28 Mart , 2024, 16:05:48

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


bebeğiniz eşinizin ailesi ve ilişkileriniz?????

Başlatan __nil__, 17 Mart , 2013, 00:40:04

« önceki - sonraki »

Balböceği

Nil, Allah sabr versin.  :amin:

Benim de geçmişte yaşadıklarım geldi ama ben yüz vermedim  :cildir: el kadar çocuk anasından ayrılırsa o çocuk anasına ısınır mı sonra  :dontknow:

Bak bir gün valide yalvardı hadi gel seni halaya götüreyim falan dedi tabi oğlana diyor bana demiyor, dedim yok götürme yok götüreyim dedi diretti. Tamam dedik gönlüm yok ya ben çocuğumun başına ne geleceğini iyi bilirim.  :cildir:

Bunlar gittiler akşama dogru geldiler valide kapıdan verdi ama kaçar gibi gitti. Eve çıktım ana bide ne göreyim

Oğlana yeni aldığım t-shirt boydan boya çamaşır suyu  :cildir: tepemin tası attı hemen yakaladım aşağıda

Dedim bu oğlana ne oldu? Ne olmuş dedi, çamaşır suyu üstü başı dedim, ya işte halası koltuğu silmişte oda gidip yatmışta falan filan  :cildir: içtimi yoksa dedim, yok dedi bir çocuğa bakamıyor muyuz dedi, haklısın çok iyi bakmışsınız onun icin mi üstü başı çamaşır suyu dedim.. Bir daha da gönderirim dedim.  :cildir:

Tabi bununla yetişmedim çok çok sonra başlarına yine kalktım  :ehi:

Ben nereye çocuğum oraya, ki o ilk mesajda yazdıklarını birebir yaşamışlıgım vardır oğlum babasına ismiyle hitap ederdi bunu da valide böyle yaptı dedim ki bak ne kadar günah o onun babası ismini öğretme yok yok bişey olmaz olmaz...baba diyen yokmuşta cocuk ondan öğrenmiş e bana anne mi diyorsunuz dedim  :ehi:  Sonra ne dese beğenırsınız niye bu oğlan baba demiyor dedi senın sayende dedim. Oğlan ilk defa valide umreye gidince babasına baba dedi ısındı çocuk.

Balböceği

Nil dost acı söyler eğer validen peder böyle bakmaya devam ederse o çocuk sana ısınmaz  :'(

Maddi kazanayım derken manevi duygular eksilecek kızında...

Benim bir tanıdığım da var gelinini sevmez torunu oda kız küçüklükten bu yana anasını istemez ama torun gelecek yatacak kalkacak onu gezdirecek hediyeler alıyor kız ilk okula gidiyor kıza diyormuş ki sen biraz daha büyü sana gercekleri anlatacağım  :-ooo oğlu isteyerek evlendi ama kadın sevmedi bi türlü evlendiği günden bu yana arkadaşımı sevmez hep kötülük yaptı. Ama torununu elde tutmaya çalışıyor.

__nil__

edacım benimkide geçen gün eve geldim ismimle hitap ettirmeye çalışıo öğretiom ismini diyo bende dedim ne gerek var sonuçta ismimi kullanmıcak gerek yok öğretmene kafası karışmasın dedim.bi daha da öğretmedi.yok ya yaza filan göndermem tek benle istiolarsa giderim ama istemiolarsa kendileri bilirler..
biara kızım benim kucağıma gelmiodu ya ne eşime ne bana.neden dersende her dediği onlarda oluo ayıptır sölemesi bunların durumlarıda iyi biliyorum ilerdede devamlı her dediğini alcaklar yapçaklar ondan çocuk da o tarafa kaycak sonuçta eşim bile diyo.



__nil__

he birde işte o dönem bizim kucağımıza bile gelmezken eşimle konuştuk dedik tamam bikaç gün çocuğu annene bırakmayalım bizle vakit geçirsin alışsın dedik.bunuda yanlış anlamasın diye ona söledim.ayy sen bu eve gitmiş ağlamış zırlamış kocasına anlatmış çocuk bana alıştı diye bana göstermicekler demiş sanki ben öyle dedim? adam köpürmüş ertesi gün işte eşime siz ne sanıonuz kendinizi vs. diye söylemiş sonra eşim anlatmış öyle demedik diye.
sonra ben yanlış anlamış diye aradım izah ettim eşimde yanımdaydı yeterki mevzu uzamasın diye haksız olmadığım halde alttan aldım yanlış anlaşıldıysam özür dilerim dedim.ama o özür öyle içime oturdu ki o zamandan beri çok soğudum onlardan.haksızlık yaptılar ama yine sustum rabbime sığındım içime attım.
etrafımdakiler şaşırıyor evliya sabrı varmış sendede diyorlar ama napayım ki onlarla sorun yaşasam eşimlede aram bozulcak evimde huzur kalmıcak.ama içime ata ata bende bigün neler çıkıcak kimbilir



@Melek Yüzlüm@

öf öf valla hep bizden alttan alıyoruz yokmu bizide çekicek biri eş ayrı ailesi ayrı valla ara sıra vurup gidesi eliyor insanın da çocuk var işte Allahtan sabırlı olabiliyoruz   :cildir: :cildir: :cildir: :cildir:



°•.ℓανιηуα.•°

nil ben olsam katlanamam böyle bişeye. seni çok iyi anlıyorum.

bence o kursun çok aciliyeti yoksa çocuğuna kendin bak,asla baktırma onları. herkes dur demeyi bilecek,durması gereken yeri bilecek. yok öyle.

ben çok sinir olurum böyle şeylere. mesafeni koy. size rahat rahat girip çıkamasınlar bile.



burcum

en büyük hata kocan da canım :caca: ailesiyle senin ortanda terazi olacak :caca: sen o çocuğun annesisin herşeyine sen karar verirsin pnun için herşeyin en iyisine sen karar verirsin :caca: :caca: ne demek ya bizde kalır o kadar çok istiyorlar yapsınlar kendilerine bebe :caca: :caca: ya da evlatlık edinsinlerde sevaba girsinler :caca:

Balböceği

Allah nasip ederse senın yine çocuğun olacak bi de ilk torun mu  :dontknow:

Ondan mı acaba bu kadar üstüne düşüyor kızın, ya tamam sever ederde kendi doğurmuş gibi sahiplenmez yani.

Bak ben sana deyim bu işin sonu iyi değil bide öyle trip atıyorlar ha  ???

__nil__

tek çocuk tek torun önü arkası o cnm pek kıymette sanki bitek onlarda torun var.birde dillerine hiç maşallahı sürmezler nazar saçmaymış inanmazlarmış ben maşallah de dedikçe demiolar inanmıoz biz diolar.her yerde herkese durunun yaptıklarını abarta abarta anlatıolar nazar değcek diyorum artık ben devamlı arkalarından kızımı okuyorum.
ben inanırım nazara filan inanmıosanda maşallah de geç diline mi yapışçak

bu arada kurs günlerini azalttım bu 2 hafta da gitmicem bakalım görücez durumları



elfo

biz küçükken dedemle anneannem ne zaman onlara gitsek annemle babama onlar burda kalsınlar sizi gidin derlerdi. bizimkiler pek ses çıkarmazlardı. biz ağlayıp zırlayınca götürürlerdi ama bazen bu defalık kalacaksınız derlerdi. kabus günlerdi anlatamam  :cildir: 3 gün kalırdık belki ama 3 yıl gibi gelirdi. akşam üzerleri kardeşimle üzgün üzgün birbirimize bakardık.  :'( 3 gün bile olsa şu yaşımızda annemlere hesap soruyoruz neden bizi bıraktınız diye. bu yazıyı bi dede bi babaaanne, anneanne okusa yabancı yere mi koymuşlar konuştuğun lafa bak derler  :cussing: isterse dünyanın en iyi anneannesi babaannesi olsunlar kesinlike bi çocuk anne babasından ayrılmamalı. gün içinde bakmaları ayrı şey, o çocuk akşam da olsa annesini görmeli. yarın öbür gün üzülmek istemezsin kızın sana hesap sorsun istemezsin. o yüzden sakın kızını tatile gönderme sakın  :nono: eşinden de ayrılma üçünüz bir ailesiniz. onlar gitsinler tatillerine hem biraz yalnız kalmış olursunuz.
RABBİM! BEN SANA DUA ETMEKLE HİÇ BEDBAHT VE MAHSUN OLMADIM.



Balböceği

Elif  aynen öyle  :sad1: annemde bizi bi kaç günlüğüne dedemgile bırakmıştı hala aklıma geldikçe fena olurum  :sad1:

ยรlคภ๓คz göภlüm

kayınvalidemler de öyleydi... oğlum bebekken ağladığında en zor çare bana verirlerdi... çocuk hasta olsa hasta eden bendim haftasonu eve götürdüğümde  ondan hasta oluyormuş... oğlum bir yaşındayken bize sormadan saçını kestirmişlerdi kabus gibiydi oğlumun güzelim saçlarını kısacık kestirmişlerdi...  daha bir sürü benzer şeyler var ama eşim benim yanımdaydı, mesela saç meselesinde biz kestiririz dedi onları kırmadan tabi... herşeyine onlar karar verirdi...  eşim hep benim tarafımda olduğu için artık hiçbir sorunumuz yok, yazın  oğlum babaannesigilin yazlığında kalıyor... orda bile benim kurallarım işliyor...  zamanla onları kırmadan hallettik.kayınvalidem çağdaş ve anlayışlı bir kadın olduğu için beni anladı :love9: :love9: inşallah sizin de sorunların kırmadan kırılmadan düzelir..


Balböceği


MSOE

kızlarr çıldırmak üzereyim biri bana yardım etsin benim kocamla aramda 20 yaş var biz severek evlendik aynı iş yerinde tanıştık ben hemen hamile kaldım bebeğim doğdu 20 gün kayınvalidemde kaldık daha doğrusu 20 gün dayanabildim benim oğlum ilk torun olduğu için glen kucağına aldı giden öptü çokk sinir oluyordum kayınbabam ve kayınvelidem iyilerdir ama çocuk bakımı sıfır ve ben işe başlayınca kayınvalidem bakıcaktı mecbur çocuğa ve ben işe başladım yarım gün gidip geliyorum işe ama çocuğuma hi iyi bakamıyorlar geldiğimde oğlum 11 aylık sadece süt içmiş oluyor çoçuğa hiç b,şey yedirmiyorlar ve biz evimiz uzak olduğu için kayınvalidemlerde kalıyoruz ben çokk bunaldım yaa çoçukla sözde ilgileniliyor bakamıyorlar işte bide dün gece eşimin babannesi var 70 yaşında dil pabuç ben şimdiye kadar onlara hiç yanlış bişey yapmadım hep kızlarıymış gibi davrandım ''sen çok hainsin dedi. gelinim senin yüzünden zayıfladı sen ona hiç yardım etmiyosun dedi '' çok ağrıma gitti ben göstererk iş yapmam ki eltimde her geldiğinde onlar iş yapmaya çalışır kendini göstermeye çalışır çok kırıldım normalde yaşlı diye sözlerini pek umursamazdım da bu çok dokundu çok incindim napıcağımıda bilmiyorum!!!!! :-\ :'( :crybaby2: :crybaby2: eşim anlıyor ters giden bişeyler olduğunu ama söyleyemem onada ya beni suçlarsa kaldıramam ben.  :cildir: