden dolayı bebeğiniz huzursuz olabilir.
9. En son aşamada, tüm vücudunu bir kez daha kurulayın ve kıyafetlerini giydirin.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı
Dr. Murat Palabıyık


Kaynak: http://www.bebisler.com/bebek/yenidogan/Bebek-nas%C4%B1l-y%C4%B1kan%C4%B1r/1079025



@Melek Yüzlüm@

ilk bebegim oldugu için hiç bir tecrübem yoktu annem yıkadı ilk başlarda ama artık herşeyini biliyorum aynı burdaki gibi uygulucamm inşallah nasipse ikinci bebişime  ::) ::)



ponçik

Bizde de hep babaanne yıkamıştı, ikincisini inşallah yıkamayı becerebilirim  ;D



@Melek Yüzlüm@

inş canım çok az kalmış seninde  :amin: :nazar: :nazar:



ponçik

yarısını geçtik  ;D yeniden bu güzel hisleri yaşamak harika bir duyguymuş , darısı başına inşallah  :love9:



@Melek Yüzlüm@

inş canım zamanı gelince Rabbim aratmadan gönderir tüm istyenlerede inş :amin: :amin:



♣ ђคtเςє ♣

ben bebeğimi hep tek yıkadım özellikle havalar sıcakken günde 3 kere yıkıyodum bayılıyo suya  :k06: artık gece yatmadan önce yıkıyorum  :k06:

leylakarsu

İnş ikinci bebegimi ben böyle yıkıycam

nzngl11

Özelikle bebek kozmetik ve bakım ürünleri konusunda çok hassasım. valla ben tek marka olarak biobaby e güveniyorum. Oldukça etkili ve kullanımı pratik. güzel ürünleri var. ayrıca eczanelerde satılıyor olması ayrı bir güven verici unsuru. şampuanı ise tek kelime ile harika..