minnoşlara tarifler

Başlatan muhribe, 08 Nisan , 2013, 09:21:46

« önceki - sonraki »

°•.ℓανιηуα.•°

abooovvvv yesin kuzular. yaptıklarım aklıma gelmiyo ya,geldikçe yazarım  :hungry:



muhribe

bol bakliyatlı çorba

kırmızı mercimek çorbasına biraz atraksiyon katayım istedim.. göz kararı kırmızı mercimek, yeşil mercimek ve pirinci güzelce yıkayıp suda haşlamaya bıraktım. üstüne bir soğan doğradım, tuzunu ekledim bıraktım kaynatmaya..

arada oluşan siyah köpüğü (yeşil mercimekten oluyor) güzelce temizledim..

bakliyatlar pişince rondodan geçirdim.. biraz tereyağı ya da sıvıyağ ekleyebilirsiniz..

ımm.. enfes  :hungry: :hungry:

asya81

tavuklu besamel soslu bezelye
tavukları hasla didikle cam tepsiye koy ustune haslanmıs bezelye ekle
bi tencerede sut un az tuz besamel sos yap cok sulu olmasn sos boza kıvamında olacak
bezelye ve tavuk ustune dok besamel sosu ustune kasar rendele ustu kızarana kadar fırına at
benim kızım çok sever lezzetli olur sizde yiyin bebişlerde
yalnız bu tarif 1yas ustu ıcın dişleri varsa rahat yerler

asya81

bbekler için ezogelin çorba
az yagda soganı kavur içine salca ekle
bir yerde tavuk hasla suyunu salcalı sogana dok tavukları didikle ekle
içine bulgur kırmızı mercimek pirinç yıkayıp ekle kimyonda koy hem gazda alır az tuz ohh mis

asya81

fırında kabak besamel soslu
kabakları ve havucları rendele az yagda once soganı kavur sonra havuc ekle kavur en son suyu sıkıan kabakları ekle kavur tuzunu ekle
cam tepsiye koy.
ustune besamel sos yap dök kasar ekle fırınla

yalnız bu tarifi kızım sever fakat kabak mevsiminde yapın

muhribe

Kuymak

iki kasik tereyagini tavada eritin
.ustune.iki kasik misir unu ekleyin pembelesene kadar kavurun
yarum cay bardagi su ekleyin
ustune rendelenmis kasar koyun
guzelce kasarlar eriyene kadar psiirin  :hungry:

@Melek Yüzlüm@

ben geçen soframıı izliyordm çok güzel bir pasta yaptı ama bence tam çocuklar içindi tarifini bulamadım netten  :cildir: kendim anatıyım  :k06:

balkabaklı pasta

bir kilo kadar balkabagını yeterli şekerle ve su ile yumuşayana kadar pişirdi  çocuklar için pekmezlede tatlandırılabilir içine ceviz fındık badem robottan geçirebilirsiniz

sonra yayvan bir legene streç film serin ters çevirince kolay ve düzün çıkabilmesi için ilkten kabakları ezip güselce sıvayın üstünede bebe bisküvilerini diziyosunuz bu kap dolana kadar devam ediyo bir sıra kabak bi sıra bebek bisküvisi yapılıyo sonra bir gün buzdolabında bekletiyomuşun sonra çıkarıp legeni ters çevirip poşetten ayırıyosun böle güsel kubbe gibi bi pasta oluyor hatta burda bir kubbe pasta tarifi var o gibi yapılıyo bulayım linkini ona benzer yapılıyor

bana çocuklar için besleyici pasta geldi bebek bisküvisinden falan yaptıı kadınn marım anatabilmişimdir :icon_scratch: :icon_scratch: :icon_scratch: :icon_scratch:




kelebegimm

Ayyyy cok guzel tarifler yaaaa bayıldım
Ama efe öyle cok fazla herseyi beenmiyo
Dun un corbasi yapmissin bayıldı dun bi kase bügünde bi kase yedi :hungry:
Yayla çorbasını felan beenmiyo suratını eksitiyo kuscak gibi yapiyo
Ama su dier çorbalar da hoşuma gitti denicem


]

laracroftt

balkabaklı balık corbası

1 kofte buyuklugunde mevsımıne gore balıgı 3bardak suda 10dakıka haslıoruz
soguyunca kılcıklarını ayıklıyoruz

Baska bı tencereye
1 dılım balkabagı
1patates
1corba kasıgı pırınc
1 cay kasıgının ucu kadar tuz
Bıraz ırmık koyun

Ayıkladıgınız balıgı ılave edın

Balıgı hasladıgınız suyu koyun uzerıne

Duduklude 15dk
normal tencerede 30dak agzı kapalı olarak pısırın

Pıstıkten sonra el blendırı ıle ezın

Yag ılave etmıoruz cunku balık yaglı
Afıyet olsun mınnoslara :aferin:


nelss

kızlar bu tarifler kaçıncı aydan itibaren ???



ascianne

16 Şubat , 2015, 23:37:39 #56 Son düzenlenme: 22 Kasım , 2017, 23:46:58 Emine
Bende size oğluma yaptığım ilk çorba tarifimi vereyim :)

Malzemeler

Yarım patates
Yarım havuç
1 yemek kaşığı irmik
1 çay kaşığı zeytinyağı

Yapılışı

1. Patates ve havuç küp küp doğranır, malzemeleri 2-3 parmak geçecek seviyede suyla pişirilir.
2. Çorba pişmeye yakın irmikler ilave edilir ve 3-4 dk daha pişirilir.
3. Çorba piştikten sonra blendırlanır ve afiyetle yedirilir. Blendır kullanmayanlar tel süzgeçten geçirebilirler.

Kimyagerlikten, Aşçı Anneliğe yolculuğum, oğlumun ek gıdaya geçişi ile başladı. Hangi yiyeceği nasıl pişirerek daha sağlıklı ve lezzetli hale getiririm diye araştırıp düşünürken, kendime ait sayısız ve güzel tarifler çıktı ortaya önce bu tarifleri çevremdeki arkadaşlarımla paylaşmaya başladım daha sonra onların baskısına dayanamayıp sosyal hesaplardan da yaptığım tarifleri anlatmaya yöneldim.