Çocuğu İlkokul 1. Sınıfa Giden Veliler

Başlatan Emine, 02 Mayıs , 2013, 17:13:05

« önceki - sonraki »

Emine

02 Mayıs , 2013, 17:13:05 Son düzenlenme: 02 Mayıs , 2013, 17:15:09 Emine
Benim Ceylin isminde ilkokul 1. sınıfa giden kızım var benim gibi arkadaşlarla paylaşımlarımızı buradan yapabiliriz.

Bizim günlük programımız şöyle
07:30 Uyanma
07:30-08:00 Kahvaltı
08:00 Servisle okula gidiş
17:00 Okuldan eve geliş
17:00-18:00 Kardeşiyle oyun oynama dinlenme
18:00-18:50 Her ders bitiminde 10 dk teneffüsle ödev yapma
18:50-19:00 Mental Aritmetik çalışma
19:00-20:00 Akşam yemeği, sohbet
20:00-20:50 Hikaye kitabı okuma. Her kitap arası 5-10 dk teneffüs günde 16 sayfalık 3-4 kitap okuyor
20:50-21:00 Kuran okuma
21:00 yatış

TV hiç izlemiyor salı günleri ödevsiz günümüz o zaman 1-2 çizgi film izliyor bazen. Biz de saat 21:00 den sonra o uyuyunca TV açıyoruz. Cuma akşamları ertesi gün okul olmadığı için sinema saati yapıyoruz. Onun da hoşuna gidecek bir film izliyoruz internetten. Cuma ve cumartesi akşamı uyku sınırlamamız yok uykusu gelince yatıyor. Cumartesi pazar 1.5 ar saat jimnastik antremanı var ona gidiyor.


ponçik

Maaşallah ne güzel düzen kurmuşsunuz
Hem çalışıp hem bu düzeni koruyabilmek zor olmuyor mu  ::)

Benim kızım öğlenci ve ben evden çıkarken genellikle uyanmamış oluyor.



Emine

Son durumlardan haberin yok tabi Goncacım. Benim Miray okula gitmeyeceğim diye ortalığı ayağa kaldırdı bir süre ben alıp bıraktım vs nafile okulu bıraktık ben de işi bıraktım :) Sonra eşimin ortak olduğu şirkete başladım home office çalışıyorum sayılır zaten yazılım işi internet başındayım. Bir yandan Mirayla ilgileniyorum. Eylülde okullar açılırken Ceylin'in gittiği anaokuluna vereceğim illaki orasını istiyor. Orası da 3 yaşından önce almıyordu. Şimdi de dönem arası başlamasını uygun bulmadım. Eylülde de eşimle birlikte işe giderim çocuklar eve gelmeden de dönerim kendim diye düşünüyorum bakalım bu yazı bi atlatalım bakacağız :)

ponçik

Her işte bi hayır vardır  ;)
Senin evde olman Miray'ın işine yaramış hem sen de iş anlamında rahat edersin .
Düşüncelerin mantıklı Allah utandırmasın , çoğu kez evdeki hesap çarşıya uymuyor .
Biz de şimdi bebek çalışmalarına başlamışken şirkette farklı bir pozisyona geçtim gibi birşey oldu.
Henüz deneme aşamasında olan bir bölüme dahil oldum ama bakalım neler olacak, hakkımızda hayırlısı demekten başka seçeneğim yok  :k06:

Bizim günlük düzen genellikle şu şekilde

sabah 09:00 / 10:00  uyanış kahvaltı
10:00 / 11:00 kitap okuma , çizgi film izleme
11:00 meyve saati, okula hazırlık
12:30 öğle çorbası
12:45 servisle okula gidiş
18:15 - 19:00  okuldan dönüş, günlük temizlik, akşam yemeği
19:00/ 19:30  dinlenme çizgi film ya da faaliyet
19:30 - 21:00 ders saati
21:00- 22:30 serbest zaman ,aile içi etkinlik, sinema, belgesel vs..
22:30-22:45 uyku hazırlığı ve iyi geceler  ;D




Emine

Senin yeni pozisyonun da hayırlı olsun canım. Okuma bayramı tüm okullarda aynı zamanda mı oluyor acaba? Bizim henüz olmadı bu ay olacak sanırım. Sınıfı 3 e bölmüşler 3 te biri jimnastik gösterisi 3 te biri ingilizce şarkı mı şiir mi öyle birşeyler 3 te biri de Türkçe şiir okuyacak. Ceylin jimnastik gösterisinde. Müzik öğretmenleri de bir şarkı öğretmiş onu ezberliyorlar hep birlikte söyleyeceklermiş. 1. Sınıflarıda 2 şube 2 şube olarak bölmüşler öyle kutlanacak. Sizin kutlandı mı neler yapıyorsunuz?

Tebessüm :)

selam kızlar  :flowers:
umarım kuzularınız ve sizler iyisinizdir.
yağız da bu yıl 1.sınıfa başladı. :k06: programımız aşağıdaki gibidir  :k06:

10:00 gibi uyanıyor kahvaltı biraz oyun veya tv sonra diş fırçalama vs giyiniyor
11:40 servis geliyor
12:30 der başlıyor
17:30 ders bitiyor
18:15 eve geliyor servisle
şimdilerde havalar ısındığından park istiyor eve gelice.bişeyler atıştırıp evin önündeki parka iniyoruz 1 saat civar.eve gelince banyo,yemek ve ders üçlemesi başlıyor  :k06: sonra yatış saatimiz olan 22:00 a kadar oyun,tv veya isterse kitap okuma yapıp uykuya geçiyoruz.

1.dönemin sonunda tüm harfleri bitirdik,okumaya geçtik kasım sonu aralık başı gibi.şimdi 2. dönem kitaplarını işliyorlar,dönem sonuna kadar biter herhalde.ödevlerimiz geçen dönemki kadar çok değil.zira geçen dönem imanımız gevredi ders ders ders,yağız yırtıp atıcam filan demeye başlamıştı hatta :laughing7: neyse atlattık o günleri.
okuma bayramından bahsetmişsiniz,biz yapmayacağız sanırım,müdür sıcak bakmıyor.mali gücü olmayan veliler meb. na şikayet ediyorlarmış :dontknow: para demek değil her organizasyon ama,neyse yapacak birşey yok.
23 nisanı kutladık biz de geçen hafta.sınıfta 18 kişiler zaten,hepsi birlikte dans gösterisi yaptılar,sertabın rengarenk şarkısıyla  :k06: bir de yağız bir arkadaşıyla birlikte şiir okudu :love9:

şimdilik bu kadar yazabileceğim,başınızı ağrıtmayayım.forumu, ikonları ve siz arkadaşlarımı özlemişim :k06: hepinize sevgiler,kuzularınızı öperim  :love7:

Emine

Ayşegülcüm seni tekrar burada gördüğüme çok sevindim, özlemişim.  :opucuk: Ne güzel parka çıkabilmeniz. Bizim okul sabahtan akşama kadar olduğundan anca hafta sonu açık hava faaliyetlerinde bulunabiliyoruz. Okulun bahçesinde çocuk parkı var öğle teneffüsünde orada oynuyorlarmış.  Okuma bayramı için de henüz bir ücret istenmedi. Okulun konferans salonunda olur sanıyorum kıyafet gerekecek mi bilmiyorum henüz bir ses yok. 23 Nisan da sadece sınıfı süsleyip bir şiir ezberlediler okulda bir tören oldu ama 1. sınıflara herhangi bir şey yaptırmadılar gösteri vs.

Tebessüm :)

sağol eminecim :opucuk:
okulda park olması da çok güzelmiş,hiç yoktan iyidir.fazla enerjilerini boşaltır çocuklar :k06:
okuma bayramı için ayrıca para istemezler herhalde,ama işte dediğin gibi elbise,ayakkabı,kızlar için saç baş süslemesi filan,bir maliyet gerektiriyor tabi.
bizimkiler kutladılar işte 23 nisanı ama yağız provalardan dolayı fenalık geçirdi artık :k06: tepiniyordu anne yapmak istemiyoruuum diye :k06: seneye yaparlar sizinkiler de sanırım.
profil fotoğrafımda yağızın küçüklüğü var,ağlıycam sanırım :honk: :crybaby2:

Emine

Yenile artık biz de son halini görmüş oluruz :)

Tebessüm :)


Emine

Beklenen haber geldi okuma bayramı kıyafeti için 50 TL istediler.  :) Ceylin Jimnastikteydi bir de folklör oynayacaklarmış Ceylin şarkı söyleyecekmiş ayrıca. Bakalım ayrı ayrı kıyafet parası istemezler herhalde bu kıyafet jimnastik için mi folkloör için mi bilmiyorum henüz. Bütün ders kitaplarını bitirmişlerdi. Soru bankası , bulmaca kitabı ve okuma kitapları alacaklarmış . Daha 1 aydan fazla var okulların kapanmasına son dönemde okuma bayramı çalışmalarına ağırlık verdiler bakalım bayramdan sonra ne yapacaklar :)

ayy

koca bebekler   bayıldım yaa bu başlığaaa harikasın emine :love9: :love9: :love9: :love9: :love9: :ehi: :ehi:

Emine

Ne yapalım bir çocuk kaç yaşına gelirse gelsin annesinin gözünde hala bebeği oluyor  :k06:

ayy

evet canım ben hatta abilerim bile annemin babamın bebekleriyiz :k06: :k06: :k06: :flowers: :flowers:

ponçik

Alıntı yapılan: Tebessüm :) - 03 Mayıs , 2013, 16:45:03
sağol eminecim :opucuk:
okulda park olması da çok güzelmiş,hiç yoktan iyidir.fazla enerjilerini boşaltır çocuklar :k06:
okuma bayramı için ayrıca para istemezler herhalde,ama işte dediğin gibi elbise,ayakkabı,kızlar için saç baş süslemesi filan,bir maliyet gerektiriyor tabi.
bizimkiler kutladılar işte 23 nisanı ama yağız provalardan dolayı fenalık geçirdi artık :k06: tepiniyordu anne yapmak istemiyoruuum diye :k06: seneye yaparlar sizinkiler de sanırım.
profil fotoğrafımda yağızın küçüklüğü var,ağlıycam sanırım :honk: :crybaby2:

Ben de diyorum bu tebessüm kim yahu  :ehi: meğer Ayşegülümmüş
benim ayarlarda profil resmi çıkmıyor da , sen Yağız deyince hatırladım Allah benim iyiliğimi versin emi  :toothy10:
bizimkiler okuma bayramı yapmadılar çünkü öğretmenimizin ciddi bir rahatsızlığı olduğu için geçici olarak başka öğretmen geldi herşey çorba oldu  :'( neyseki çabuk toparlandılar
Geçen hafta da okulun yıl sonu gösterisi vardı, kültür merkezinde 850 kişilik salonda yapıldı, çok keyifliydi  :hello2: çocukları çok güzel hazırlamışlar
Bunların dışında yaz tatiline 1 ay kaldı , yine geçen yıl ki gibi 3 ay ne yapacağız teranesi başlıyor  :suclu: yaz okulu mu, yazlık kiralamak mı , akrabalara taşınıp bir orada bir burada vakit geçirmek mi?
Tabi biz anne-baba çalıştığımız için babanneyle plan yapılacak vs.vs..
amaaan şimdiden yoruldum  :tongue3: