28 Nisan , 2024, 04:42:31

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Bebek Bakımı

Başlatan huzur, 07 Mayıs , 2013, 09:37:34

« önceki - sonraki »

huzur

Arkadaşlar bebek bakımı hakkında açılan birçok başlık var. Ama takibinin böyle daha kolay olacağını düşündüğüm için yeni bir başlık açma gereği duydum. 6 aylık hamileyim. Bebek bakımında hiçbir tecrübem yok.
Tecrübeli annelerden destek bekliyorum. Aklıma geldikçe burdan soru soracağım. sizde en çok nelere dikkat etmemiz gerekiyor bizleri bilgilendiriseniz sevinirim..

S O R U L A R...........
1- Bebek ilk doğduğunda sadece anne sütü mü vereceğiz. Annenin sütü yoksa mama mı yiyecek.
2- İlk ne zaman su içecek.
3- Gaz sancısı olduğunda neler yapmalıyız.
4- Banyoyu nasıl yaptırmalıyız.
5- Başında konak olmaması için ne yapmalıyız.
6- Masajı banyo sonrası mı yapacağız.
7- Göbek bağı ne kadar sürede düşüyor. Banyo yaptırırken mikrop falan kaparmı..
8- Göbeği için ayrıca pansuman yapacakmıyız.
9- altını temizlemede ıslak mendiller varmış yenidoğan pamuklu bezler onlarlamı temizleyeceğiz. yeni doğan bebeğin poposunu yıkamak sürekli sürekli kolay olmayabilir.
10- Ek gıdaya ne zaman nasıl başlamalıyızz. neyden ne kadar yemeli.
11- rezene falan içiyorlar. bunu çocuğun gazının geçmesi için annemi içmeli.
12- Bunlar kulaktan duyduğum aklıma gelen şeyler. Sizlerde bilgi ve tecrübelerinizden faydalanmamızı sağlarsanız çok mutlu olurum.



°•.ℓανιηуα.•°

Alıntı yapılan: M A S A L - 07 Mayıs , 2013, 09:37:34
Arkadaşlar bebek bakımı hakkında açılan birçok başlık var. Ama takibinin böyle daha kolay olacağını düşündüğüm için yeni bir başlık açma gereği duydum. 6 aylık hamileyim. Bebek bakımında hiçbir tecrübem yok.
Tecrübeli annelerden destek bekliyorum. Aklıma geldikçe burdan soru soracağım. sizde en çok nelere dikkat etmemiz gerekiyor bizleri bilgilendiriseniz sevinirim..

S O R U L A R...........
1- Bebek ilk doğduğunda sadece anne sütü mü vereceğiz. Annenin sütü yoksa mama mı yiyecek.  MAMAYI ASLA VERME. İLK BİRKAÇ GÜN SÜT ÇOK AZ GELİYO. AMA ONA YETİYO. EMDİKÇE SÜT ÇOĞALIYO. BOL SU İÇERSEN SÜTÜN ARTAR. MAMAYA ALIŞAN ÇOCUK Bİ DAHA ANNE SÜTÜNE ZOR DÖNÜYO,HİÇ BULAŞMA.
2- İlk ne zaman su içecek. BENİM OĞLUM 6 AYLIKKEN İLK SU İÇTİ. EK BESİNE GEÇİLDİĞİNDE SU VERİLİR AMA BENCE HERGÜN Bİ KAÇ TATLI KAŞIĞI İÇİR.
3- Gaz sancısı olduğunda neler yapmalıyız. EN GÜVENİLİR YER ANNE KUCAĞIDIR  :love9: REZENE ÇAYINI HEM SEN İÇ HEM DE BEBEĞE İÇİREBİLİRSİN. AKTARDAN ALIP KENDİN DEMLE. Bİ DE GAZ SANCISI TUTTUĞUNDA BACAK EGZERSİZLERİ YAPTIR BEBEĞİNE. PIRT PIRT ÇIKARIYO  :k06:
4- Banyoyu nasıl yaptırmalıyız. İLK GÖBEĞİ DÜŞTÜĞÜNDE BANYO YAPTIRMIŞTIK BİZ. 10 GÜN YIKANMADI. YUMUŞAK Bİ LİFLE,HATTA YAZMA DA KULLANABİLİRSİN,ONUN ŞAMPUANIYLA YIKARSINIZ CANIM. BEBEK KÜVETLERİ VE FİLESİ VAR. FİLEYE YATIR.
5- Başında konak olmaması için ne yapmalıyız. O KONAK OLABİLİYO CANIM. ELLEME. BİRAZ BÜYÜDÜĞÜNDE BİKAÇ AYLIK OLDUĞUNDA ZEYTİNYAĞI SÜRÜNCE YUMUŞUYO.
6- Masajı banyo sonrası mı yapacağız. EVET CANIM..
7- Göbek bağı ne kadar sürede düşüyor. Banyo yaptırırken mikrop falan kaparmı.. BİZİM 10. GÜN DÜŞMÜŞTÜ.
8- Göbeği için ayrıca pansuman yapacakmıyız. EVET CANIM. ALKOL İLE HER GÜN YAPMANIZ LAZIM.
9- altını temizlemede ıslak mendiller varmış yenidoğan pamuklu bezler onlarlamı temizleyeceğiz. yeni doğan bebeğin poposunu yıkamak sürekli sürekli kolay olmayabilir.CANIM PRİMANIN YA DA MOLFİKSİN ISLAK HAVLULARI VAR. ONLARDAN KULLANABİLİRSİNİZ. YALNIZ BİZ İLK 20 GÜNÜ PAMUĞU SUYA BATIRIP ISLATARAK TEMİZLEDİK. ÇOK KAKA YAPTIĞINDA DA BEL ALTINDAN YIKADIK.
10- Ek gıdaya ne zaman nasıl başlamalıyızz. neyden ne kadar yemeli. 4. AYINDAN İTİBAREEN ÖNCE MEYVE SULARI PÜRELERİ İLR BAŞLANIYO.
11- rezene falan içiyorlar. bunu çocuğun gazının geçmesi için annemi içmeli. İKİNİZ DE İÇEBİLİRSİNİX CANIM.
12- Bunlar kulaktan duyduğum aklıma gelen şeyler. Sizlerde bilgi ve tecrübelerinizden faydalanmamızı sağlarsanız çok mutlu olurum.




muhribe

öznurumdan farklı olarak biz Yiğiti doğduğu gün itibariyle her gün yıkadık
ağustos ortasıydı, ağzına ve kulaklarına su kaçırmayacak şekilde dikkatle her gün duşunu aldırdık
böylece ne pişik oldu, ne konak ne de isilik  :nazar:

göbeği için de eczanelerde bakım seti satılıyor. alkol bazlı. göbeğin etrafına bakım yapıyorsun her banyodan sonra. bu da bağı yavaş yavaş kurutuyor düşmesini sağlıyor. genelde 10 gün içersinde düşüyor bağ..

ยรlคภ๓คz göภlüm

bir de her emzirmeden sonra bir çay kaşığı su verirsen bebeğin ağzında pamukçuk oluşmuyor.


muhribe

bak şimdi aklıma geldi  :k06: babası duştan sonra Yiğit'in saçlarını tarardı, chicco'dan yumuşacık tüylü bebek tarağı almıştık, konak oluşumunu engelleyenlerden. her duştan sonra saçlar taranırdı, belki de o sayede konak olmadı  :nazar:

huzur

kızlar çok teşekkür ederim.
ne kadar zor. banyo yaptırırken çok dikkat etmek gerekiyor öylemi. bu beni çok korkutuyor..



muhribe

duş esnasında bebeğin su yutmaması gerekiyor
ilk zamanlar annen ya da kv yaptırır banyosunu siz bakar öğrenirsiniz. insan korkuyor haliyle minicik şey elinden kayıp düşüverecek sanıyor ama zamanla alışıyorsun. sen de yaz annesi olacaksın sık duş bebek için çok faydalı hem gelişimini büyümesini de destekler

zerrinplt

Canım bebegin su yutmamasına çok dikkat et

cananyakut

Canım ek gıdaya 6. aydan sonra başlamalısın

zerrinplt

göbeğinin mikrop kapmaması için devamlı yıkayın demişti bize doktorumuz

leylakarsu

Canım bize doktorumuz istediginiz zaman banyo yaptırabilirsiniz demiş ayrıca ek gıdayada 3. aydan sonra geçmenin öneriririm

nzngl11

Özelikle bebek kozmetik ve bakım ürünleri konusunda çok hassasım. valla ben tek marka olarak biobaby e güveniyorum. Oldukça etkili ve kullanımı pratik. güzel ürünleri var. ayrıca eczanelerde satılıyor olması ayrı bir güven verici unsuru. şampuanı ise tek kelime ile harika..