29 Mart , 2024, 14:55:47

Haberler:

www.facebook.com/bebegimonline Bebegimonline.com'u Facebook'ta da takip edin!


sünnet meselesi

Başlatan ferruh1234, 12 Mart , 2013, 13:38:30

« önceki - sonraki »

°º•✿вoɴcυĸ ɢözlüм✿•º°

bide saat vermis ne zaman kitlicek diye  :ehi: :ehi: :toothy10: :toothy10: bence kitleme kökünden sil  :ehi: :ehi: :ehi: almanyada yasiyom öyle bi yürüyüsten haberim yok eger olmussada yapanlar müslümanlar deil almanlardir  :wave: :wave:

bencede cocukluna inmek lazim  :laughing7: :laughing7: :laughing7: ya cok kesilmis yada hala kesilmemis duruyo  :ehi: :ehi: :ehi: :ehi: :ehi:
:nazar: :nazar:

:nazar: :nazar:

Balböceği

Almanya..   ::)

Bu devirde kim kimi istiyor allasen  :icon_scratch: Almanya'da camii yasak protesto edelim, baş örtüsü yasak protesto edelim, sünnet yasak protesto edelim !! Adamlar istemiyor ki müslümanları,  biz bunları nasıl kaçırırız diye düşünüyorlar.

Olmadı yakıyorlar yine olmadı döverek öldürüyorlar.

Sen kalkmış bunu dile getiyorsun  ::) yazık sana  :-\

Evvelini ahirini hiç düşünmüyor musun?

ferruh1234

17 Mart , 2013, 11:35:54 #32 Son düzenlenme: 17 Mart , 2013, 13:35:07 ferruh1234
Sünnet münnet hikaye..sünnet derisi gereksiz değildir..gerekirse kırpılabilir ama.. :tongue3: :love3: kadınlardaki klitorisin tam karşılığı sünnet derisidir..

çıtır anne

kizlar niye bu kadar cenenizi yoruyosunuz  :ehi: :ehi:
ferruh bey sunnet olmamis anlasilan kendini dogru gostermeye calisiyo  :ehi: :ehi:
bisi dicemde simdi siteden atilmiyim neyse  :ehi:

hümeyra_t_e

ya bı git arkadaşım tutturmuşsun zevk zevk diye az zevk alınıyo diye. Mevla bişe biliyoki sünnet kılmış bunu adamlar zaten azgn sünnetli halleriyle bile uçkurına söz geçiremeyıp oraya buraya saldırıyolar bide 2katı zevk aldıklarını düşünemiyorum heralde sokaga çıkamazdık islam öyle güzel bir dinki bunları asırlar öncesinden öngörmüş insanlıgın bir zevk uğruna neler yapabileceklerini senin o öve öve bitiremedign zevk icin nice aileler sönüyo allah bilmiyo mu haşa o derinin gerekli oldugunu müslümanlık alametidir kelimei şehadet gbi. Olmayan yaptırmaz senin sandıgn gbi temizlık için falan deil. Saçma sapan konuşup asabını bozma milletin

laracroftt

humeyra :alkış:

Ferruh senı hıc sevmedım

Gıt artık ıstemıoruz senı :caca:

Kırletme sıtemızı, uyuz oluyorum sana :cussing:

ferruh1234

19 Mart , 2013, 16:52:28 #36 Son düzenlenme: 19 Mart , 2013, 17:12:42 ferruh1234
Atalarımız ne doğru söylemiş "Doğru söyleyeni 9 köyden kovuyorlar" Malesef..
yahu nasıl suyun olmadığı yerde toprakla teyemmüm yapıyorsunuz..onun gibi sünnet olmazsanız iyi Temizlikle (hem ruh hem beden) tolere edersiniz olur biter..Tıb gerektirmeden insana böyle birşey nasıl yapılır siz kafayımı yediniz..su var herşey var..! bir temizliğe engel yok..hadi bunun bir Avantajı olmasa neyse dicem ama kesinlikle bir avantajı var..

°º•✿вoɴcυĸ ɢözlüм✿•º°

bencede cok uzadi bu konu yeter beeeeeeeee  :caca: :caca: :caca: :caca: :caca: :caca: :caca: :cussing: :cussing: :violent1: :violent1:
:nazar: :nazar:

:nazar: :nazar:

almila__

yeterince uzattın zate  :caca: :caca: :caca: :caca: :caca:

hümeyra_t_e

ya asıl sen idrak edemiyosun bazı şeyleri yabancılar sapık deil diyosunda kusura bakmada canlarının her istediginde istedigiyle yatıp kalkan insanların neyini savunuyosun bana islam,helal,haram bilinci olmadıgı gibi senin o çok matah saydıgın zevkin sünnetsiz olmaları hasebiyle çok fazla oldugu içinde kendilerini tutma ihtiyacı zaten duymuyolar ayrıca konumuz yabancılar deil sünnet zaten müslùmanlara allah,iman,ahlak bilinci olanlara harama kaymamaları için evet senin dedigin gibi zevki gerektigi kadara indirgeyen islam anlayışı tamam mı.mevla insanoğlunun nekadar zevke ihtiyacı oldugunu takdir edersinki senden daha iyi biliyo ve buna binaen biyönden de sünnetle beraber  kullarının kendine sorgusuz iteatini sınıyo sen ve senin gibiler herşeyi çok fazla bildiginı sanan bu topluluk bu durumu eleştirmekle bişe yaptıgınızı sanıyosunuz.ve ayrıca sünnet olan 12 13 yaşında de!il mümkünse ilk 7gün içinde sünnet olmaktır.mevla çocugun psikolojisinide düşünmüş yani. 13yaşında yaptıran aileleri cahilliklerinden dolayı tenkid etmek lazım. Şimdi lütfen ya bu konuda sus yada kendine başka forum bul

°º•✿вoɴcυĸ ɢözlüм✿•º°

ne kadar sacma insansin valla haaaaaa  :caca: :caca: :caca: :caca: :cildir: :cildir: :cussing: :cussing:
:nazar: :nazar:

:nazar: :nazar:

ferruh1234

artık hiç konuşmayalım, çünkü bu konuşma hiçbir yere varmicak..

hümeyra_t_e

sen susda kimse konuşmaz daha emîn ol cvp yazmıcaktm ama okadar saçmaladın ki dayanamadım sus artık :caca:

ferruh1234

bir bilgide ben vereyin arkadaşım: erkek çocukların sünnet edilmesi tüm dünyada gerek dini gerek tıbbi nedenlerle çok yaygın olarak uygulanan bir operasyondur.

yarar/zarar konularıyla ilgili binlerce makale mevcuttur ve hiçbiri net şekilde yararlıdır-zararlıdır dedirtmez.
zararlı olduğunu savunanların en çok kabul gören iddiası prepusyumun glansı ve hemen devamındaki hassas mukozayı koruduğudur. bu kısımların sinir uçları bakımından zengin olduğu, sünnet sonrası mukozanın yerini epitelize cilt dokusuna bırakmasının hassasiyeti azalttığı savunulur. sünnetli/sünnetsiz insanları alınan haz açısından kıyaslayacak bir çalışma teknik olarak mümkün olmadığı gibi, tüm yorumlar subjektif olacaktır.
yararlı olduğunu savunanlar ise bölge hijyeninin sünnetlilerde daha iyi olduğunu, çocukluk çağında sık idrar yolu enfeksiyonu gelişmesini önlediğini ve daha geç dönemlerde kanser riski oluşturmayacağını savunurlar. yarar dedirtecek istatistiklere sahip çalışma yoktur. bu görüşleri kısmen destekleyen yayınlar vardır.

işin dini boyutunu tek cümleyle müslümanlar açısından özetlersek; peygamberin sünnetli olduğu rivayet edilir ancak tıp camiasında aslında kendisinin hipospadiaslı olduğu bilinir. hatta bu hastalığın halk arasındaki ismi de peygamber sünnetidir.

"isteğim dışında sünnet edildim" diyen ve "kimse kendi onayı alınmadan ameliyat edilemez" gibi yorumları olanlar için;
18 yaş altı çocukların operasyonları için hem cerrahlar hem de anestezistler aileden onam alırlar. sünnet konusuysa tamamen ailenin kararıdır. tıpkı çocuğun hayatıyla ilgili tüm diğer kararlar gibi...

eğer sünnete karar verildiyse şunlara dikkat edilmelidir:
günümüz koşullarında sünnet hastane ortamında, genel anestezi altında çocuk cerrahı yada çocuk üroloğu tarafından yapılmalıdır. özellikle aylık bebeklerin sünneti teknik olarak zordur; deneyimli bir el, çocuğun boyutuna uygun cerrahi malzemeler ve hatta bazen özel büyütücü gözlükler gerektirir.
eğer tercihiniz sünnetçiden yana olacaksa çocuğunuzu öncesinde bir uzmana muayene ettirmenizde fayda var. hipospadiaslı çocuklarda prepusyum dokusu bazen onarım için kullanılır. bazen durumu gözden kaçıran sünnetçiler bu dokuyu alırlar...
yaş olarak ilk 2 yaş (bezli dönem) yada 6 yaş sonrası (okul öncesi) tercih edilmelidir. çocuk psikiyatrisi uzmanları 3-5 yaş döneminin sünnet açısından doğru tercih olmadığını ve kastrasyon fobisine neden olabileceğini söylerler.
hastanede yatış gerektirmeyen günübirlik bir operasyondur.
anestezi ekibinin işlem sonrasında da uzun süre etkisi olan ağrı kesici yöntemleri vardır.
cerrahi teknik olarak farklı yöntemler vardır ancak lazerle sünnet diye bir uygulama yoktur, bunu yaptığını söyleyenler sadece estetik dikiş yöntemleri ve çok ince dikiş malzemeleri kullanıyordur...
ortalama 7-10 günde doku iyileşir.