28 Mart , 2024, 12:10:37

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


sünnet meselesi

Başlatan ferruh1234, 12 Mart , 2013, 13:38:30

« önceki - sonraki »

ferruh1234

12 Mart , 2013, 13:38:30 Son düzenlenme: 05 Mayıs , 2013, 15:22:07 ferruh1234
Sünnet hakkında ne düşünüyorsunuz bence yanlış bir şey sünnet sağlıklı yada sağlıksız olduğundan değil..kişinin bedenini seçme hakkını istismar ettiğinden ve geç yaşlarda yapılınca yanlış ellerde yapılınca yanlış olduğundan..! sünnetliler ve sünnetsizler diye toplumu ikiye ayırdığından ve toplumca bu konuya bakış açımız hatalı olduğundan..

ayy

sünnetleilgili hiç bir yorum yapmak istemiyorum sana tatlım.
sadece bu tür konularını yanlışyere açıyorsun yeni oldugun için söylemek istedim.
sağlık bölümüne yada PROTESTO bölümüne açabilirsin.

ferruh1234


destina06


Balböceği


°º•✿вoɴcυĸ ɢözlüм✿•º°

:nazar: :nazar:

:nazar: :nazar:

°º•✿вoɴcυĸ ɢözlüм✿•º°

ay üsenmeden okadar yazmis bi cümle bile okuyamam  :laughing7: :laughing7: :laughing7:
:nazar: :nazar:

:nazar: :nazar:

ferruh1234

12 Mart , 2013, 22:31:04 #7 Son düzenlenme: 05 Mayıs , 2013, 15:25:32 ferruh1234
peki nil-gün hakkında ne düşünüyorsunuz..? biliyorsunuz o sünnet hakkında bir kitap yazdı..

°º•✿вoɴcυĸ ɢözlüм✿•º°

Alıntı yapılan: ferruh1234 - 12 Mart , 2013, 22:36:59
Nil-gün Adlı araştırmacı yazarın Sünnet Adlı kitabını okumanızı öneririm..Kitap "Kılıç kınında güzeldir" diye başlıyor..
okunacak okadar yararli kitaplar varki bu bana gereksiz geldi  :ehi: bide kizim olunca ilgi alanima girmedi  :ehi: :ehi:
:nazar: :nazar:

:nazar: :nazar:

Balböceği

Tıp ilmi sünnet olmanın faydalarını sıralayadursun, Hıristiyanlar bile çocuklarını sünnet ettiredursunlar. Nil-Gün isimli bayan ne yapıyor? Araştırma mahsulü olduğunu söylediği kitabında, sünnetin sözümona zararlarını isbata çalışıyor. Demek ki; "Herkes gider Mersin'e, biz gideriz tersine" kaidesi geçerliliğini hâlâ koruyor...

Hatun yazardan naklen vereceğim ifadeler için önceden affınıza sığınıyorum. Bayan yazar, "sünnetli erkeklerde erken boşalma olduğundan" tutun da, burada yazamayacağım başka cümlelerle, gerçek dışı şeyler söylüyor. Eğer gerçekten objektif olarak araştırmış olsaydı, uzman doktorlardan, erken boşalmanın sünnetlilerde değil, aksine sünnetsizlerde olduğunu öğrenirdi.

Madem bu meseleyi araştırmış, bir de aklı fikri çiftleşmekte olan Avrupalı tecrübeli hemcinslerinden sorsaydı daha doğru cevaplara ulaşırdı. Çünkü, Türkiye'den işçi olarak giden erkeklere Avrupalı o tip kadınların musallat olmalarının bir sebebi de, Türk erkeklerinin sünnetli olmalarıdır. Yoksa, Avrupa'da erkek mi yok?

Sünnet, taa Hz. İbrahim'den beri gelen, dinî bir ameliye olduğuna göre, faydalarının sayılamayacak kadar çok olduğu kesin. Faydaları fark etmiş olan Hıristiyan aleminde sünnet hızla yayılmakta, ABD'de yüzde 55-60'larda, İngiliz kraliyet ailesinde bile çocuklar doğar doğmaz sünnet ediliyor.

Birkaç sene önce, bizim gazetelerde Avrupalı doktorlardan naklen AIDS ile ilgili bir makale yayınlanmıştı. Bu makalede, gayr-i meşrû birleşmelerin AIDS'e sebep olabileceği ve AIDS'ten korunmak için nikâhsız birleşmelerden uzak durmak gerektiği söyleniyordu. Aynı makalede, AIDS'e yakalanmamak için yapılan 7 tavsiyeden biri de sünnet olmaktı.

Sünnette kesilen parçayı kobaylara yedirmişler, yüzde 90'ı kanser olmuş.
Tarihçi sayın Kadir Mısıroğlu anlatıyor:

"Benim, sonradan Müslüman olan bir İngiliz arkadaşım var; ismi Hamit Algar. Kendisine, Müslüman olduktan sonra sünnet olup olmadığını sordum. Bana, 'Ben zaten sünnetliydim. Avrupa'da seçkin aileler çocuklarını sünnet ettirirler' dedi. Kendisi profesördür; ABD'de Kaliforniya'da Farsça hocalığı yapıyor."

Gelelim Türkiye'ye... Sene 1930-31... Hükümet; Türkiye'de sünnetin yasaklanması için Meclis'e bir kanun teklifi veriyor. Bu arada gazeteler, doktorlar da devreye sokularak, kamuoyu oluşturmak için sünnetin faydaları ve zararları hakkında, lehte aleyhte fikirler ortaya konuluyor.

O sıralarda İstanbul'da 2 Alman arkeolog bulunuyormuş. Fetihten sonra Ayasofya'daki resimlerin üzeri boyayla örtüldüğünden, bunlar o boyaları çıkarmak için vazifeli olarak gelmişlermiş. Sünnetin yasaklanmasıyla ilgili bu kanun teklifinden onların da haberi olmuş. Bizimkilere, "Sakın böyle bir şey yapmayın. Sünneti yasaklarsanız çok yanlış yaparsınız. Sünnetin şöyle şöyle sıhhî faydaları var" demekle kalmamış, Avrupa'da sünnetin hızla yayıldığını da söylemişler.

Bunun üzerine bizimkiler, "Biz böyle yaparsak bir zaman gelir; Avrupalılar sünnetli olur, aksine biz sünnetsiz oluruz" diye bu kanun teklifini geri çekiyorlar. Bir tarihçinin verdiği bu bilgiyi de buraya aktarmış olalım.
Şeyhulİslâm Mustafa Sabri Efendi'nin, Yunanistan'da çıkardığı Yarın gazetesinin bir nüshasında, sünnet olmanın faydalarıyla ilgili uzun ve ilmî güzel bir makale vardır.

Sünnet, bir taraftan dini, bir taraftan tıbbı ilgilendiren bir mesele. Bahse konu yazar hanfendi ise, ne dinden anlıyor, ne tıptan. Onu, 1998 Kasım ayının son haftasında TGRT için yaptığı, "Hayvanları Koruma" başlıklı programla tanıdım. O programda kurban kesen Müslümanlar için, "İnanç uğruna da olsa hayvan kesmek vicdansızlıktır" demişti. O böyle de, Savaş Abi niçin ona "sünnet zararlıdır" dedirtti? Onu tanımadığı için olsa gerek. Yoksa dinimize saygılıdır...



Bizim gibi düşünen genç beyinler, kadın zaten çoğu yerde protesto edilmiş  :ehi:

laracroftt

arkadas ne bu sunnet meselesı bu kadar ya??

Sen ferruh kardesım, ordan burdan duydugun,kendınce yorumladıgın su upuzuuuuuunn yazıyla burdakı annelerı etkın altına alabılecegını mı dusunuyorsun?

Oglun varsa sen sor kardesım ıster mısın dıye,yada hıc sorma kalsın oyle
Haa yarın bı gun askerde dalga gecerler, kız ıstemeye gıttıgınızde elı bos donersenız sonra hıc vurma kafanı duvarlara,malum bızde sunnetsıze kız verılmez :ehi::ehi::ehi::ehi:

Yanı demem o kı, kımseye ahkam kesme. Ben dahıl sunnet yaptırmama olayına sıcak bakacak kımse yok burda. Sen baska forumlarda dusuncelerını empoze etmeye calıs bence. Yada bır blog falan ac.ama yerı burası degıl...

almila__


ayy


ayy

 :ehi: :ehi: :ehi:
ne gülmüşsünüz laaaa :toothy10: :toothy10: :toothy10:

Balböceği

Kadın bir çoğu sitede protesto edilmiş, bu yazı tam bizim söylediklerimizi anlatıyor hoşuma gitti yazanın ellerine sağlık  :k06:

Gece yabancı filme bakıyordum yahudinin biri oğlanı ne zaman sünnet yaptıralım dedi  :ehi:

İşte orda teller koptu  :toothy10: :ehi: :ehi: