29 Mart , 2024, 12:05:09

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


sünnet meselesi

Başlatan ferruh1234, 12 Mart , 2013, 13:38:30

« önceki - sonraki »

ayy


almila__

edacım bu yzı süper oldu :icon_thumright: :icon_thumright: :icon_thumright:
hayır benım anlamadığım bu kadar diretmenin bu kadar uzatmanın ne gereği var bu konu hakkında düşünceni söyledin taamam, neyi ispatlamaya çalışıyor acaba  inatla aynı şeyleri yazıp duruyo

@Melek Yüzlüm@

ben bu mevzuyu hiç anamadım yaaa o ka uzun ki okuyasım gelmiyooo  :icon_scratch: :icon_scratch: :icon_scratch: içeriğide merak ettim bana muhabbette yazınn



ferruh1234

13 Mart , 2013, 00:51:41 #18 Son düzenlenme: 05 Mayıs , 2013, 15:31:04 ferruh1234
peki o zmn bana söylermisiniz neden Dünyanın sadece % 20 si sünnetlide %80 i sünnetsiz ben çoğunluğa bakarım.. eğer tersi olsaydı biraz sıcak bakabilirdim bu konuya hem sonra kız istemek demişsiniz neden evlenirken o bölgem hakkında bilgi vermek ihtiyacında olim.. sonuçta evlenecek kişi kişiliğim için evleniyor değilmi yaa..:)

almila__

canım sen neyin derdindesin neyi kanıtlamaya çalışıyorsun

ferruh1234

13 Mart , 2013, 01:18:57 #20 Son düzenlenme: 05 Mayıs , 2013, 15:33:15 ferruh1234
Ben gerçekleri söylüyorum ve doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar..ama bence eğer sünnet gerekli olsaydı sünnetli doğardık..o zaman ben 9 köyden kovulursam kesin doğru söylüyorum :hieyt: :hieyt: :hieyt:

almila__

canım neyin gerçeğini söylüyorsun gerçek zaten asılrlar önce peygamberimiz tarafından söylendi

düşüncelerin aksi yöndeyse tamam söledin dinledik bitti ama sen uzatıyorsun illa kabul ettirmeye çalışıyorsun bu duşunceyi kabul edecek kimse yok burda kımsenın fıkrını de bu sekılde bilmemne kıtabıyla değiştiremezsin

canım vücudundakı kıllarında işlevi var  onları da alma ozaman

ferruh1234

13 Mart , 2013, 01:59:52 #22 Son düzenlenme: 05 Mayıs , 2013, 15:38:38 ferruh1234
Kıllar canlımı ki..! cinsellikte önemli rol pynayan bir organ parçasından bahsediyorum..! hem tamam işte yıllar önce söylenmiş birşey demiyorum ama sünnet olmanın amacı ne temizlik..aynı amaca azemi gayretle de ulaşırsan oda sünnettir..önemli olan gayeye ulaşmak temizleyerekte gayeye ulaşabilirsin kestirip atarak değil..hem o zmn hijyen imkanları zayıf hemde bir çocuğun darlık probleminin anlaşılması balanit..hipofosmis problemlerinin anlaşılması zordu....ama çağ değişti..bu kanlı ritüelle çocuklarımızın psikolojisini bozmaya hakkımız yok..Tıbbi gereklilik dışında sünnete hayır..

almila__

Hz. İbrahim, seksen yaşında iken sünnet olduğuna dair -Buharî, Müslim gibi en sahih kaynaklardan gelen- rivayetler vardır(bk. Neylu'l-evtar, 1/111).

İslam'da da, "fıtrattan olduğu" ifadesiyle daha önceki peygamberlerin prensibi olarak zikredilen hususlardan biri de sünnet olmaktır.

Hanefî ve Malikî mezhebine göre sünnet olmak sünnettir, Şafiî ve Hanbeli mezhebine göre vacip/farzdır, çünkü bu İslam'ın/Müslüman olmanın bir simgesidir. (bk. V. Zuhaylî, el-Fıkhu'l-İslamî, 1/306-7, 310)

Sünnet olmak, İslam'ın bir şiarıdır. Bu sebeple, şiarlar/simgeler sünnet kabilindsen de olsa, farzlar gibi önemlidir. Bu sebeple, sünnet olmayı "sünnet" olarak kabul eden alimlerin görüşlerini de bu çerçevede değerlendirmek gerekir. İslam ümmeti hayatı boyunca bu işe böyle bakmıştır.

İslam'da onlarca, farzlar veya haramlar vardır ki, Kur'an'da değil, Kur'an'ın gerçek bir tefsiri olan Hz. Peygamber (a.s.m)'in hadislerinde yer almıştır. Örneğin, namazın rekat sayısı, diğer bazı şartları, Orucun, Haccın, Zekâtın önemli şartları Kur'an'da değil, hadislerde beyan edilmiştir. Bu konunun hikmetini idrak etmek için çok "temel usul" bilgilerine sahip olmak gerekir. İlgili kaynaklardan bunlar öğrenilebilir.

Unutmamak gerekir ki, hadis, İslam'da teşriin ikinci kaynağıdır. "Peygamber size ne verirse onu alın, o sizi neden men ederse ondan sakının."(Haşr, 59/7) mealindeki ayet, hadisin teşri kayanağı olduğuna dair İslam alimleri için şaşmaz bir rehber olmuştur.



nil-günün ne dediği değil ayet ve hadislerin ne dediği daha önemli bence :icon_thumright:

laracroftt

yaa arkadas tamam bıldıgın gıbı yap
Yaptırma oglunu sunnet ozaman. bızene senın oglunun seyınden,aldıgı yada alacagı zevkten...tovbe tovbeee... :cussing:
Bız musluman olarak yaptırırız,gerısı senı alakadar etmez.daha da ugrasamıycam senle...

muhribe

arkadaşlar bırakın Allah aşkına cevap vermeyelim, sanki dünya haz etrafında dönüyor

ferruh1234

13 Mart , 2013, 11:00:01 #26 Son düzenlenme: 05 Mayıs , 2013, 15:43:34 ferruh1234
valla Kusura bakmayın ben Tevrata inanıyor olsaydım bu konuya sıcak bakabilirdim..ama hak dini Kuranda bunu emreden bir ayet yok..işin sağlık kısmını düşünecek olursam su ve sabun Temizlik için yeter diyorum..cinselliği yarıya düşüren bir ritüel hakkında duyarsız kalmayı bekleyemezsiniz benden....araştırırsanız kadının sünnet olması hakkındada inançlar bulabiliyorsunuz.."fazilet" deniyor kadının sünneti için..işte bu yüzden sünnet bir çelişkiler yumağı..

°•.ℓανιηуα.•°

:ehi: :ehi: :ehi: :ehi: :ehi:

ferruh bey siz sünnetçi başı mısınız?  :ehi: :ehi: :ehi: :ehi:

bu kadar ısrarcı olmanıza ne gerek var anlamadım. siz, sizce doğru olanı söylediniz geçtiniz. uygulayan uygular,sizin gibi düşünen düşünür. ama uzatmaya gerek yok bence.



destina06

bence sünnet olurken toptan aldılar  :ehi: :ehi: :ehi: yaf Allah aşkına kitleme hatrım kalır :toothy10: :toothy10: millet sana ne diyoki zaten habire oraya buraya konu açıp duruyon senin çocukluğuna inmek lazım ya :ehi: :ehi: :ehi:

ferruh1234

destina o ne gzl resim nerden buldun onu.. :aferin: